Előfizetés

Az utcai művészet ereje a zűrös negyedben - Fotógaléria

Publikálás dátuma
2017.11.20. 18:44
Fotók: Juancho Torres / Anadoulu/AFP
KATTINSTON A KÉPRE A TÖBBIÉRT!

Medellin 2017 november  - Két fiatalember táncol az utcán, festik a falakat, installációkat készítenek abban a kolumbiai városban, ahol manapság lenyűgöző látványossággal és sokszínűséggel mutatkozik meg a street art, az utcai művészet, noha nemrégiben ez a város volt Kolumbia egyik legveszélyesebb környéke. A Communa 13 véres csatatér volt a bandák, narkósok, nepperek valamint a katonai és a kormányzati szervek között.

Ertl Péter marad a Nemzeti Táncszínház igazgatója

Továbbra is Ertl Péter vezetheti a Nemzeti Táncszínházat, ügyvezetői megbízatása 2018. január elsejétől öt évre szól.

A Nemzeti Táncszínház ügyvezetői álláshelyének betöltésére a minisztérium 2017 nyarán írt ki pályázatot. Az elbírálást követően Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere a felkért szakmai bizottság egyhangú javaslatának figyelembe vételével 2018. január 1-től 2022. december 31-ig terjedő időtartamra Ertl Pétert nevezte ki a Nemzeti Táncszínház Nonprofit Kft. ügyvezetőjének.

Ertl Péter 2013 óta igazgatja a Nemzeti Táncszínházat, előtte öt éven át ügyvezetőigazgató-helyettesként segítette a működést. Életét kezdetektől fogva meghatározta a tánc. Felvételt nyert az Állami Balett Intézet (Magyar Táncművészeti Egyetem) négy évenként induló néptánctagozatára, ahol Nívódíjjal végzett 1987-ben. A diploma megszerzése után a Honvéd Együttesben tánckari, koreográfusi és asszisztensi feladatokat látott el, majd a hivatásos táncművészi pálya lezárása után, 2006-ban művészeti menedzserként helyezkedett el a Nemzeti Táncszínházban. Munkája elismeréseként 2001-ben Magyar Arany Érdemkereszttel, 2013-ban Bánffy Miklós-díjjal, tavaly pedig Táncművészetért díjjal jutalmazták - közölte a Nemzeti Táncszínház. 

Balog Alexandra nyerte a Bartók Nemzetközi Zongoraversenyt

Balog Alexandra, zongoraművész nyerte és a legjobb Bartók-interpretációért különdíjban is részesült a november 14-19. között rendezett Bartók Nemzetközi Zongoraversenyt Grazban - írja a Fidelio. Az ötödször zajlott versenynek idén is több magyar résztvevője volt a hat korosztályban. Balog Alexandra a ponttáblázat szerint fölénnyel győzött a legidősebbek között. A fiatal zongoraművész 2014-től a londoni Royal Academy of Music hallgatója volt, 2015-ben elnyerte a Nemzeti Tehetségprogram ösztöndíját.