Sousa nem lesz kapitány

Nem vállalná a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányi posztját Paulo Sousa, aki 2011 és 2013 között a Videoton vezetőedzője volt, és az Európa Liga főtáblájára jutott az együttessel – ezt Bánki Erik, a Magyar Labdarúgó Szövetség elnökségének tagja mondta a Digisport csütörtöki, Reggeli Start című műsorában. Bánki elmondta továbbá, hogy Storck távozásával kettéválik majd a sportigazgatói és a szövetségi kapitányi poszt, véleménye szerint azt kell eldönteni, hogy egy, az utánpótlással foglalkozó szakember vagy egy konkrét sportigazgató - aki a szövetségi kapitány főnöke is egyben - érkezzen.

Szerző

Moszkvai tenisztorna - Döntős a Babos, Hlavackova duó

Babos Tímea és Andrea Hlavackova duója bejutott a döntőbe párosban a moszkvai keménypályás tenisztornán.

A magyar játékos és cseh partnere - a viadal első kiemeltjeként - 1 óra 18 perc alatt, döntő rövidítésben múlta felül a Barbora Kjrecikova, Katerina Siniakova cseh kettőst, amelyet a harmadik helyre rangsoroltak.

Babosék két hete Pekingben döntőztek, szeptemberben Taskentben és Québecben pedig tornát nyertek. Az újabb győzelemért a Nicole Melichar, Anna Smith Nicole amerikai, brit duó lesz az ellenfelük.

Eredmény (a WTA honlapja alapján):
női páros, elődöntő:
Babos Tímea, Andrea Hlavackova (magyar, cseh, 1.)-Barbora Kjrecikova, Katerina Siniakova (cseh, 3.) 4:6, 6:1, 10-8 - döntő rövidítés

Szerző

Olimpiai bajnok vádol nemi erőszakkal olimpiai bajnokot

Publikálás dátuma
2017.10.19. 07:56
Fotó: AFP/Jean-Loup Gautreau
Fotó: AFP/Jean-Loup Gautreau

Fotó: AFP/Jean-Loup Gautreau

A sportvilágot sem kerüli el a Harvey Weinstein filmproducerrel kapcsolatos szexuális zaklatási ügyek után elindult #MeToo kampány. Az olimpiai bajnok tornásznő, Tatjana Gucu azzal vádolja olimpiai bajnok volt csapattársát, Vitalij Scserbót, hogy megerőszakolta őt egy stuttgarti versenyen. A Független Államok Közössége zászlaja alatt a barcelonai olimpián két olimpiát nyerő Tatjana Gucu egykori csapattársát, a játékokon hat aranyérmet nyerő Vitalij Scserbót vádolta meg nemi erőszakkal. Mind Gucu, mind Scserbo a tornaélet kiemelkedő egyéniségei, az ukrán tornásznő rendkívüli nehézségű gyakorlatairól lett ismert, a fehérorosz tornász pedig minden idők egyik legjobbjának számít. Scserbo az 1992-es olimpia legeredményesebb sportolója volt. Jelenleg mindketten az Egyesült Államokban élnek.

A nemi erőszakra Gucu elmondása szerint 1991-ben került sor, a stuttgarti DTB-kupán. Ekkor Gucu 15, Scserbo 19 éves volt. Gucu előbb csak posztolta a #MeToo hashtaget, majd leírta történetét, amelyet 1991 óta tartott magában.

„27 év után bátor vagyok, és kiállok. Tatjana Toropova, köszönöm neked, hogy nem álltál ki mellettem, amikor a legjobban szükségem lett volna rá, holott a csapattársam voltál a szovjet válogatottban. Nem álltál ki értem, nem álltál ki a nők jogaiért egy ilyen rettenetes tett után. A nem mindig nemet jelent. Mindent hallottál, de sosem próbáltál megvédeni.

Rusztam Saripov, köszönöm, hogy jó haverja voltál a barátodnak, és nem védtél meg egy 15 éves kislányt. Attól az embertől, aki megerőszakolt a németországi Stuttgartban, 1991-ben, a DTB-kupán. Vitalij Scserbótól.

Szörnyeteg, aki elérte, hogy éveken át a rettegés börtönébe zárjam magam.

Tudom, hogy megpróbálod megvédeni magad. De a részletek, amikkel szolgálhatok, erősebbek a szavaidnál. Erősebb vagyok, mint valaha (...) Túléltelek, és mindenkit támogatni fogok, aki retteg attól, hogy előálljon a történetével. Megpróbálom minden erőmet összeszedni, hogy másokon segítsek” – írta Gucu.

Vitalij Scserbo nem reagált a vádra. A történetben említett Rusztam Saripov szintén olimpiai bajnok, Tatjana Toropova szovjet válogatott kerettag volt. Egyelőre egyikük sem reagált a leírtakra.

Szerző