Előfizetés

Kukac a mákos tésztában - Dunakeszi kóstol

Tovább kígyózik a kukac története, amit a mákos tésztában találtak. Mint lapunk is beszámolt róla, a dunakeszi menzán a Hungast Vital a mákos tésztával együtt kukacot is felszolgált. Ebben a NÉBIH semmi kivetnivalót nem talált, mondhatni természetes, hogy az érett szilvából átmászott a kukac a mákos tésztába, történet mégsem zárult le.

A város önkormányzata a botrány kitörése után teljes körű vizsgálatot rendelt el a helyi közétkeztetésben. Felkérték az óvodák és iskolák vezetőit, juttassák el erről szóló levelüket a szülőkhöz. Első lépésként – tudtuk meg a polgármesteri kabinetirodán – újra indítják a kóstolási programot, amihez a szülők is csatlakozhatnak. A szakmai ellenőrzést - a kóstolást - egy független, az Országos Dietetikai Szövetség által jegyzett dietetikus végzi. Egy hónapnyi kóstolás után pedig tanulmányt készít, ami alapján megteszik a szükséges lépéseket.

CÖF-támogatás - Elő a részletekkel!

A Fővárosi Törvényszék az atlatszo.hu által indított perben pénteken meghozott ítéletében kötelezte a Magyar Villamos Művek Zrt-t (MVM) arra, hogy hozzon nyilvánosságra minden olyan dokumentumot, amelyet a Civil Összefogás Közhasznú Alapítványnak (CÖKA) megítélt támogatással kapcsolatban kezel. Az MVM eredetileg abszurd indokra hivatkozva tagadta meg az adatkérést, majd a perben is mindent megtett, hogy eltitkolhassa a félmilliárdnyi támogatás részleteit. A bíróság egyetlen indokát sem találta megalapozottnak, az ítélet azonban egyelőre nem jogerős.

Tiborcz lebukott baráti interjújával

Publikálás dátuma
2017.10.31. 06:11

"Eddig senki sem akart valójában utánajárni annak, hogy kik a valódi tulajdonosok" – mondta a kormányportál Origónak adott interjújában a miniszterelnök veje, miután elismerte, hogy tulajdonos a BDPST Zrt.-ben. Tiborcz István azonban nem mondott igazat: tavaly decemberben ugyanis azt mondta a HírTV riporterének, hogy a nyilvánosságnak "semmi köze hozzá", mit keresett a cég környékén. A Heti Válasz újságírója pedig tegnap közölte: az interjú mintegy megelőző csapásként jelent meg, mert a hetilap a héten amúgy is betekintett volna a BDPST részvénykönyvébe. A Zrt. egyébként nem akármilyen partnerekkel üzletelt: többek között az Orbán Viktort barátjának nevező török oligarchával, Andan Polattal, illetve az FBI által körözött, pénzmosási ügyek miatt világhírűvé vált Ghaith Pharaonnal. Tiborcz az interjúban leginkább a sajtó őt és vállalkozásait érintő érdeklődésére panaszkodott.