Női pólócsapatot indít az FTC

Nyíri Zoltán, az FTC operatív igazgatója történelmi pillanatról beszélt, amikor bejelentették, hogy megalakul a fővárosi sportklub női vízilabdacsapata, amely az új idényben már a legmagasabb bajnoki osztályban, az ob I-ben indul. A formálódó keretbe a tehetséges fiatalok mellé szerződtették a világbajnok Kisteleki Dórát, továbbá két Európa-bajnokot, Bujka Barbarát és a kapus Kasó Orsolyát is, Béres Gergő vezetőedző viszont azt mondta, hogy egyelőre nehéz megmondani, mire lesz képes az együttes. A szakember reményei szerint hamar összeáll és ütőképessé formálódik a gárda, amelyet az első négy közé vár.

Szerző

Úszószövetség - Öt elnökjelölt, négy név

Publikálás dátuma
2017.09.12. 12:11
Bienerth Gusztáv (b) és elődje Gyárfás Tamás (k). FOTÓ: Molnár Ádám

Öten fogadták el a tagszervezetektől érkezett jelöléseket a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) elnöki tisztségére. Az új vezető megválasztására a szervezet szeptember 24-iki közgyűlésén kerül sor. Lapunk információi szerint Czene Attila, Hornyák Viktor, Tóth István, Wladár Sándor és egy, a sportágat jól ismerő üzletember száll versenybe a pozícióért, utóbbi nevét azonban egyelőre titkolják.

Az eddigi elnököt, Bienerth Gusztávot a MÚSZ szeptember 1-jén tartott rendkívüli közgyűlésén hívták vissza.

A jelöltek már el is kezdtek kampányolni saját maguk mellett, találkozókat szerveznek a tagszervezetek részére, ahol próbálnak minél több szavazót maguk mellé állítani. A háttérben komoly vitákat és feszültségeket szül, hogy vannak, akik a MÚSZ alkalmazottainak segítségét is igénybe veszik a találkozók megszervezéséhez, amit más jelöltek sérelmeznek, mert szerintük a szövetség fizetett munkatársainak semmilyen formában sem szabad részt venniük az elnöki pozícióért zajló versenyben. Úgy vélik, a MÚSZ dolgozói senkit sem támogathatnak, semlegesnek kell maradniuk.

Érvényes jelöléseket kapott Gyárfás Tamás (Bienerth elődje), Hargitay András és Kalaus Valter is, ám ők nem indulnak harcba az elnöki pozícióért.

Szerző

Menesztették de Boert

Publikálás dátuma
2017.09.12. 07:59
Fotó: AFP

Menesztették Frank de Boert az angol labdarúgó-bajnokságban szereplő Crystal Palace vezetőedzőjét. A holland szakember vezetésével a londoni együttes négy vereséggel, szerzett gól nélkül rajtolt a Premier Leauge-ben.

Szerző