Előfizetés

Egyesül három takarékszövetkezet

Egyesül a dél-dunántúli régióban meghatározó Szigetvári-, Mecsek-, valamint Szentlőrinc-Ormánság Takarékszövetkezet, amelyek november 30. után Dél Takarékszövetkezet néven közösen folytatják tovább működésüket - tájékoztatták a pénzintézetek az MTI-t.

A takarékszövetkezetek a napokban írásban is megerősítették fúziós szándékukat - írták közleményükben azt hangsúlyozva, hogy ezzel jelentősen erősödik piaci szerepük a térségben.Közölték: a Dél Takarék egy mérethatékony, "a régióban komoly piaci részesedéssel rendelkező" szövetkezetté válik, amely a korábbiaknál is magasabb színvonalú szolgáltatást nyújt, összesen mintegy 60 ezer lakossági, 12 ezer vállalkozói, és több mint 120 önkormányzati ügyfelének.

A fúzió a takarékszövetkezeti integrációs törekvésekkel teljesen összhangban van - ismertették jelezve, hogy az év végéig 12 takarékszövetkezeti hitelintézet jön létre, "átalakítva és tovább erősítve ezzel a szektort".

Osztrogonácz Gábort, a Szigetvári Takarék elnök-ügyvezetőjét idézve azt írták: a már meglévő termékeik mellett új, kedvező ajánlatokkal élhetnek ügyfeleik, új konstrukciójú hiteleket vehetnek igénybe. "A megnövekedett tőkének köszönhetően nagyobb hitelezési volumenre lesz lehetőségünk" - mondta. Az ügyvezető az összegzésben kitért rá, hogy a fiókhálózat jelentősen szélesedik: ügyfeleik 6 megyében, mintegy 50 fiókban intézhetik pénzügyeiket.

Egyszerre több gázszámla érkezik

Publikálás dátuma
2017.10.07. 07:26
Népszava fotó

Környezettudatossági okokból mostantól egy borítékban akár három havi részszámlát is kiküld az így fizető, átalánydíjas, - tehát a mérőállást nem diktáló - fogyasztóinak a Főgáz - jelentette be az állami céget birtokló NKM Nemzeti Közművek. Mindez nem befolyásol semmi mást, így a befizetési határidőt, az elszámolószámla időzítését és az elektronikus befizetéseket sem. Arra kérik a fogyasztókat, hogy az így kapott három számlát a rajtuk megadott határidőben, a csekk jobb felső sarkában található számok sorrendjében fizessék be. 

Pénzeső Matolcsy fiára

Ezúttal 92 milliós EU-támogatást nyert fejlesztésre a Matolcsy György jegybankelnök fia, Matolcsy Ádám tulajdonában lévő Balaton Bútorgyár - szúrta ki az mfor.hu. Néhány napja pedig egy 498 milliós uniós támogatást tehettek zsebre, amiből "okosirodát" fejlesztenek "a jövő generáció számára" (természetesen az ilyenkor szinte elmaradhatatlan "trend- és piackutatással" megtámogatva). Emellett február elején 2,5 millió forintot kaptak egy fő gyakornoki foglalkoztatására. A bútorgyárat Matolcsy Ádám két éve a Várszegi Gábor-féle Fotextől vette meg. Az ügylethez Matolcsy György unokatestvére, Szemerey Tamás bankja nyújtott hitelt, mégpedig az MNB által számukra ilyen célra biztosított keretből. A ma már több sajtóterméket, így az Origót is birtokló Matolcsy Ádám társaságai az utóbbi időkben közbeszerzések sorát nyerték meg. Ennek kapcsán a 31 éves vállalkozó azt vallotta: nem indul olyan pályázatokon, "ami miatt támadható a Matolcsy név". Az üzleteléshez szavai szerint édesapja azzal a tanáccsal látta el: ne érezze úgy, hogy a Matolcsy név bármiben is gátolja.