Magyar Györgyöt akarja az ellenzék

Publikálás dátuma
2017.11.21 12:05
FOTÓ: TÓTH GERGŐ
Fotó: /
Több ellenzéki párt is megkereste Magyar György ügyvédet, hogy induljon a választásokon a színeikben - írja az ATV. Az egykori főpolgármester-jelölt áll a kihívások elé, de csak akkor ha a Fideszen kívüli teljes ellenzék beáll mögé.

"Ha példát kell mutatni, én kész vagyok rá, de csakis akkor, ha mindenki, aki nem Fidesz-KDNP, támogat" - mondta az atv.hu-nak Magyar György. Az ügyvéd adott esetben akár valahol Somogyban is indulhat. Szerinte a Jobbikkal is együtt kell működnie a demokratikus ellenzéknek a 106 egyéni körzetben.

Magyar Györgynek nem ez lenne az első kirándulása a politikában, hiszen 2014-ben függetlenként indult a főpolgármesteri székért, de végül visszalépett Bokros Lajos javára. Az ismert ügyvéd egyébként az utóbbi időben többek között Simicska Lajos cégeinek képviseletében járt el a fővárossal szemben az oszlopháborúban. De  képviselt vörösiszap-károsultakat és a néhai alcsúti juhász, Váradi András hozzátartozóinak is ő az ügyvédje.

Magyar most azt nyilatkozta, hogy Jobbik és a civilek nélkül egyszerűen nem megy az Orbán-kormány leváltása. Szerinte ezt minden értelmes ember könnyedén belátja. 

Az ügyvéd nyilatkozatát itt olvashatja.

Szerző
2017.11.21 12:05

Leszámolás a Századvég folyóiratnál

Publikálás dátuma
2018.09.24 20:17
Illusztráció
Fotó: Népszava/ Vajda József
A kormányközeli Századvég Alapítványnak nem tetsző tanulmányok miatt eltávolították az internetről a Századvég folyóirat legújabb számát, majd kirúgták a szerkesztőséget.
A lap „új feladata a kormány irányvonalának támogatása lesz”
Ezután lemondott a Századvég élén álló grémium, a szerkesztőbizottság fele – írta az Index. Az online és nyomtatott formában is megjelenő lap főszerkesztőjével, Demeter Tamással a múlt héten közölte a lapot kiadó Századvég Alapítvány vezetője, Barthel-Rúzsa Zsolt, hogy az eddigi szerkesztőségtől megválnak, és a folyóiratnak új profilt adnak. A „járadék” problematikáját körüljáró utolsó számot is visszavonják: néhány napja még szabadon olvasható volt az interneten, azóta azonban a benne szereplő tanulmányok már elérhetetlenek.
Az Index információi szerint Bod Péter Ákos volt jegybankelnök egyik tanulmánya vágta ki a biztosítékot. A szerző a hvg.hu-nak elmondta, hogy gyakorlatilag visszadobták az írását:
„Ilyen az elmúlt 25-30 évben nem nagyon történt”.
Szerző
2018.09.24 20:17

Lassan melegszik az idő, aztán hétvégén újabb hidegfront jöhet

Publikálás dátuma
2018.09.24 20:08
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock/
Élénk széllel indul a hét, hajnali fagyokra és sok napsütésre is számítani lehet. A következő hidegfront szombaton érheti el az országot.
Kedden kevés felhőre és sok napsütésre lehet számítani - írja a előrejelzésében az Időkép. Futó zápor csak északkeleten valószínű, és továbbra is élénk, erős lesz az északnyugati szél. Hideg idővel, helyenként gyenge faggyal indul a nap, és a legmelegebb órákban is mindössze 12-16 fokos maximumokkal számolhatunk. Nem lesz front térségünkben.
Szerdán túlnyomóan napos, időnként felhős időben lehet részünk. Csapadék nem valószínű. Hideg, többfelé fagypont közeli lesz ismét a hajnal, napközben 14-18 fokig emelkedik a hőmérséklet. A légmozgás déliesre fordul és mérséklődik, legfeljebb északnyugaton lehetnek élénk lökések.
Csütörtökön is többnyire napos, csapadékmentes időre számíthatunk. A szél már csak északkeleten lehet élénk. Csípős marad a hajnal, délután 20 fok körül alakulhat a csúcshőmérséklet.
Pénteken szinte zavartalan napsütésben lehet részünk, a szél is országszerte mérsékelt marad. Hűvös hajnal után 20-25 fokig melegszik a levegő. 
Szombaton előreláthatólag ismét hidegfront érkezik, esővel, viharos északnyugatira forduló széllel, lehűléssel.
2018.09.24 20:08