Újabb zaklatás - Sztárfocista vádolja a FIFA volt elnökét

Publikálás dátuma
2017.11.11. 15:14
Sepp Blatter és Hope Solo FOTÓ: FABRICE COFFRINI, Jason Merritt / AFP
Szexuális zaklatással vádolja Hope Solo, az amerikai női válogatott korábbi kapusa a FIFA volt elnökét, Sepp Blattert.
FOTÓ: FRANCK FIFE / AFP

FOTÓ: FRANCK FIFE / AFP

Solo szerint a 2013-as Aranylabda díjátadón, mielőtt együtt felmentek volna a színpadra, Blatter belemarkolt a fenekébe. Mivel az eset pont azelőtt történt, hogy megjelentek volna a színpadon, a korábbi kapusnak nem is volt lehetősége arra, hogy reagáljon. A focista elmondása szerint teljesen ledermedt, alig bírta összeszedni magát, hogy a beszéde elmondására koncentráljon. 

A 444 megtalálta a videót, amin Solo együtt vonul a színpadra Blatterrel:

Az összeférhetetlenség és hűtlen kezelés miatt a labdarúgással kapcsolatos mindennemű tevékenységtől hat évre eltiltott Blatter csak szóvivőjén keresztül reagált a vádra, ami szerinte nevetséges.

Szerző

Megvalósul az Álom luxuskivitelben

Publikálás dátuma
2017.11.11. 09:28
Részlet a filmből. FOTÓ: PARAMOUNT PICTURES / Archives du 7eme Art / Photo12
A New York-i Tiffany ékszerbolt kávézót nyitott, ahol az Álom luxuskivitelben című film hangulatát kívánja megidézni. 

 Az Audrey Hepburn főszereplésével készült, 1961-ben bemutatott amerikai romantikus film eredeti címe ugyanis Breakfast at Tyffany's vagyis Reggeli a Tyffanynál, s a manhattani Ötödik sugárúton lévő nagyhírű és méregdrága ékszerbolt a film főszereplőjének kedvenc helye.

A világ talán leghíresebb ékszerüzletét 1837-ben alapította a Connecticut államból New Yorkba érkező Charles Lewis Tiffany. A bolt 1940 óta kínálja portékáit jelenlegi helyén, az Ötödik sugárút és az 57. utca sarkán. A nagyvilág számára igazán ismertté a film tette, melynek címében szerepel. Olyannyira, hogy amikor 1987-ben a cég az alapításának 150. évfordulóját ünnepelte, a jubileum tiszteletére megjelent könyv bevezetőjét Audrey Hepburn írta. 

Részlet a filmből. FOTÓ: PARAMOUNT PICTURES / Archives du 7eme Art / Photo12

Részlet a filmből. FOTÓ: PARAMOUNT PICTURES / Archives du 7eme Art / Photo12

A négyemeletes luxusbolt legfelső emeletén péntek óta elegáns és ugyancsak nem olcsó kávéház is várja a Tyffanynál reggelizni óhajtó kuncsaftokat. A Tiffany Blue Cafénak elnevezett kávézóban persze nemcsak reggel lehet fogyasztani. A kékre festett falak között kék bútorok várják a luxusra vágyókat, akiknek a kávét is kék pohárban szolgálják fel.

A reggeli Tiffanynál egyébként 29 dollárba, átszámítva csaknem 7800 forintba kerül; ehhez egy csésze kávé és egy kifli jár, és választható mellé vagy egy avokádós pirított kenyér vagy egy lazacos szendvics.

Szerző

Texasi vérengzés - Lebontják a templomot, ahol 26 hívőt megöltek

Publikálás dátuma
2017.11.11. 09:17
FOTÓ: CITIZENSIDE / roger sollenberger / Citizenside
Nem állítják helyre, hanem lebontják azt a baptista templomot a dél-texasi Sutherland Springsben, ahol a múlt vasárnap egy ámokfutó lövöldözött - jelentette be pénteken a helyi tiszteletes.

Frank Pomeroy tudatta: azt tervezi, hogy lebontatja a templomot, ahol a múlt vasárnap lövöldöző ámokfutó 26 embert lőtt agyon. A halálos áldozatok között volt a tiszteletes 14 éves lánya is. 

"Túl sokan vannak, akik nem akarnak már ebben a templomban imádkozni" - nyilatkozta a lelkész a The Wall Street Journal című lapnak. Elmondta azt is: szándéka szerint imádkozásra alkalmas, csöndes kertet létesítene a templom helyén. Erről azonban még nem született döntés, a gyülekezet tagjait egyelőre a mély gyász foglalkoztatja. 

A USA Today című lap a közösség szóvivőjét, Roger Oldhamet idézte, aki szerint a templom épülete "túl erősen emlékezteti a helybélieket a múlt vasárnap elkövetett tömegmészárlásra".  

Múlt vasárnap a San Antoniótól mintegy 50 kilométernyire délre fekvő, 400 lelket számláló Sutherland Springsben istentisztelet közben tört be a templomba egy 26 éves férfi, aki 26 embert agyonlőtt, 20 áldozatot súlyosan megsebesített. Négy embernek az állapota egy hét után is válságos, életveszélyes. Kiderült, hogy az elkövetőt, a korábban a légierőnél szolgáló Devin Kelleyt családi vita sarkallta a tömegmészárlásra; miután elvált, többször is vitába keveredett volt felesége szüleivel, akik Sutherland Springsben éltek és a helyi gyülekezet tagjai. Tette elkövetése előtt Kelley levélben fenyegette meg volt anyósát és apósát, akik azonban nem voltak a templomban a lövöldözés idején. A merénylet után Kelley öngyilkos lett. 

Az Egyesült Államokban előfordult már, hogy a tömegmészárlás után lebontották a tragédia színhelyét. Így történt ez a connecticuti Newton városában, ahol a Sandy Hook általános iskolában 2012 decemberében egy fegyveres 20 kisdiákot lőtt le, vagy a pennsylvaniai Lancasterben, ahol 2006-ban egy amis iskolában a támadó túszokat ejtett, és öt kislányt meg is ölt. Mindkét helyen lebontották az iskolaépületet.

Szerző