„Komcsi idők” - Kiakadt a polgármester a Jobbik-plakátok lefestésén

Publikálás dátuma
2017.11.10. 20:36
Forrás: Facebook/Wittinghoff Tamás
A legócskább komcsi időszakot idézi”, ahogyan Budaörsön egy kormányhivatali dolgozó, illetve rendőrök felügyeletével lefestették a Jobbik közterületi plakátját – írta Wittinghoff Tamás, a település polgármestere a Facebookon. 
Wittinghoff Tamás

Wittinghoff Tamás

A városatya közösségi oldalán pontosan leírta, mi történt péntek délelőtt: "dolgozunk a hivatalban, s egy munkatársam hívja fel a figyelmem, az iroda ablakán keresztül látható furcsa dologra. Azonnal lementem, mert nem hittem a szememnek. Egy festőhengerrel épp végzett három festő. A lefestett plakát a Jobbiké.

Gondolom, nem kell magyaráznom, súlyos távolság van a nevezett párt és az én nézeteim között. Ami azonban itt történt, az a legócskább "komcsi" időszakot idézi. A mi pénzünkön (a festők végezhetnének hasznosabb munkát) a kormányhivatalos hölgy instrukciói mentén kirendelt rendőrök felügyeletével (őket meg ilyenre felhasználni végképp gyalázat!) fojtja bele a szót a hatalom az egyik politikai szervezetbe - írta Wittinghoff, majd bejegyzéséhez mellékelt egy Voltaire-idézetet: „Egyetlen szavával sem értek egyet, de utolsó leheletemig harcolni fogok azért, hogy véleményét szabadon elmondhassa”. 

 

Szerző

Böröcz cáfol - Nem lép Rogán helyére

Publikálás dátuma
2017.11.10. 20:23
Forrás: Facebook/Böröcz László
Egyértelműen cáfolta Böröcz László V. kerületi fideszes alpolgármester, hogy a párt őt indítaná Rogán Antal helyett a belváros mellett a József- és Ferencvárost, továbbá a Várnegyedet is magába foglaló egyes számú választókörzet országgyűlési képviselőjeként.

„Nem tudok semmi ilyesmiről” - szögezte le lapunknak.

Juhász Péter, az Együtt elnöke a napokban azt írta Böröczről Facebook-oldalán, hogy Böröcz László úgy bukott meg jelöltként, hogy még hivatalosan azzá sem vált. "Úgy tűnik, senki nem mer elindulni Budapest belvárosában az 1. számú választókerületben a Fidesz színeiben. Az már világos, hogy Rogánt nem merik elindítani, mert már mindenki tudja, hogy bűnöző maga is, aki más bűnözőkkel üzletelt. Az ő tanítványa Böröcz László, aki éppúgy megszavazta a Portik köreivel való üzleteket, mint az egyéb ingatlaneladásokat.

Böröcz Lászlónak azonban fontosabb a családi 8 trafik évi közel egymilliárdos bevétele, mint hogy megbukjon a választásokon, ami egyébként boritékolható. Ezért ma nyilvánosságra hozta, hogy nem indul Rogán helyén. Úgy tűnik, nincs, aki a Fideszben Rogán bukása után elvállalná, hogy a választók elé álljon. Böröcz megfutamodott, úgy, hogy el sem indult. Kíváncsian várom, hogy ki lesz, aki bevállalja a Rogán-örökséget a Fideszből" - írta az Együtt elnöke közösségi oldalán.

Juhász a napokban azt is bejelentette, hogy a jövő héttől Böröczről szóló telefonos „felvilágosító kampányt” indítanak. 

Szerző

Hamar lerohadt a Várkert Bazár

Publikálás dátuma
2017.11.10. 20:00
A Várkert Bazár a 2014-es átadásakor - azóta egyre hullik szét az épület FOTÓ: Népszava
Mindössze három éve újították fel a Várkert Bazárt, ám már szó szerint széthullóban van az épület – írta meg az Urbanista blog. 

Az épületet körbevevő kovácsoltvas kerítés csúcsdíszeinek a tövét megette a rozsda, több is van, amit ki lehet emelni a helyéről. Az épület lábazata szinte mindenütt repedezik, a talajvíz nyoma látszik, a falakról pedig a nedvesség miatt foltokban pereg a festék és a vakolat. Az Ybl Miklós tervezte, világörökségi épületegyüttesbe újonnan betoldott modern betonépületek illesztéseinél is sorra utat talált magának a talajvíz, a liftfelvonók környékén széles sávban csurog alá a beszivárgó csapadék. Bár az épület előtti Lánchíd utcában a forgalom elhanyagolható, a felújítás részeként kiépített kerékpárút is megadta magát: tudósítónk csak az egyik oldalon negyvennél több elrepedt, széttöredezett, feljött útburkolati elemet számolt össze.

Ugyan pénteken az épületben tartották a Magyar Állandó Értekezlet (Máért) ülését, ám mint tudósítónk beszámolt róla, arról a bejáratról és útvonalról, amerre Orbán Viktor miniszterelnök és a többi meghívott közlekedett, nem lehetett látni a hanyagnak tűnő felújítás hibáit.

„A kormányzásunk egyik szimbóluma lehetne a Várkert Bazár” - jelentette ki korábban Orbán Viktor miniszterelnök az épületegyüttesről. Könnyen lehet, hogy igaza van: az épületegyüttes felújítását két kormányközelinek tudott cég, a West Hungária Bau Kft. illetve szocialista és a Fidesz-érában is a közbeszerzéseken egyaránt jól szereplő Swietelsky duója kapta meg.

A felújítás költségei a tervezettnek duplájára, csaknem 20 milliárd forintra nőttek, ahogyan jócskán elhúzódott a beruházás is: bár kampány okokból a 2014-es választások előtt is átadták a félkész épületet, majd utána is tartottak egy átadót ám, még 2015-ben is tartott a hibák kijavítása. Ám hiába: rohamléptekben foszladozik a láthatóan alacsony színvonalon kivitelezett épület. Az ügyben a DK bejelentést tesz a Európai Csalás Elleni Hivatalnál (OLAF). Az épület a Miniszterelnökség felügyelete alá tartozik, a tárca lapunknak azt ígérte: utánanéznek az ügynek és hétfőn nyilatkoznak arról, szerintük milyen állapotban van a Várkert Bazár.

Tudósítónk addig is szétnézett a helyszínen, galériánkat a linkre kattintva nézheti meg!