Lehet Más a Jövő: A Soros-terv csak Orbán lázálma

Publikálás dátuma
2017.11.23. 16:47
FOTÓ: TÓTH GERGŐ
Új honlapot indított az LMP ifjúsági szervezete a Lehet Más a Jövő. A sorosterv.com-on Magyarország négy fő problémájával foglalkoznak az egészségüggyel, az oktatással, a letelepedési kötvény-bisznisszel, illetve a kivándorlással. Szerintük ugyanis a Soros-terv csak Orbán Viktor lázálmaiban létezik.  

A „Soros-terv” valójában Orbán Viktor fejében található meg - olvasható az Lehet Más a Jövő által indított oldalon. Azt állítják, felfedezték, hogy „Soros-terv” a fedőneve annak az óriási kormányzati hadműveletnek, amelynek az a célja, hogy elrejtsék az ország szeme elől, hogy mi történik Magyarországon.

A „Soros-terv” című bűvészmutatvány hivatott elfedni, hogy Orbán Viktor rendszerében tönkrement az egészségügy, lepusztult az oktatás, félmillió magyar vándorolt ki, és kevesebbet keresünk, mint a legtöbb szomszédos ország polgárai. De amíg egy kamuterven vitatkoznak a magyarok, addig sem a letelepedési kötvényüzlet százmilliárdját keresik. Erről szól szerintük  Orbán Viktor rafinált „Soros-terve”.  

Szerző

Szeretetdoboz - Adományokat gyűjt a református szeretetszolgálat

Publikálás dátuma
2017.11.23. 16:38
MTI Fotó: Máthé Zoltán
Több adománygyűjtő akciót indít a Magyar Református Szeretetszolgálat (MRSZ) adventben - közölték a szeretetszolgálat csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Fekete Károly, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke elmondta: az idén második alkalommal meghirdetett szeretetdoboz-akcióban 7000 nélkülöző családnak szeretnének segíteni szerte a Kárpát-medencében egy-egy doboznyi tartós élelmiszerrel (olaj, cukor, liszt, édesség, konzervek), valamint tisztító- és tisztálkodási szerekkel. A kb. 33 cm x 33 cm-es "szeretetdobozok" környezetbarát, újrahasznosítható anyagból készültek.

Juhász Márton, a szeretetszolgálat ügyvezető igazgatója ismertette: a Nyilas Misi Pakk elnevezésű programban kisgyermekes családoknak gyűjtenek karácsonyi ajándékokat, elsősorban jó állapotban lévő játékokat.

A szeretetszolgálat emellett idén is elindítja a tűzifa programot, melynek keretében 100 kiemelten rászoruló családnak biztosítanak tűzifát - mondta.

Az MRSZ a Nyilas Misi-ösztöndíjprogram keretében idén is támogat 50 - független zsűri által kiválasztott - tehetséges fiatalt száz-százezer forinttal, akik önerőből vagy a családjuk segítségével nem tudnák kibontakoztatni tehetségüket, és akik a támogatást hangszervásárlásra, különböző versenyek nevezési díjaira, különórák kifizetésére költhetik.

A szeretetszolgálat adományokat gyűjt továbbá a szíriai vasárnapi iskola programra. A Közel-Keleti Protestáns Egyházak által koordinált program a háború sújtotta országban élő, traumatizált fiataloknak segít különböző foglalkozásokon. A Magyarországi Református Egyház tervei szerint ötmillió forinttal támogatja a programot a svájci egyházak segélyszervezetén keresztül.

Hozzátette: a gyűjtést a reformáció 500. évfordulóján, október 31-én kezdték, a debreceni nagytemplomban tartott ünnepi istentiszteleten a hívek adakozásából 700 000 forint gyűlt össze erre a célra.

A szeretetszolgálat a karácsonyi adománygyűjtő programokra december 15-ig várja a felajánlásokat. A tárgyi adományok gyűjtőpontjainak listája megtalálható a www.jobbadni.hu oldalon. Ugyanitt bankkártyás fizetéssel, a támogatni kívánt programot kiválasztva vagy átutalással, a közlemény rovatba a támogatott program nevét írva is lehet adakozni. Az 1358-as szám hívásával pedig hívásonként 250 forinttal lehet támogatni a szeretetszolgálat programjait.

Az MRSZ az előző évek adatai alapján azt reméli, hogy ötvenmillió forint értékű támogatást juttathat el a rászorulókhoz az adventi, karácsonyi időszakban.

Szerző

DK: folyamatosan szegényednek el a nyugdíjasok

A Demokratikus Koalíció szerint folyamatosan szegényednek el a nyugdíjasok.

Gréczy Zsolt, az ellenzéki párt szóvivője csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy miközben a kormánypropaganda "hihetetlen erővel hirdeti", hogyan gondoskodnak a nyugdíjasokról, az idősek valójában folyamatosan szegényednek el.

Hangsúlyozta, hogy 2010 és 2016 között 27,3 nőttek a hazai átlagnyugdíjak, de a növekedés a 11,8 százalékos inflációt is figyelembe véve reálértéken csak 13,8 százalék volt. Hozzátette, hogy ennél az utóbbi években Romániában,

Lengyelországban és Szlovákiában is gyorsabban emelkedett a nyugdíjak reálértéke, míg Horvátországban a magyar átlaggal megegyező volt a növekedés. A cseh nyugdíjak emelkedése elmarad a magyarországiakétól, de ott eleve lényegesen magasabb volt a járandóság - közölte.

Az átlagnyugdíj 2010-ben még elérte a nettó átlagkereset 73 százalékát, de tavaly már csak a 70 százalékát tette ki. Az előrejelzések úgy számolnak, hogy a béremelések miatt jövőre már 61 százalék körülire eshet vissza a nettó átlagfizetések és az átlagnyugdíjak aránya, ez pedig csak egy százalékponttal haladja meg a szegénységi küszöböt - emelte ki Gréczy Zsolt.

Szerző