Előfizetés

Tragédiába torkollott a színházi sitt ügye

A kaposvári Csiky Gergely Színház felújításából származó bontási törmelék illegális kaposújlaki lerakása miatt felelősségre vont férfi ugrott le a múlt hét közepén az M7-es autópálya Kőröshegyi völgyhídjáról a kapost.hu hírblog információi alapján. A férfi nem élte túl a 88 méteres zuhanást. A rendőrség közigazgatási eljárás keretében vizsgálja az ügyet.

Mint arról a Népszava is beszámolt, a színház rekonstrukciója során keletkezett sok száz, egyesek szerint több ezer köbméter, Kaposújlak határában jórészt magánterületen lerakott bontási hulladék ügyében a megyei kormányhivatal illetékes főosztálya mindössze egy magánszemély felelősségét állapította meg, s a hivatal szerint a szabálytalanságot a teátrum bontásánál szállítást végző vállalkozó el is ismerte. Akit - miután a megadott határidőig nem szállította a kaposvári inert lerakóba a sittet - 200 ezer forintra meg is büntettek. A felújítást végző cég, a sokak szerint Mészáros Lőrinc érdekeltségi körébe tartozó ZÁÉV Zrt. felelőssége nem merült fel a hivatal szerint, s arra sincs válasz a mai napig, hogyan nem tűnt fel senkinek a kaposvári inert hulladék-lerakóban, hogy hónapok alatt egy köbméternyi színházi sitt sem érkezett a telepre.

A kapost.hu információi szerint a megbüntetett vállalkozó – egy kaposvári férfi - számláit viszont zárolták, így nemcsak erkölcsileg, de anyagilag is ellehetetlenült.

Nem érdekli az azeri kenőpénz az ügyészséget

Hivatalosan tud az ügyészség az azeri ügyről, ám nem volt és jelenleg sincs folyamatban büntetőeljárás – közölte Polt Péter legfőbb ügyész Szabó Szabolcs (Együtt) és Vadai Ágnes (DK) írásbeli kérdésére. A 24.hu szerint a két képviselő azt tudakolta, indult-e ügyészségi vizsgálat, hogy kiderüljön kihez és miért érkezett Magyarországra több mint 7 millió dollár Azerbajdzsánból, és ennek volt-e köze Ramil Safarov, az azeri baltás gyilkos kiadásához. Azerbajdzsánnal szemben az a gyanú, hogy egy több milliárd dolláros pénzalapot működtettek, amiből elsősorban európai politikusokat vesztegettek meg. 

Tarlósnak az új javaslat sem tetszik

Hárommilliárd forinttal drágítaná meg a Róma-parti gát költségvetését az, ha nem a parti nyomvonalon, hanem valamivel fentebb, a vízparti telkek területén húznák fel a védművet – mondta Tarlós István az Inforádiónak. A főpolgármester „barátságtalannak és inkorrektnek” minősítette azt, hogy fideszes Bús Balázs III. kerületi polgármester azt közölte: nem adnak ki semmilyen gátépítéssel kapcsolatos engedélyt, amíg nem készül el részletes tervtanulmány a kerítésvonali védműről.