Jégkorong - Edzőt váltott a Dunaújváros

Új vezetőedző, a kanadai Jason Morgan irányításával folytatja a szezont a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongcsapata.

A klub honlapjának beszámolója szerint a 41 éves szakember legutóbb a debreceni utánpótlásban dolgozott, onnan szerződött most Dunaújvárosba. Korábban megfordult Miskolcon is, ahol bajnoki címet ünnepelt a DVTK-val. Az eddigi vezetőedző, a cseh-német kettős állampolgár David Musial másodedzőként marad a klubnál. A Dunaújváros a nyolcadik, utolsó előtti helyen áll az Erste Ligában.

Szerző
2017.10.17 14:06

Kassai pert nyert, Lipták fellebbezhet

Publikálás dátuma
2019.01.16 18:21

Fotó: DPA/ ANDREAS GEBERT
Kassai Viktor első fokon pert nyert Lipták Zoltán ellen, mivel a jelenleg az NB II-es Gyirmótban futballozó védő nem tudta bizonyítani az állításait. A korábbi válogatott védőnek 400 ezer forint sérelmi díjat kell fizetnie a játékvezetőnek, ezen kívül a perköltséget és az illetéki díjat is állnia kell. Az ítélet első fokon született, tehát Lipták fellebbezhet.
A 43 éves játékvezető azt követően jelentette fel Liptákot becsületsértésért, hogy a futballista még 2017 áprilisában egy DVTK–Vasas mérkőzés után rasszizmussal vádolta meg. Az ominózus mérkőzésen Lipták megütötte Felix Burmeistert, amiért Kassai kiállította a védőt. A válogatott játékos ezt követően válogatott sértéseket intézett a játékvezető felé és csak a játékosok akadályozták meg, hogy ne történjen fizikai atrocitás is. Liptákot tettéért öt mérkőzésre tiltották el.
Szerző
2019.01.16 18:21

Janics Natasa: majdnem biztos, hogy nem térek vissza

Publikálás dátuma
2019.01.16 16:21
Illusztráció
Fotó: AFP/ Isza Ferenc
A nyaki sérv okozta fájdalom elvette a háromszoros olimpiai bajnok kajakozó kedvét a versenyzéstől. Janics Natasa kevés esélyt lát arra, hogy nem edzőként folytatja a pályafutását.
Bár még van 10 százalék esély, hogy Janics Natasa visszatér a kajak-kenuhoz, majdnem biztos, hogy edzőként folytatja pályafutását. A jelenleg Kínában válogatott trénerként dolgozó olimpiai bajnok erről a Kossuth rádió Sportvilág című műsorában beszélt. Mint mondta, ahhoz, hogy az olimpián elindulhasson, nem szabadna sokat kihagynia, de elege lett a nyaki sérv okozta fájdalomból.
„Mióta nem edzek, jól vagyok, de fejben még nem engedtem el a kajak-kenut. Jó, hogy közel vagyok hozzá. Tetszik az edzősködés.”
Mint fogalmazott, hamarosan döntenie kell, a visszatérése a pénz vagy az újabb aranyérem szerzése helyett azon múlik, hiányozni fog-e neki a versenyzés, amit bár szeretett, a gyötrelem szinte lehetetlenné tesz. A sportoló elmondta, a korábbi deréksérvét megoperálták, az azóta nem okoz panaszt, a nyaki sérv azonban, ami nyomja az idegeket, lebénítja az izmokat, pihenni sem hagyta. 
„Nem bírtam aludni, sokszor sírva ébredtem. Egyszer mindenkinél eljön a pillanat, amikor elég.”
Janics Natasa úgy látja, ha a folytatás mellett is döntene, a szegedi olimpiai kvalifikációs világbajnokságra nincs esélye kijutni. Nemrég evezett ugyan, ami, mint mondta, jólesett, de a kínok között végzett kemény edzések még nem hiányoznak - fogalmazott a sportoló. 
2019.01.16 16:21