Fegyverrel, több száz lőszerrel bukott le

Egy maroklőfegyvert és mintegy négyszáz lőszert találtak egy olasz férfinál a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei a beregsurányi magyar-ukrán határállomáson - közölte a NAV Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Adó- és Vámigazgatóságának sajtóreferense szerdán.

Magyar Norbert elmondta, a lövedékek és a négy milliméteres forgótáras fegyver az ellenőrzés során, a férfi úti holmijából került elő. A sajtóreferens megjegyezte, a lőfegyver birtoklása Olaszországban és Magyarországon is engedélyhez kötött. Ennek ellenére a férfit meglepte, amikor a pénzügyőrök a papírok után érdeklődtek, állítása szerint Ukrajnában biztosították arról, hogy semmilyen engedélyre nem lesz szüksége. A pénzügyőrök a fegyvert a lőszerekkel együtt lefoglalták, nyilvántartásba vették, és a férfival együtt átadták a rendőrségnek - tette hozzá Magyar Norbert.

Szerző
Témák
fegyver NAV
Frissítve: 2017.09.20. 15:26

Halálos baleset - Vaddisznót gázolt egy autó Csákvárnál

Publikálás dátuma
2017.09.20. 10:22
Illusztráció: Shutterstock
A rendőrök megszüntették a forgalomkorlátozást a korábbi halálos kimenetelű közúti közlekedési baleset helyszínén a 8119-es számú úton Oroszlány és Csákvár között. Egy személygépkocsi 56 éves vezetője az úton haladva elütött egy vaddisznót, amelynek következtében a jármű letért az útról és felborult. A gépkocsi sofőrje a baleset során olyan súlyos sérülést szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.

A police.hu tájékoztatása szerint a helyszíni szemle és a műszaki mentés befejeződött, a rendőrök a félpályás forgalomkorlátozást feloldották, az érintett útszakasz ismét teljes szélességében járható. 

Szerző
Frissítve: 2017.09.20. 16:37

Hétéves kislányt erőszakolt meg egy 66 éves férfi

Tizenkét év, fegyházban letöltendő szabadságvesztésre ítélt a Budapest Környéki Törvényszék kedden egy ceglédi férfit, aki szexuális erőszakot követett el egy hétéves kislány ellen. Az ítélet nem jogerős.

A törvényszék közleménye szerint a 66 éves vádlott tavaly decemberben behúzta háza udvarába a kislányt, aki testvéréért ment az óvodába. A sértettet a házban az ágyra fektette, és amikor a kislány megpróbált ellenkezni, ököllel ütötte a fejét, majd megerőszakolta. A vádlott a gyermeket ezután sem engedte haza. A kislány eltűnését nevelőanyja jelentette be, a gyermeket a rendőrök este találták meg a vádlott lakásán. A bíróság a vádlottat bűnösnek mondta ki tizenkettedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett szexuális erőszak, valamint aljas indokból elkövetett személyi szabadság megsértése bűntettében, és 12 év, fegyházban letöltendő szabadságvesztésre ítélte.

Szerző