A férfiakat szeretem! - Coming outolt az egyik legnépszerűbb sztárszínész

Publikálás dátuma
2017.10.30. 18:18
Kevin Spacey - Fotó: ANGELA WEISS / AFP
Hollywood csillaga, Kevin Spacey bocsánatot kért, miután megvádolták azzal, hogy annak idején, 26 évesen molesztált egy 14 éves gyerekszínészt. Spacey azt mondta, hogy nem emlékszik a történetre, de ... ha úgy viselkedtem, ahogy vádlóm leírta, akkor a legőszintébb bocsánatkéréssel tartozom - mondta a sztárszínész. 

A vádló, Anthony Rapp azt állítja, hogy a fiatal Spacey meghívta őt egy partira, amikor nyomulni kezdett rá, a 14 éves gyerekszínészre, részegnek tűnt.

A vádló Anthony Rapp és a vádlott, Kevin Spacey

Spacey a bocsánatkérés mellett azt is bejelentette, hogy homoszexuális, romantikus kalandjai kizárólag férfiakkal zajlanak, és nem kíván többet foglalkozni a szexuális életével kapcsolatos pletykákkal.( BBC)

Szerző

Meghalt Som Lajos

Publikálás dátuma
2017.10.30. 16:29
Mindhalálig rocker - Forrás: Som Lajos Facebook/BARBA NEGRA Music Club
Hetvenéves korában hétfőn elhunyt Som Lajos, a Neoton, a Tűzkerék, a Taurus és a Piramis együttes basszusgitárosa, a magyar rocktörténet emblematikus és ellentmondásos alakja.

„Hullunk, apukám, hullunk” – mondta rockmuzsikus módra legendás kollégáinak egyike, miután értesült róla, hogy Som Lajos is meghalt. Rocktóberben születtem én – énekelhette volna a P. Mobillal, de már nem rocktóberben, hanem októberben ment el, mert utolsó évei összehasonlíthatatlanul tompítottabbak voltak jelentős pályafutása lármás esztendeinél.

Tényleg zajos sikereket aratott, főként a Tűzkerékben, a Taurusban és a Piramisban, mert a Neoton nem arról volt híres, hogy zenészei vagy rajongói szétvernék a házat. A Tűzkerék viszont – a kórusban a pártba követelt, alig harminchat évesen elhunyt Radics Bélával, valamint az ifjú Demjén Ferenccel – talán még a Városligetig is elhallatszott a Budai Ifjúsági Parkból. A Taurus sem volt halkabb, elvégre abban a bandában is vállvetve nyomta Som meg Radics – továbbá a szálfa termetű Bass Mannel a Neoton-időben is együtt játszó Balázs Fecó –, s ugyancsak összekötő kapocs maradt az ifipark a Taurus és a Piramis között. Az előbbi formáció 1972. május elsején vonzott tízezer fiatalt a hazai rockzene szabadtéri szentélyébe, míg az utóbbi 1978. december 23-án tartott olyan várkerti partit („tél volt, hó esett, és jöttek az ünnepek”), amelyet soha nem felejt a csöves kultusz nyolcezer egyrészt szinte megfagyó, másrészt messzemenően felhevített képviselője.

A két T, az egyaránt tűrt Tűzkerék és Taurus rövid ideig működött, a Piramis viszont hat éven át dübörgött legerősebb felállásában; Gallai Péterrel, Köves Miklóssal, Révész Sándorral, Závodi Jánossal és azzal a Sommal, aki olyan volt a csapatnak, mint a már szintén odafenn doboló Laux József az Omegának, majd egy ideig az LGT-nek. Ám Somon talán túlzottan is megmutatkoztak az üzletemberi jegyek, ez vezethetett ahhoz, hogy aranycsempészéssel vádolták meg. Ennél is súlyosabban érintette a rocktársadalmat a basszgitáros beismerése: III/III-as ügynök volt.

„Végigéltél, tudom, kemény dolgokat” – énekelte Balázs a Taurusban. S most nyilván azzal folytatná, mint sokan mások: „A szívünk mélyén súlyos csönd maradt.”

Szerző
Témák
halál Som Lajos
Frissítve: 2017.10.30. 19:23

Viharkárok - 900 helyen dolgoztak délben a tűzoltók

Publikálás dátuma
2017.10.30. 14:32
A szélvihar miatt leesett mobiltelefon-átjátszó állomás egy tízemeletes épület előtt MTI Fotó: Varga György
Országszerte csaknem kilencszáz helyszínen dolgoztak a viharkárok elhárításán hétfő délben a tűzoltók - tájékoztatott az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) helyettes szóvivője.

Mukics Dániel közölte: főként a fővárost, illetve Pest és Bács-Kiskun megyét érintik a jórészt kidőlt fákról és villanyoszlopokról, megrongált épületekről, tetőkről szóló riasztások, de más megyék tűzoltói is zömében a viharkárok elhárításán dolgoznak. Budapesten délben mintegy háromszáz címre várták a tűzoltói segítséget - tette hozzá.

Pest megyében a vasárnapi vihar több településen megrongálta az elektromos vezetékeket, áramkimaradást okozva. A legfrissebb információk szerint a megyében mintegy ötezer fogyasztói helyen nincs még áram, a szakemberek folyamatosan dolgoznak a hiba elhárításán - sorolta.

Bács-Kiskun megyében délben kétszáz helyszínen kellett beavatkozniuk a tűzoltóknak. A katasztrófavédelemhez személyi sérülésről hétfőn nem érkezett bejelentés - közölte Mukics Dániel.

Szerző