Előfizetés

Phenjan most éppen Japánt fenyegeti

Észak-Korea ezúttal Japánt fenyegette meg nukleáris csapással. A phenjani televízióban, a KCNA-ban felolvasott közlemény szerint az ország négy szigetét süllyesztik el a tengerben. „Japán nem létezhet tovább a közelünkben” - hangzott a dokumentum,. Megfenyegették az Egyesült Államokat is, amelyet „hamuvá” változtatnak. Phenjan retorikája azután vált ismét hevessé, hogy a napokban az ENSZ Biztonsági Tanácsában újabb gazdasági szankciókat fogadtak el a sztálinista állammal szemben.

Tárgyalnak a szíriai békéről

Elsősorban az Idlib tartományban kialakítandó biztonsági övezet kialakításáról cserélnek eszmét a kazahsztáni fővárosban, Asztanában a szíriai béketárgyalások hatodik fordulójában – közölte az orosz RIA Novosztyi hírügynökség. Az Oroszország, Törökország, Irán, a szíriai kormány és az ellenzék részvételével megtartott megbeszéléseken átfogó megállapodást remélnek Idlib ügyében. A tartomány egy részét még az Iszlám Állam tartja ellenőrzése alatt, ám a dzsihadisták egyre kisebb területre szorulnak vissza.

Európai ippon Putyin dzsúdópartnerének

Publikálás dátuma
2017.09.15. 07:37
Fotó: Kreml

Fél évvel meghosszabbította az Európai Unió az Ukrajna területi épségének megsértése miatt bevezetett szankciókat. Az EU 149 természetes és 38 jogi személy ellen tart érvényben korlátozásokat. Zárolták az érintettek bankszámláit, de bizonyos esetekben az ingatlanaikat is. A természetes személyek ezen túlmenően nem utazhatnak be az unióba. A szankciós listán szerepel többek között Dmitrij Rogozin orosz miniszterelnök-helyettes és Arkagyij Rotenberg üzletember, Vlagyimir Putyin elnök korábbi dzsúdópartnere.