Előfizetés

Nyári szezon- és kasszazárás - Egy zuglói fürdő teljesített a legjobban

Publikálás dátuma
2017.09.08. 13:08
Forrás: Zugló/Facebook
Az idén nyáron kitűnően teljesített a Budapest Gyógyfürdői Zrt. összes egysége, hiszen a három nyári hónap alatt közel 1 millió 180 ezer vendég kereste fel a 11 fürdőt, strandot, ami 12 százalékos növekedést jelent az előző év azonos időszakához képest - közölte a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. 

A strandok közül legjobban a Paskál fürdő teljesített, ahol 73 százalékkal nőtt a forgalom. A többi strandon az emelkedés mértéke 43-50 százalék között mozgott. Az állandó fürdőkben 6-14 százalékkal nőtt a látogatók száma a szezonban.  A kimagasló látogatottságnak köszönhetően a társaság bevétele a nyári szezonban 17 százalékkal haladta meg a tavalyi azonos időszakit - közölték. A cég a részletes bevételi adatokat csak a teljes év lezárása után közli.

Magyar élelmiszerek győztek

Publikálás dátuma
2017.09.08. 12:55
Forrás: Great Taste Awards/Facebook
Magyar csokoládét és tökmagolajat díjaztak a egy londoni élelmiszerversenyen. A magyar chocoMe Kft. kávés-mogyorós Raffinée terméke és a Donum Terrae Kft. tökmagolaja bekerült a világ legjobb 50 élelmiszere közé a héten zárult Great Taste Awardson - írja a hvg.hu. Az eseményen TOP50 Foods díjjal ismerték el a termékeket.

A csokoládégyártó tájékoztatása szerint magyar termék soha nem ért el még ekkora sikert a Great Taste Award versenyek történetében. A világ 50 legjobb élelmiszere díjazottjai között az idén három csokoládé termék szerepel, amelyből kettő egy gyártóhoz tartozik. Az idei versenyre több mint 12 ezer termékkel neveztek a világ több országából. A versenyre, több kategóriában, olyan csomagolt élelmiszerrel lehet nevezni, ami a fine food minőségbe sorolható. A terméket 400 zsűritag teszteli úgy, hogy a vakkóstoláson csak az íz alapján rangsorolják az élelmiszert.

Ahogy "beígérték" - Drágultak az üzemanyagok

Publikálás dátuma
2017.09.08. 10:14
Népszava fotó
Emelte bruttó 4 forinttal a 95-ös benzin és 3 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát pénteken a Mol Nyrt.

Az üzemanyagok ára legutóbb szerdán változott, a benzin 9 forinttal 352 forintra, a gázolaj 6 forinttal 346 forintra drágult. Az autósok 50 forintos különbséget is tapasztalhatnak a töltőállomások árai között. A benzinár 2012. április elején érte el csúcsát, akkor egy liter átlagosan 451 forintba került. A gázolaj literje 2012. január közepén volt a legdrágább, átlagosan 449 forint.