Előfizetés

Simicska cége feljelenti az "Orbán egy g*ci" feliratok eltüntetőit

Publikálás dátuma
2017.10.03. 22:15

Felháborító, hogy Simicska úr feliratát engedély nélkül eltávolították, és kapucnis fiatalok rongálják a cég felületeit, ezért természetesen feljelentést teszünk – nyilatkozta a MAHIR Cityposter ügyvezetője a Blikknek, miután Simicska Lajos keddre virradó éjjel saját hirdetőoszlopaira pingálta, hogy "Orbán egy geci", a feliratokat azonban szerda délre eltüntették.

A nagyvállalkozó éjszakai akciójáról a 444 számolt be. Simicska Lajost az ötödik felirata elkészítésekor érték utol a rendőrök, akik igazoltatták. Simicska szerint nagyon udvariasak voltak. Kizárólag saját reklámcégének felületein firkált, úgy vélte, a sajátjával azt csinál, amit akar. Csakhogy a feliratokat délre már el is tüntették kapucnis fiatalok, akik ellen Kovács István feljelentést tesz - ezt a MAHIR Cityposter Kft. ügyvezetője nyilatkozta a bulvárlapnak.

Simicska  a 24.hu-nak egyébként úgy magyarázta a tettét: "Már két évvel ezelőtt megmondtam a véleményemet, most a plakátokon csak megerősítettem. Hajrá Magyarország, hajrá magyarok!"

Leváltották a fideszes alpolgármestert a XV. kerületben

Publikálás dátuma
2017.10.03. 21:35
A XV. kerületi városháza Forrás: Google Street View
Minősített többséggel - a fideszes képviselők döntéstől való távolmaradásával - 11 igen, 1 nem szavazati aránnyal leváltotta posztjáról Pintér Gábort a XV. kerületi önkormányzat. 

A fideszes alpolgármester 14 testületi ülésen nem vett részt, és erre ösztönözte frakciótársait is. Pintér néhány hete is csak annak köszönhetően kerülhette el a felelősségre vonást, hogy Móricz Eszter ismét a Fidesszel szavazott. Móricz nyárig az MSZP helyi képviselője volt, ám a párt kizárta, miután sorozatosan együtt szavazott Fidesszel és kiállt a kvótanépszavazás mellett.

A nyáron a kormánypárti frakció fegyelmi eljárást kezdeményezett Hajdu László, DK-s polgármestere ellen, mert a kerület vezetője nem volt hajlandó óvodafelújításra kifizetni egy általa túlárazottnak tartott közbeszerzést. Ezek után a kormánypártiak igyekeztek akadályozni a képviselő-testület munkáját, s többször is fegyelmi eljárást, hatáskör-megvonást kezdeményeztek ellene.

Néhány hete egy fideszes képviselő távozott a frakcióból, egy másik pedig tartózkodásával ment szembe a pártdiktátummal, azaz a Fidesznek nem maradt többsége Hajdu ellehetetlenítésére. Így már nem tudták megakadályozni azt sem, hogy Hajdu rendet tegyen, s leváltsa Pintért. Kedden új alpolgármesterré választották a szocialista Tóth Imrét, a fideszes Victorné Kovács Juditot, a társadalmi megbízatású alpolgármester, Balázs Zoltán lemondott, a DK-Liberálisok által támogatott független alpolgármester, Németh Angéla a helyén maradt.

Hiába nem lesz olimpia - Újabb stadion épül Budapesten

Eredményt hirdettek a IX. kerületben felépítendő atlétikai stadion megvalósítására kiírt tervpályázaton – 15 ezer fő befogadóképességű létesítmény épül, ami a tervek szerint 55 ezer fősre bővíthető - írja a Napi.hu.

Hiába lépett vissza az olimpiarendezéstől a kormány, a stadion- és csarnoképítéseket azért folytatják a Kemény Ferenc Sportlétesítmény-fejlesztési Program keretében.

A pályázaton az első helyet és az ezzel járó hétmillió forintos díjat a Napur Architect Építészeti Iroda Kft. nyerte. Ez az iroda tervezte a több mint 40 milliárd forintért felépült Duna Arénát, és megnyerte a Néprajzi Múzeum új épületére kiírt tervpályázatot is.

A Rákóczi híd pesti hídfőjéről délre fekvő 15 hektáros területet, ahol a stadion felépülne, a magyar állam még 2014-ben vásárolta meg 16,5 milliárd forintért a Wing Zrt-től - emlékeztet a portál.