Kifosztottak egy járókeretes nénit a Belvárosban

Gyorsított eljárásban négy év fegyházra ítélt a Pesti Központi Kerületi Bíróság (PKKB) egy férfit, aki egy járókerettel közlekedő 82 éves nőtől elvette az értékeit vasárnap Budapesten.

A Fővárosi Főügyészség csütörtöki közleménye szerint a 49 éves férfi az Október 6. utcában kezdte el követni az idős nőt, majd megszólította, beszélgetni kezdett vele és a lakóhelyéig kísérte. Ott megkérte, hogy adjon neki egy pohár vizet, de ezt a nő visszautasította. A támadó ezután rángatni kezdte a nő táskáját és a járókeretet kirántotta a kezéből. Az asszony segítségért kiabálva megpróbálta visszaszerezni táskáját, de a járókeret nélkül elvesztette az egyensúlyát és elesett. A járókelők meghallották az asszony kiabálását, a férfit a társasház kapujában elfogták és visszatartották a rendőrség kiérkezéséig. A többszörös visszaeső férfit kifosztás miatt a PKKB - nem jogerősen - négy év fegyházbüntetésre ítélte.

Szerző

Halott nőt találtak Dunaújvárosban

Halott nőt találtak a tűzoltók csütörtökön Dunaújvárosban, egy füves területen, ahol felhalmozott hulladék és berendezési tárgyak kaptak lángra - közölte a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

Szabó-Bisztricz Anett elmondta, hogy a Budai Nagy Antal utcai garázssor mögötti mintegy kétezer négyzetméteres terület több pontján csaptak fel a lángok, amelyeket a dunaújvárosi és a sárbogárdi tűzoltók oltottak el. A helyszínen talált bódéból három sértetlen PB-gázpalackot hoztak ki. A mobil mérőlabor nem mutatott ki egészségre ártalmas, veszélyes anyagot a levegőben.

Szerző

Idős, beteg áldozatokra utazott - Ítélet a kecskeméti sorozatrabló ügyében

Jogerősen 15 év fegyházbüntetéssel sújtott a Szegedi Ítélőtábla azt a férfit, aki több beteg, idős kecskeméti asszonyt is kirabolt az otthonukban 2013-ban.

A táblabíróság rablás, magánlaksértés és személyi szabadság megsértése bűntettében mondta ki bűnösnek a 29 éves vádlottat. A korábban már többször büntetett férfi 2013 májusa és novembere között ismeretlenül maradt társaival három egyedülálló, idős asszony otthonába tört be éjszaka, hogy onnan értékeket vigyen el. 

A támadók mindegyik esetben számítottak arra, hogy a sértett felébredhet, ezért maszkot viseltek vagy más módon torzították el az arcukat. A sértetteket megfenyegették, hogy árulják el, hol tartják az értékeiket, volt olyan asszony, akinek a száját beragasztották, hogy ne tudjon segítséget kérni, egy másik sértettet pedig összekötöztek. A zsákmány az első alkalommal 79 ezer, a második helyen 100 ezer forint volt.

2013. november 7-én este egy 88 éves, súlyosan beteg asszonyra rontottak rá a támadók. Átkutatták a házat, 144 ezer forint készpénzt találtak, kivették a sértett füléből az arany fülbevalót, és faggatták, hol tartja a pénzét. Miután a remélt összeg nem került elő, az egyik támadó zöbbször ököllel megütötte az asszonyt, akit korábban szintén megkötöztek. Távozás előtt a telefont megrongálták, elvágták a redőny gurtniját és bezárták az ajtót, hogy az asszony ne tudjon segítséget hívni. Az eszméletlen sértettre csak reggel talált rá az egyik hozzátartozója, a nő - folyamatos kórházi kezelés után - 2014. június 1-jén meghalt. Halálát az elszenvedett sérülésekhez társuló szövődmények okozták. Az ítélet szerint az azonban nem bizonyítható, hogy az áldozatot a vádlott tudtával és beleegyezésével bántalmazták.

Szerző