Bűvészverseny a Fővárosi Nagycirkuszban

A 30. Corodini bűvésztalálkozónak ad otthont szeptember 23-án, szombaton a Fővárosi Nagycirkusz; az egész napos programsorozaton bűvészek, illuzionisták, mentalisták mérik össze tudásukat szakmai zsűri előtt.

A résztvevők több korcsoportban és kategóriában mutatkoznak be, miközben ismert mágusok és lelkes varázslótanoncok kalauzolják el az érdeklődő közönséget a csodák és az ördögi kézügyesség világába - olvasható a Fővárosi Nagycirkusz pénteki közleményében. 

A verseny délelőtt 10 órakor kezdődik, 14 órától pedig a szakma és a szórakoztatás titkairól szemináriumok és bemutatók keretében tudhatnak meg többet szakemberek és laikusok.

A rendezvényt - amely Corodiniről, azaz Göndör Miklós bűvészről és a művésznevét öröklő tanítványáról, Bán Istvánról kapta a nevét - 12 fellépő látványos gálaműsora zárja.

Szerző

Gyönyörű - Hamarosan kész a Sugovica partján álló bajai hajómalom (fotó)

Publikálás dátuma
2017.09.22. 17:37

 A képen a rövidesen elkészülő bajai hajómalom látható a Sugovicán Bajánál 2017. szeptember 22-én. A hajómalom faborításához a bajai erdőgazdaságból kapott vörös fűzfát használták fel. A felépítmény fenyőből készült, míg az alsó részek borításához a zalai dombokról származó, magas gyantatartalmú, víztaszító vörös fenyőt használtak. A fotókat Sóki Tamás (MTI) készítette.

Szerző

Sztárparádéval indít a 65. San Sebastián-i Filmfesztivál - Fotók

Publikálás dátuma
2017.09.22. 16:46
JAVIER BARDEM
Rendkívüli sztárparádé várható a vörös szőnyegen a 65. San Sebastián-i Filmfesztivál péntek esti nyitógáláján - informál az MTI. Az észak-spanyolországi tengerparti városban olyan hírességek megjelenésére számíthat a nagyközönség, mint például Arnold Schwarzenegger, Glenn Close, Penélope Cruz, Javier Bardem, James Franco és Alicia Vikander.
PÉNELOPÉ CRUZ

PÉNELOPÉ CRUZ

Az ünnepélyes megnyitó keretében adják át az első elismerést: Aki Kaurismäki finn rendező A remény másik oldala című filmjéért veheti át a Fipresci-díjat, amelyet a filmkritikusok nemzetközi szövetsége ítél oda mindig az év legjobbnak tartott filmjének.

JAMES FRANCO

JAMES FRANCO

A szeptember 30-ig tartó fesztivál nyitófilmje péntek este Wim Wenders Submergence című alkotása lesz. A romantikus dráma 17 másik filmmel együtt van versenyben a legjobb alkotásnak járó Arany Kagyló-díjért.

JAVIER BARDEM

JAVIER BARDEM

Ebben az évben Magyarország is érdekelt a fesztiválon: Enyedi Ildikó Arany Medve-díjas Testről és lélekről című drámája a közönségdíjért versenyez. A filmes seregszemle hivatalos versenyprogramjának zsűrijét John Malkovich amerikai színész vezeti. 

JOHN MALKOVICH

JOHN MALKOVICH

A díjeső egész héten folytatódik: a fesztivál életműdíjának számító Donostia-díjat idén Monica Bellucci olasz színésznő, Agnes Varda belga filmrendező és Ricardo Darín argentin színész veheti át művészeti pályafutása elismeréseként.

MONICA BELUCCI

MONICA BELUCCI

A fesztivál keretében rendezett külön ünnepségen tüntetik ki Antonio Banderas világhírű spanyol filmsztárt a Spanyol Nemzeti Filmdíjjal.

ANTONIO BANDERAS

ANTONIO BANDERAS

A San Sebastián-i filmfesztivál a cannes-i, a velencei és a berlini szemlével együtt Európa négy legjelentősebb nemzetközi filmfesztiválja közé tartozik.

ALICIA VIKANDER

ALICIA VIKANDER

Szerző