Előfizetés

Húszmilliót csalhatott el egy pécsi ügyvédnő

Publikálás dátuma
2017.10.12. 11:20
A kép illusztráció! FOTÓ: Shutterstock
A Pécsi Járási és Nyomozó Ügyészség csalás miatt emelt vádat az ellen a korábban ügyvédként dolgozó nő ellen, aki 2009. és 2011. között két ügyfelét több, mint 20 millió forinttal károsította meg – írja a bama.hu.

A vádlott és az egyik sértett korábban munkatársak voltak, közöttük jó ismerősi viszony alakult ki. Erre tekintettel a vádlott ügyvédként közreműködött a sértett számos, ingatlanokkal kapcsolatos jogügyletében. Mivel a sértett gyakran vásárolt, illetve értékesített ingatlanokat, a vádlott azt javasolta neki, hogy az ingatlanvásárlásra szánt, illetve az értékesítésből befolyt összegeket helyezze el nála ügyvédi letétbe, mivel annak magasabb a kamata, mint a piaci kamat, továbbá a letétbe helyezett összegre védelmet nyújt az ügyvédi felelősségbiztosítás.

A pénzt azonban a valóságban nem letétként kezelte, nem fektette be a sértettek által engedélyezett módon, hanem azt saját céljaira fordította, így több, mint 20 millió forint kárt okozott - írja a megyei portál.

Összeütközött két autó Tátnál - egy sérült

Összeütközött két személyautó csütörtök reggel Komárom-Esztergom megyében, a 10-es főút Nyergesújfalu és Tát közötti szakaszán – közölte a katasztrófavédelem.

A balesethez a nyergesújfalui katasztrófavédelmi őrs hivatásos tűzoltói érkeztek ki, akik áramtalanították a járműveket és megkezdték a műszaki mentést. A munkálatok idejére a főút érintett szakaszát teljes szélességében lezárták. Elsődleges információink szerint a balesetben egy ember megsérült, ezért őt a mentők ellátják.

Kitépték az aranyláncot egy nő nyakából a Szigeten

Vádemelést javasolnak az óbudai rendőrök az ellen a férfi ellen, aki az idei Sziget fesztivál koncertje közben letépte egy nő nyakláncát, majd elfutott.

Egy 34 éves olasz férfi 2017. augusztus 13-án az egyik szigetes koncert alatt odalépett egy holland nőhöz, kitépte a nyakából az aranyláncát, majd elfutott.

A nyomozók két nappal később a fesztivál területén – a férfi karján lévő tetoválás alapján – felismerték és elfogták.

Az ügyben indult nyomozást a BRFK III. kerületi rendőrkapitányság rendőrei befejezték, és a keletkezett ügyiratot a napokban vádemelési javaslattal küldték meg az illetékes ügyészségnek - olvasható a rendőrség honlapján.