"A kormány videojátékokra fordíthatja a rákos betegektől elvont 2 milliárdot"

A Magyar Közlöny 2017. november 10-i számából szerezhetett tudomást a közvélemény arról a határozatról, amely szerint a kormány 1.999.500 forinttal támogatja az Egymillióan a Magyarországi Esportért Egyesületet egy V4-es e-sportbajnokság és konferencia rendezésére. A Magyar Közlöny egy nappal későbbi számában azonban már nem kétmillió forintról, hanem annak ezerszereséről, csaknem kétmilliárdról volt szó. Ezzel egyidejűleg jelentette be Rétvári Bence, hogy a kormány a rákbetegek gyógyszertámogatási keretét éppen ekkora összeggel csökkenti - írják közleményükben a Liberálisok. Az Emmi cáfolja a párt állításait. 

Feltűnő, hogy a versenyszerű videojátékok bajnokságára szánt nagyvonalú támogatást rekordsebességgel el is kell költeni: alig 2 hónap áll rendelkezésre. Az ügy iránt egyébként lelkesedő gamer szakértők is képtelenségnek tartják, hogy ilyen gyorsan megrendezhető egy színvonalas nemzetközi E-sport bajnokság. 

Az eltékozolt milliárdok mögött valószínűleg nem racionálisan igazolható szempontok, inkább egyéni gazdasági és lobbiérdekek állnak. Erre utal, hogy elsőként a Deutsch Tamás miniszterelnökségi biztos által elnökölt MTK-ban jött létre E-sport szakosztály, valamint, hogy az általa felügyelt Digitális Jóléti Programból finanszírozzák ilyen bőkezűen az E-sport bajnokságot.

Mi, Liberálisok régóta szorgalmazzuk egy átfogó, az ország modernizálását szolgáló digitális stratégia megvalósítását. Aggasztó, hogy bármilyen digitális stratégia csak a kormányzati kommunikáció szintjén létezik, még a kormány által elfogadott részstratégiákból sem valósult meg jóformán semmi. A digitalizációban a lemaradásunk versenytársainkkal szemben folyamatosan növekszik. Különösen felháborító, hogy amíg elmaradnak a sürgető fejlesztések a digitalizáció terén, addig a Digitális Jóléti Programból olyan rendezvényt finanszíroznak ésszerűtlen összegekkel, amelyeknek az értelme, hasznossága, minőségi megvalósíthatósága megkérdőjelezhető, és semmivel sem visz közelebb minket a Digitális Ország - Okos Nemzet programunk céljának eléréséhez - zárul a Magyar Liberális Párt közleménye.

Cáfol a minisztérium
"A kormány videojátékokra fordíthatja a rákos betegektől elvont 2 milliárdot" - állította a Liberális párt közleményben. 
"A valóság ezzel szemben az, hogy a kormány a rákbetegek gyógyszertámogatási keretét nem csökkenti, hanem 30 százalékkal növeli, 137 milliárdról közel 180 milliárd forintra" - cáfolja közleményében az Emmi. Szerző
2017.11.19 17:51
Frissítve: 2017.11.20 12:27

Elő a szelvényt! Itt vannak az ötöslottó nyerőszámai

Publikálás dátuma
2018.08.18 19:41
Illusztráció
Fotó: Shutterstock/
Az ötöslottó televízióban közvetített számsorsolásán az alábbi nyerőszámokat húzták ki:
Nyerőszámok: 7 (hét) 27 (huszonhét) 42 (negyvenkettő) 66 (hatvanhat) 80 (nyolcvan) Joker: 462929 A tét: 1,25 milliárd forint
Szerző
2018.08.18 19:41
Frissítve: 2018.08.18 19:46

Soros: A világ elvesztett egy nagy embert

Publikálás dátuma
2018.08.18 17:25

Fotó: AFP/ OLIVIER HOSLET
„A világ elvesztett egy nagy embert Kofi Annan halálával. Hiányozni fog.” - búcsúzott Twitter-oldalán az egykori ENSZ-főtitkártól az üzletember.
Kofi Annan szombaton, rövid betegség után hunyt el. A Nobel-békedíjas diplomata 80 éves volt.
hvg.hu visszaidézte: 2017 áprilisában Kofi Annan levélben állt ki a CEU mellett. Ebben úgy fogalmazott, az egyetem nagyban hozzájárul a demokrácia további fejlődéséhez, főleg "Európa azon részén, amelyet már sokszor fertőztek meg ártalmas ideológiák". Hozzátette, az intézmény vitathatatlanul hozzájárul ahhoz, hogy a szólás- és véleményszabadság alapvető értékeit a jövő generáció számára is átadja. Annan végül reményét fejezi ki a levélben, hogy a CEU folytathatja működését.
2018.08.18 17:25