Előfizetés

Ujhelyi: politikai döntést hozott az NVB

Ujhelyi István az MSZP alelnöke európai parlamenti képviselő
Publikálás dátuma
2017.09.13. 13:17
Fotó: Vajda József

Egyértelműen politikai döntést hozott a Nemzeti Választási Bizottság, amikor elutasította a Polgári Világ Párt euró-csatlakozással kapcsolatos népszavazási kezdeményezését. Attól a narancsos testülettől, amely megtűri a kopaszok erőszakos akcióit és tűri, hogy a kormány alkotmányellenes módon megtagadja a kivándorolt magyaroktól az egyenlő választójog gyakorlását, nem is vártunk mást.

Az MSZP eddig is és a jövőben is egyértelműen kiáll az euró bevezetésének szükségessége mellett, az ujhelyi.eu oldalon ez ügyben indított online petíciót máris több ezren írták alá. Minden európai demokratát arra kérünk, hogy csatlakozzon az euró bevezetésének ügyéhez, a Fideszt pedig felszólítjuk, hogy változtasson eddigi politikáján és a putyini árnyékvilág helyett válassza a Magyarország számára biztonságot és fejlődést garantáló európai közösséget!

Kósa Lajos és a politikai horror

Publikálás dátuma
2017.09.13. 10:50
Útközben két fontos poszt között. FOTÓ: Molnár Ádám
A Fidesz leköszönő frakcióvezetője a Magyar Időknek adott interjút. Ebben elmondta: a kormány és a kormánypárt, amennyire lehet, higgadt kampányra készül. Sem okuk, sem szándékuk nincs arra, hogy agresszívak legyenek. Ám a különböző, hevesen ellenzéki törpeszervezetek rendkívül agresszívak, a vezetőik szerint utcai erőszakra, zavargásokra van szükség a kormány megdöntéséhez.

Kósa Lajos igyekezett minden ellenzéki pártot és ellenséget szóba, hírbe hozni. A Jobbiknak is nekiment és persze Soros György sem maradhatott ki:

- Miközben végig a korrupcióról beszélt az ellenzék, úgy készül a tavaszi választásra, hogy az van felírva a pólójukra: Gyertek, milliárdosok, van itt olcsóért minden! 

Később ezt bővebben is kifejtette:

– Az egyik pártot már meg is vette kilóra egy milliárdos, Simicska Lajos, ez a Jobbik. Nem különösebben drágán, de lehet, hogy nem is érnek többet. Ha van korrupciós botrány, az éppen egy politikai párt felvásárlása ennyire nyilvánvalóan és ennyire egyszerű eszközökkel. Egy plakátkampány mélyen áron aluli szolgáltatásáért a Jobbik szembefordult korábbi önmagával, és eladta a lelkét. Nyilván van még itt vevő, főleg ha Soros György vagy más spekulánsok ráéreznek ennek az ízére.

Ezután folytatta a Rogán-féle vonalat, felfestve az utcákon tomboló ellenzék képét. A kérdésre, hogy a kampányban mire számít, így válaszolt:

– A különböző, hevesen ellenzéki törpeszervezetek rendkívül agresszívak, a vezetőik szerint utcai erőszakra, zavargásokra van szükség a kormány megdöntéséhez. Vágó Gábor ellenzéki aktivista például azt mondta, hogy ki kell lépni a jogszerűség kereteiből, és törvényellenes, agresszív cselekményekkel kell felhívni a figyelmet a kormánnyal kapcsolatos problémákra. Folyamatosan az erőszakról és arról beszélnek, hogy a törvényes rendre fittyet kell hányni.

A végén az egész ellenzékről elmondta a véleményét a leendő miniszter:

– A másik fő kérdés, hogy meg tudjuk-e őrizni a hétéves munkának, gyakran erőfeszítésnek az eredményeit, amelyeket az ország – nem a kormány, nem a Fidesz önmagában, hanem szó szerint mindenki – 2010 és 2017 között elért. Isten őrizzen attól, hogy ehelyett 2018 tavaszán felálljon egy Molnár Gyula–Vona Gábor–Szél Bernadett–Karácsony Gergely–Fekete-Győr András–Gyurcsány Ferenc–Bokros Lajos fémjelezte kormányzat, és ők irányítsák az országot. Ezt egy kis falunak sem kívánhatjuk, nemhogy egy országnak! Gondoljunk bele, hogy milyen kormányprogram kerekedne ki ebből az „összefogásból”! Ha létezik olyan kategória, hogy politikai horror, akkor ez az.

A teljes interjút itt olvashatja el!

Medvék kószálnak Aggtelek környékén

Publikálás dátuma
2017.09.13. 10:12
A kép illusztráció. FOTÓ: Shutterstock
Barnamedvék nyomait fedezték fel néhány nappal ezelőtt Kánó határában, a települést Ragállyal összekötő út közelében - írta az Észak-Magyarország szerdán.

Az anyamedve és bocsa egy erdei úton járt, az sem zárható ki, hogy a bocs a már Magyarország területén született.

Az Aggteleki Nemzeti Park őrszolgálati osztályvezetője az újságnak elmondta: a medvék kóborolnak, egy nap alatt tíz-harminc kilométert is megtehetnek, és az is lehet, hogy már elmentek innen.