Orbánnak sűrű napja volt, de nem csak erről árulkodnak a Facebook-fotói

Publikálás dátuma
2017.09.30. 10:36
Orbán Viktor Tallinnban, az EU állam- és kormányfőinek informális csúcstalálkozóján FOTÓ: Ilmars ZNOTINS / AFP

Orbán Viktornak sűrű programja volt tegnap, amit a Facebookon is érzékeltetett a miniszterelnök oldalának üzemeltetője. A kormányfő - a bejegyzések tanúsága szerint - helyi idő szerint 19:48-kor még Tallinnban volt, ahol az EU állam- és kormányfőinek informális csúcstalálkozóján vett részt. A holland miniszterelnökkel lezavart tárgyalás után 20.38-kor viszont már Kolozsváron vett részt egy fogadáson - talán egy pálinka is van a kezében, bár ez biztosan csak a vele szemben állókról mondható el.

Mivel az Európai Uniónak nagyon kellene a siker, a tallinni európai uniós csúcstalálkozón hanyagolták a fajsúlyos témákat – mint a Brexit vagy a menekültkérdés –, sokkal inkább a digitalizáció, az ipari innováció és a kiberbiztonság állt a középpontban. A magyar kormányfő már csak a korábbi holland nagykövettel kialakult diplomáciai konfliktus miatt sem időzött túl sokat az észt fővárosban, de annyit azért megosztott az MTI-vel, hogy lezárták a konfliktust Hollandiával, visszatérhet a magyar nagykövet Hollandiába. Mark Lutte holland miniszterelnökről azt mondta: "kedveljük egymás tulajdonképpen, és egyetértünk nagyon sok kérdésben".

Orbán ezután Kolozsvár felé vette az irányt, ahol tovább is marad, hiszen szombaton és vasárnap is lesznek előre meghirdetett programjai: szombaton református múzeumot, vasárnap új református templomot avatnak Szászfenesen, és a református egyház levéltárának új székhelyét is megnyitják a kormányfő jelenlétében - emlékeztet az mno.hu.

Szerző
Frissítve: 2017.09.30. 11:09