Előfizetés

Hintabaleset - Rendben voltak az engedélyek

Minden szükséges engedéllyel rendelkezett a várpalotai napok rendezvényén meghibásodott hinta üzemeltetője - közölte a város önkormányzata a hétvégi hintabaleset után indított belső vizsgálatának lezárultával pénteken az MTI-vel.

A várpalotai napok Hunyadi Mátyás téri rendezvényén múlt szombat délután szétesett egy nyolcszemélyes hidraulikus hinta. A balesetben öten sérültek meg, egyikük életveszélyesen. A baleset után a település polgármestere, Campanari-Talabér Márta (Fidesz-KDNP) belső vizsgálatot rendelt el.

Az önkormányzat vizsgálata a baleset napján elvégzett gyors ellenőrzéshez hasonlóan azt állapította meg, hogy az eseményt szervező Thury-Vár Nonprofit Kft. szabályos szerződést kötött a hinta üzemeltetőjével, amely rendelkezett a szükséges engedélyekkel - áll a közleményben. A polgármester ismét kifejezte együttérzését és jókívánságait a baleset érintettjeinek, akiknek felajánlotta a város segítségét.

Mint írták, a baleset felelősének megtalálása a szakértők, a rendőrség, végső soron pedig a bíróság feladata, ezért az önkormányzat továbbra is mindenben együttműködik a hatóságokkal. A rendőrség a baleset miatt foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés vétsége miatt indított eljárást ismeretlen tettes ellen. A meghibásodott kalapácshintát egy várpalotai telephelyre szállították.

Kemény munka, kis pénz - Dohánytörés Ófehértónál

Publikálás dátuma
2017.09.08. 14:14

A képen egy mezőgazdasági munkás látható, amint Virginia dohányt tör a Fejértó Szövetkezet dohányföldjén a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Ófehértó határában.

 

A másik képen azt a jelenetet örökítette meg Balázs Attila, (MTI) amint dobozokba tömörítik a megszárított dohányt.

Belegondoltam, hogy valaki ebből tartja el a családját - írta egy fiatalember még 2012-ben egy internetes portálon, miután diákmunkásként belekóstolt a kétkezi pénzszerzés többnyire gyötrelmes világába. Nap mint nap azért gürcöl, végez kemény munkát kint a tűző napon, hogy jobbá tegye a családja életét. Én bármikor otthagyhatom ezt az munkát, nem dől össze a világ. Nekik milyen lehetőségük van? Semmilyen. Mert akkor vagy nem lesz ennivaló az asztalon, vagy kikötik a villanyt, stb. Milyen sokat kell dolgozni pár ezer forintért, és ezt milyen hamar el lehet költeni... - írta a nem csak sebeket a kézre, de a világra is nagyobb rálátást kapó diák. 

A kormány támogatja a dohánytermesztőket

A kormány 2020-ig az eddig megszokott módon továbbra is támogatja a dohánytermesztők munkáját Magyarországon - jelentette ki a Földművelésügyi Minisztérium (FM) parlamenti államtitkára a Magyar Dohánytermesztők Országos Szövetsége (Madosz) által szervezett dohánytermesztési nyílt napon pénteken a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Ófehértón. Nagy István kifejtette, átmeneti nemzeti támogatásként a korábbi, hektáronkénti 600 ezer forint változatlan formában jár a termelőknek. Hozzátette, hogy könnyítésként az eddig feltételként szabott hektáronkénti 1000 munkaóra helyett csak 500 munkaóra bejelentett foglalkoztatási kötelezettséget kell teljesíteniük a termelőknek. A termesztést vállaló gazdák emellett a de minimis (csekély összegű) támogatási formából további 300 ezer forint kiegészítést kaphatnak, így egy hektárra összesen akár 1 millió forintos pénzbeli segítséghez juthatnak. A következő évek egyik fontos ágazati kérdése a foglalkoztatottak alkalmazása lesz, a szektor szereplőinek azon kell gondolkodniuk, hogyan lehet biztosítani a megfelelő számú munkavállalót a nagy élőmunkát igénylő termesztéshez - fogalmazott Nagy István (MTI)

 

Feljelenti Rogán Antalt az Együtt politikusa

Vajda Zoltán közveszéllyel fenyegetés gyanújával jelenti fel propagandaminisztert. 

Az Együtt elnökségi tagja szerint egy polgári demokráciában nem riogathat a kormány veszélyhelyzet bekövetkeztével. Amennyiben Rogán Antalnak van konkrét információja, ami alapján külföldiek szerveznek őszi zavargásokat, nyilvánosságra kell hoznia azokat. Ha csak blöfföl, azt számon kell kérni rajta, ezért az Együtt elnökségi tagja közveszéllyel fenyegetés gyanújával feljelenti a propagandaminisztert.

Rogán Antal propagandaminiszter az ATV Egyenes Beszéd című műsorában azt nyilatkozta, hogy előadásokat tartanak, őszre zavargásokat szerveznek Magyarországon azok a külföldiek, akik korábban Szerbiában és Macedóniában vettek részt hasonló akciókban. A miniszter azt is elmondta, hogy egyértelmű kapcsolatot lát a polgári engedetlenség és az utcai zavargások között.

Vajda Zoltán szerint normálisan működő polgári demokráciákban kormány nem riogat veszélyhelyzet bekövetkeztével. Egy miniszter ilyen súlyos kijelentéseket csak úgy tehet, ha konkrét információi vannak. Amennyiben van ilyen, azt azonnal közzé kell tennie- szögezi le közleményében a politikus.

lásd még:  Fideszes fabula a zavargásokról