Előfizetés

Fidesz-bojkott a költségvetési bizottságban

A kormánypárti képviselők távolmaradása miatt határozatképtelen volt, így elmaradt a költségvetési bizottság csütörtöki ülése.

A Fidesz-frakció előzőleg közölte: nem kíván asszisztálni "a reménytelen helyzetben lévő szocialista képviselők kétségbeesett kísérletéhez", hogy eltereljék a figyelmet pártjuk újabb komikus válságáról.

Ezt arra reagálva írták, hogy az MSZP kezdeményezte több miniszter meghallgatását is a parlamenti bizottságokban - köztük a költségvetésiben - arra hivatkozva, hogy egy törvénymódosítás révén offshore cégekkel is szerződhetnek a magyar nagykövetségek.

"Mesterházy Attila és társai foglalkozzanak inkább pártjuk legújabb miniszterelnök-jelölti castingjával" - kommentálta mindezt a Fidesz.

Vége lehet a Jobbiknak?

Publikálás dátuma
2017.10.05. 11:30
Vona Gábor a Jobbik évadnyitó rendezvényén. FOTÓ: Molnár Ádám
Az ügyészség kérheti a Jobbik megszüntetését, ha a párt nem működik együtt az Állami Számvevőszékkel - erről Kovács István, az Alapjogokért Központ stratégiai igazgatója beszélt az állami televízióban.

Úgy fogalmazott: a Jobbik számára a lét a tét, mivel a legvégső esetben, ha súlyos jogsértést tapasztal az ügyészség, benyújthatja a megszüntetésre irányuló keresetet a bíróságnak.

Kovács István példátlannak nevezte, hogy egy párt ne működjön együtt az Állami Számvevőszékkel és ne teljesítse beszámolási kötelezettségét, valamint rendkívülinek tartja, hogy egy párt megpróbálja "besározni" a számvevőszéket.

Az előzményeket lásd itt!

Orbán hobbija nem nagyon érdekli a szavazókat

Publikálás dátuma
2017.10.05. 10:05
Az új Hidegkuti stadion avatóján. FOTÓ: Molnár Ádám
Akár kormánypárti szavazó, akár nem, a magyar társadalom többsége nem követi a hazai labdarúgást – ez derül ki a Republikon Intézet felméréséből, amelyet az intézet médiapartnereként a 24.hu közöl elsőként.

Orbán Viktor kormányzásának egyik kulcsterülete a sport, ám itteni lépéseit korántsem követik olyan lelkesedéssel támogatói, mint más területeken folytatott politikáját.

Úgy tűnik, már a 2016-os labdarúgó Európa-bajnokság emléke is elhalványult: akkor a magyar válogatott szereplése olyanokat is szurkolóvá tett, akik addig nem futballrajongásukról voltak ismertek. Merthogy hiába igyekszik Orbán Viktor kormánya az ország kvázi hivatalos sportágaként kezelni a labdarúgást, hiába ömlik a futballba a közpénz, hiába épülnek sorra a stadionok, a Republikon Intézet friss közvélemény-kutatása szerint még a miniszterelnök híveit sem izgatja különösebben a labdarúgás.

A Fidesz-szavazóknak ugyanis mindössze a 22 százaléka mondja azt magáról, hogy követi és büszke a magyar futballra, 51 százalékukat viszont egyáltalán nem érdekli. Sőt, a még a köztudottan nemzeti érzelmű Jobbik-szavazóknak is csak a 21 százaléka vallja magát a hazai labdarúgás rajongójának.

A magukat baloldali-liberális beállítottságúnak valló megkérdezetteknek a 10 százaléka nézi szívesen a hazai meccseket vagy a nemzeti tizenegy mérkőzéseit, 73 százalékuk viszont egyáltalán nem.

A bizonytalanokat vagy a pártszimpátiájukat nyilvánosan nem vállalókat is figyelembe véve kimondható, hogy a Republikon mérése alapján a teljes népességnek mindössze a 18 százalékát érdekli a magyar futball, 59 százalékukat pedig teljesen hidegen hagyja.

Részletek itt!