Japán Nagydíj - Baleset, özönvíz az edzéseken

Publikálás dátuma
2017.10.06. 12:41
Hamiltont nem zavarta a zuhogó eső. FOTÓ: KIYOSHI OTA / AFP

A Japán Nagydíj első szabadedzésén Carlos Sainz Jr. balesete okozott fennakadást, a második gyakorláson viszont a szakadó eső szólt közbe, csak öten látták értelmét annak, hogy kiguruljanak a pályára - írja 24.hu.

Az első tréningen Vettel mögött az összetett pontversenyben élen álló Lewis Hamiltoné (Mercedes) lett a második legjobb idő, míg a harmadik helyet az ausztrál Daniel Ricciardo (Red Bull) szerezte meg.

Japán Nagydíj, 2. szabadedzés, eredmény:

1. Hamilton 1:48.719 p
2. Esteban Ocon (francia, Force India) 1:49.518
3. Sergio Perez (mexikói, Force India) 1:51.345
4. Felipe Massa (brazil, Williams) 1:52.146
5. Lance Stroll (kanadai, Williams) 1:52.34

Szerző

Alice a tűzfalon

Publikálás dátuma
2017.10.06. 07:50
Fotó: Farkas András

Felavatta hatodik tűzfal-festményét a Színes Város Budapest Fesztivál. A Dan Ferrer spanyol művész alkotta Alíz csodaországban átirat egy 170 négyzetméteres alkotás a budapesti Kertész utcában.

Szerző

Ezerszínű zsidó kultúra

Publikálás dátuma
2017.10.06. 07:48
Forrás: CAFe Budapest

Egyre sikeresebb, s külföldről is mind többen érdeklődnek Jáger Bandi zongorista-zeneszerző 2006-ban alapított zenekara, a Jazzrael koncertsorozata (Híres zsidó dallamok a világ körül) iránt. A szextett most a CAFe Budapest keretében, az Urániában mutatkozik be, három énekes szólista: Malek Andrea, Szőke Nikoletta és Gerendás Péter közreműködésével.

Jáger Bandi elsősorban a latin dzsessz specialistájaként vált ismertté, s ezt fejlesztette tovább, amikor a spanyol kultúrához ezer szállal kapcsolódó szefárd zsidó dallamok felé fordult. A repertoárt később izraeli és más közel-keleti dalokkal, majd nyugat-európai és amerikai, végül magyar zsidó szerzők alkotásaival gazdagította. A zenekarvezető elmondta: minden koncertjükön játszanak Gershwint, aki Jacob Gershowitz néven, néhány évvel korábban bevándorolt szentpétervári zsidó szülők gyermekeként született 1897-ben, New York egyik szegénynegyedében. Karády Katalin dalait azért tűzik műsorra, mert az antifasiszta meggyőződésű, a Gestapo által letartóztatott színésznő a Szálasi-rémuralom idején, a pesti Duna-parton egy egész zsidó gyerekcsoportot mentett meg a kivégzéstől. A zsidó identitását markánsan vállaló Michelle Legrand és Pat Metheny szerzeményei a dzsessz világába kalauzolnak; a fiatalon elhunyt izraeli popénekesnő, Ofra Haza dalait is inkább dzsesszesítik; miközben G. Dénes György szövegei vagy Seress Rezső muzsikája a régi pesti kuplék és sanzonok világát is felidézi. A Jazzrael jelenlegi felállásában Jáger mellett Kalmár Panni énekel, Balogh Roland gitározik, Csejtei Ákos szaxofonozik, Hárs Viktor bőgőzik és Lakatos Pecek András dobol.

Infó:

Jazzrael feat.

Vendég:

Malek Andrea, Szőke Nikoletta, Gerendás Péter

Október 9. 20.00 Urána Nemzeti Filmszínház

Szerző