Előfizetés

Razziázott a rendőrség a bulinegyedben - Videó!

Publikálás dátuma
2017.09.18. 15:41
Fotó: Népszava
Tizenkilenc embert állítottak elő a hétvégén a főváros V., VI. és VII. kerületében, a Szent István körút, a Teréz körút és a Rákóczi út által határolt úgynevezett bulinegyedben tartott rendőrségi akció alatt - közölte a rendőrség hétfőn a honlapján.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság az elmúlt hétvégén is folytatta akciósorozatát a bulinegyedben - írták. Tizenkilenc embert fogtak el és állítottak elő bűncselekmény gyanúja miatt, közülük tizenhárom ellen kábítószer-birtoklás, öttel szemben garázdaság, egy szír állampolgár ellen pedig kábítószer-kereskedelem gyanúja miatt indult eljárás. Utóbbit őrizetbe vették és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásának indítványozására - tették hozzá.

Az akciósorozat és az állandó rendőri jelenlét célja - a kábítószerhez és a prostitúcióhoz köthető bűncselekményekkel szembeni fellépésen túl - a közterületen elkövetett erőszakos jellegű bűncselekmények, a lopások, valamint a gépjárművel kapcsolatos bűncselekmények megelőzése, felderítése, az elkövetők azonosítása és elfogása, valamint az ott élők szubjektív biztonságérzetének növelése - olvasható a közleményben.

Orbán Viktor: megerőszakolnának bennünket

Publikálás dátuma
2017.09.18. 15:11
MTI Fotó: Máthé Zoltán
Orbán Viktor miniszterelnök a parlament őszi ülésszakának megnyitása előtt szólalt fel az Országgyűlésben. 

A kormányfő a gazdasági helyzettel kezdte, amit - szokás szerint - úgy jellemzett: csökkent a munkanélküliség, a teljes foglalkoztatottság már csak teljes karnyújtásnyira van, tehát lényegében csak az nem dolgozik, aki nem akar. A bruttó bér júliusban 290.300 forint. A második negyedév adatai alapján az látható, hogy a béremelések miatt egyre több embernek megéri dolgoznia az országban – folytatta az öntömjénezést a kormányfő.

MTI Fotó: Máthé Zoltán

MTI Fotó: Máthé Zoltán

Az oktatásról azt mondta, hogy másfél millió gyermek jár iskolába és óvodába, ebből 467 ezer gyerek étkezik ingyen az országban. Hasonlóképpen az ingyenes tankönyvet kiterjesztették az általános iskola minden osztályára, és a középiskola első osztályára. Orbán szerint tehát az oktatásban - csak úgy, mint a gazdaságban - minden rendben van, éppúgy, ahogy a családpolitikában is, ami továbbra is a kormányzati munka középpontjában marad. 

Orbán a kvótaperről is említést tett, amiről azt mondta: a bevándorló országok azt javasolják, legyünk mi is bevándorló ország. "Megerőszakolnának bennünket” - riogatott a kormányfő. A kormányfő ezt Soros György tervének nevezte, ezt valósítják meg a brüsszeli politikusok. A miniszterelnök ezután azt kérte, aki tudja, támogassa a bevándorlásról szóló nemzeti konzultációt.

Vona: csak a foci, a szotyi és a kisvasút maradt

MTI Fotó: Máthé Zoltán

MTI Fotó: Máthé Zoltán

Orbán Viktor után Vona Gábor kapott szót Kövér László házelnöktől. A Jobbik elnöke megköszönte a kormányfőnek a "felejthetetlen perceket", amiket okozott, majd arról beszélt, hogy a miniszterelnök lánglelkű demokratából despota lett. Kádár és Rákosi szellemét idézi a Házba - üzente Vona a miniszterelnöknek. Kik veszik körbe most? – tette fel a kérdését Vona Gábor Orbánnak. Úgy folytatta, hogy mostanra már nem maradt más, csak a foci, a szotyi és a kisvasút. Vona a beszédében kijelentette: 2018-ban a Jobbik fogja nyerni a választásokat. A kerítés viszont marad, sőt határőrséget is állítanak mellé -  ígérte. A Jobbik elnöke azt a kötői kérdést is feltette Orbánnak: tudja, kivel fogják elkezdeni az elszámolást? Majd közölte, hogy a miniszterelnök a pók a pókháló közepén. Vona végül azzal zárta beszédét, hogy a 2018-as választások tétje, hogy tovább folytatódik-e az ország leszakadása Orbánnal, vagy nélküle megkezdik a felzárkózást.

Tóth Bertalant Don Quijotéra emlékezteti Orbán

Tóth Bertalan, az MSZP frakcióvezetője felszólalását úgy kezdte: Don Quijote harcára emlékezteti Orbán nagy bejelentése, miközben egy rohadó országot lát az MSZP politikusa. Felszólalását azzal folytatta: egy olyan ember beszél kereszténységről, aki elengedett egy iszlám gyilkost (az azeri baltás gyilkost), aki megölt egy keresztény embert Magyarországon. A frakcióvezető ezután a szocialisták terveiről beszélt, ami arról szólt, hogy miszerint elszámoltatnák Orbánt.

LMP: Magyarországot nem a Fidesz fogja megvédeni

Az LMP szerint a jövő évi választás egy valamiről fog szólni, arról, hogy a magyar emberek és Magyarország le tudják-e rázni az elmúlt harminc év politikáját. Szél Bernadett, az ellenzéki párt frakcióvezetője rámutatott: a 2018-as választás nem a kvótáról és nem a kerítésről fog szólni. A kerítést nem fogja senki lebontani, a kvótát pedig nem fogják bevezetni általános érvénnyel az Európai Unióban - fogalmazott az LMP-s politikus, aki szerint egyre inkább látszik: Magyarországot nem a Fidesz fogja megvédeni, hanem az LMP-nek kell ezt az országot megvédeni a Fidesztől.

Ittasan vezetett - Elítélték Wayne Rooney-t

Publikálás dátuma
2017.09.18. 14:59
FOTÓ: Oli SCARFF / AFP
Közhasznú munkavégzésre kötelezték és eltiltották a járművezetéstől Wayne Rooney-t, az angol labdarúgó-válogatott volt csapatkapitányát, akit a hónap elején ittas vezetésen értek.

Rooney hétfőn jelent meg a manchesteri Stockport kerület magisztrátusi bíróságán, és elismerte, hogy ittasan ült a volán mögé. A 31 éves futballistát szeptember 1-jén hajnalban állította meg egy rendőrjárőr a Manchester közelében fekvő, Cheshire megyei Wilmslow kisvárosban. A rendőrök megállapították Rooney ittasságát, és feljelentést tettek.

Rooney-t - aki augusztus végén befejezte szereplését az angol válogatottban, és a Manchester Unitedből 13 év után nemrégiben visszaigazolt nevelőegyesületéhez, az Evertonhoz - a bíróság hétfőn tizenkét hónap alatt teljesítendő százórányi fizetés nélküli közhasznú munkavégzésre ítélte, 170 font (60 ezer forint) pénzbírságot rótt ki rá, és két évre eltiltotta a járművezetéstől.

A tárgyaláson elhangzott, hogy Rooney véralkoholszintje csaknem háromszorosan haladta meg az angol-walesi büntetőtörvénykönyvben meghatározott felső tűréshatárt. Rooney a hétfői tárgyalás után kiadott nyilatkozatában elnézést kért "megbocsáthatatlan" tévedéséért az Everton-szurkolóktól és mindenkitől, aki támogatta őt pályafutása során. Közölte: elfogadja a bírósági végzést, és a közhasznú munkával megpróbál valamennyit jóvátenni abból, amit vétett.