Megszólalt a svájci kapitány - „Jó csapat a magyar”

Publikálás dátuma
2017.10.06. 19:21
Vladimir Petkovic, a svájci labdarúgó-válogatott bosnyák származású svájci szövetségi kapitánya és Yann Sommer, a svájciak egyik
Nem akar döntetlenre játszani a svájci labdarúgó-válogatott a magyarok elleni, szombati világbajnoki selejtezőmérkőzésen Vladimir Petkovic szövetségi kapitány szerint.

A szakvezető pénteki sajtótájékoztatóján kifejtette, hogy éppen ezért a lehető legjobb tizenegyet fogja pályára küldeni Bázelben, azaz nem pihenteti azokat a játékosait, akik egy esetleges sárga lapos figyelmeztetéssel kihagynák kedden a csoportelsőségről döntő, portugálok elleni mérkőzést Lisszabonban.

"A magyarok tavaly kifejezetten jól játszottak ellenünk és egy hónapja a portugálok ellen is. A vártnál rosszabb eredmények ellenére jó csapatnak tartom a magyart" - mondta Petkovic.

Xherdan Shaqiri úgy vélte, kemény meccsre számíthatnak, mert egy éve Budapesten is meggyűlt a bajuk a magyarokkal, akiket csak nehezen győztek le 3-2-re. "Vannak jó futballisták ellenfelünknél, nem lesz egyszerű dolgunk, de az első perctől száz százalékot fogunk nyújtani" - mondta a Stoke City középpályása, akit hiába faggattak a négy nap múlva esedékes lisszaboni találkozóról.

Yann Sommer kapus arról beszélt, hogy bár több hiányzója van a svájci együttesnek, de "elég mély a kerete", így nem okoz gondot a pótlásuk. "Most megmutathatjuk, hogy nem csupán 23 játékosunk van, bárkit bedobhatunk a mély vízbe" - mondta a Borussia Mönchengladbach hálóőre.

A svájciak tájékoztatása szerint eddig 32 ezer jegy kelt el a találkozóra, de reményeik szerint szombaton megtelik a 37 500 szurkoló befogadására alkalmas St. Jakob Park. A svájciak százszázalékos teljesítménnyel vezetik a selejtezőcsoportot, amelyben a magyarok nyolc forduló alatt tíz pontot gyűjtve a harmadik helyen állnak, de utóbbi együttes már nem léphet előrébb, így - ahogy 1986 óta mindig - biztosan lemarad a világbajnokságról.

Szerző

Turisták sanyargatják Amazónia állatait

Publikálás dátuma
2017.10.06. 18:33
A kép illusztráció! FOTÓ: Shutterstock
A turisták egyre több szelfit készítenek Amazónia jellegzetes állataival, a nagy érdeklődés miatt kegyetlenül bánnak az állatokkal az utazásszervezők. 

A World Animal Protection állatvédő szervezet jelentése szerint 2014 óta 292 százalékkal emelkedett a vadállatos szelfik száma az Instagramon az egész világon.

Szerző
Témák
szelfi Amazónia

Iskolát bombáztak - Sok gyerek meghalt Szíriában

Legalább 27 ember, köztük számos nő és gyerek meghalt egy rakétatámadásban és egy légicsapásban a kelet-szíriai Deir-ez-Zór tartományban - jelentette az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH) nevű szervezet pénteken.

A civil szervezet jelentése szerint legalább 14 ember vesztette életét feltehetőleg orosz harci repülőgépek légicsapásában a tartomány keleti részében található Majadín várostól délre, miközben Makkan és Diban települések között megpróbáltak átkelni az Eufráteszen.

Az OSDH másik beszámolója szerint további 13 ember lelte halálát az azonos nevű tartományi székhelynek a kormányerők ellenőrzése alatt álló egyik területén egy rakétatámadásban. Az incidensről beszámolt a DeirEzzor 24 nevű helyi megfigyelőcsoport is, amely szerint legalább 15 ember, köztük több gyerek halt meg a támadásban, amely egy iskola épületét érte. A DeirEzzor 24 az Iszlám Állam terrorszervezetet vádolta a támadás elkövetésével.

Deir-ez-Zór tartományban július eleje óta mintegy 30 ezren váltak földönfutóvá a térségben folyó harcok miatt - közölte kedden az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának egyik damaszkuszi szóvivője. A tartományi székhelyen szeptember elején indítottak támadást az orosz légierő támogatta szíriai kormányerők és a velük szövetséges milíciák az Iszlám Állam ellen, míg szeptember 9-én a tartomány keleti felében a Washington vezette nemzetközi koalíció légierejének támogatását élvező Szíriai Demokratikus Erők (SDF) nevű ellenzéki ernyőszervezet kezdett hadműveletbe.

A Nemzetközi Vöröskereszt Bizottságának csütörtöki közlése szerint az egyebek között Deir-ez-Zór tartomány környékén felállított menekülttáborokba több mint ezren érkeznek naponta.

Szerző