Előfizetés

Rengeteg pénzt hozott a horrorbohóc

Publikálás dátuma
2017.09.12. 07:48

A Stephen King Az című regényéből készült film az USA-ban 117 millió, világszinten pedig 179 millió dolláros bevételt hozott a nyitóhétvégén - írja a Reuters. Ezzel az eredménnyel a film az USA-ban a harmadik helyen áll idén. A gyerekeket terrorizáló horrorbohócnál csak A szépség és a szörnyeteg, valamint A galaxis őrzői vol. 2. hozott több pénzt az első hétvégén. A nézők és a kritikusok között is népszerű film egyébként 35 millió dollárból készült.

Kapcsolódó
Lufikkal reklámozták a horrorbohócot

Szürreális színházi utazás

Publikálás dátuma
2017.09.12. 07:47
Borbély Alexandra

Összművészeti szürreális utazás, póthaj stikli, sorsok és szerelmek – néhány hívószó a Mozsár Műhely 2017/2018-as évadának előadásaiból. A fiatal játszóhely színpadán olyan elismert előadókkal találkozhat majd a közönség, mint Bakonyi Alexa, Borbély Alexandra, Döbrösi Laura, Egri Kati, Egri Márta, Epres Attila, Lázár Kati, Mohai Tamás, Orosz Ákos, vagy Ullmann Mónika.

Kertész Imre Budapestje

Publikálás dátuma
2017.09.12. 07:46
Fotó: MJOHN MACDOUGALL/AFP

Szeptember 16-én délután háromkor Kertész Imre Budapestje - Irodalmi nyomkeresés a szülőháztól a temetőig címmel indít sétát a Magvető Kiadó. Józsefváros a magyar irodalom egyik legjellegzetesebb kerülete. Innen indult többek között Molnár Ferenc, Mándy Iván, Fejes Endre, Bereményi Géza és Kertész Imre is. A séta során felkeresik azokat a házakat és utcákat, ahol a Nobel-díjas író gyermekkora telt. A két órás sétát Szegő János szerkesztő vezeti. Gyülekezés és indulás: az Üllői út - Szigony utca sarkán, az M3 metró Klinikák nevű állomása kijáratánál.

Kapcsolódó
A holokauszt sodrában