Ásotthalmon ismét elfogadták a burkarendeletet

Publikálás dátuma
2017.11.24. 12:19

Az Alkotmánybíróság által korábban megsemmisített eredeti rendeletnek kihúzták a méregfogát, mert se az iszlám, sem pedig a burka szó nem szerepel benne, vette észre a HVG.

„Mégsem lesz burka Ásotthalmon! A mai napon, pontosan egy évvel a tavalyi, azóta nemzetközi hírnévre szert tett úgynevezett burkarendeletünk után most ismét benyújtottam (és a képviselő-testületünk megszavazta) a rendeletmódosítást, igaz megváltoztatott szöveggel, de a lényeg ugyanaz: Mától újra tilos a burka vagy a nikáb viselése Ásotthalom területén. Az Alkotmánybíróság ugyan megsemmisítette a tavalyi rendeletünket, de közben Ausztria is betiltotta a burka viselését, mi pedig most az osztrák törvény szövegét vettük alapul. Igaz, itt az "iszlám" szó nincs leírva, de az arcot teljesen elfedő ruhadarab igen” – írja Toroczkai a közösségi oldalán. A rendeletben a burka szó sem szerepel.  

Szerző

Végül mi fizetünk rá Mészáros Lőrinc százmilliárdos szerződéseire?

Publikálás dátuma
2017.11.24. 12:12
Népszava fotó
Százmilliárdokat kockáztat a magyar kormány a lopás érdekében. Az EU által is kifogásolt projektben kaszálhat Orbán haverja. Ha az EU végül nem fogja kifizetni, a számlák az adófizetők nyakán maradnak- írja Jávor Benedek, a Párbeszéd EP-képviselője a Gépnarancs.hu-n.

Újabb 4,4 milliárdos szennyvízkezelési közbeszerzést nyert el Mészáros Lőrinc Vácott, tovább folytatva világrekord-gyanús veretlenségi sorozatát a területen. Ahol ő elindul a szennyvízkezelés területén, ott nyer is, mint Kincsem, a csodaló - fogalmaz a politikus. A gond csupán az, hogy a szennyvízkezeléssel kapcsolatos egész pályázati rendszert súlyosan aggályosnak tartja az Európai Bizottság, amint az az erről készült, és általam látott audit jelentéstervezetből világosan kiderül. A jelentéstervezet a már megkötött szerződések esetén jelentős, akár a 25 százalékot is meghaladó pénzügyi korrekciót javasol, illetve azt, hogy a további, a rendszer keretében keletkezett számlákat egyáltalán ne fizessék ki.

Amíg a jelentéstervezetet nem véglegesítik, addig persze a magyar kormány kockáztathat. Rohanhat előre a projektek megpályáztatásával és lebonyolításával, hogy a rendszer teljes felfüggesztése előtt minél több uniós forrást kössenek le a verhetetlen gázszerelő cégei. Ennek azonban az lehet a következménye, hogy a projektek tényleges kifizetésekor az összességében sok száz milliárd forintos költségek jelentős részét, akár százmilliárdos nagyságrendben, az EU végül nem fogja kifizetni, és a számlák a magyar adófizetők nyakán maradnak

Szerző

Újabb gondolati gyöngyszem Kövér Lászlótól identitásról és szabadságról

Publikálás dátuma
2017.11.24. 11:57
Kövér László, az Országgyűlés elnöke és Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára a Magyar
A magyarok és a szlovének egyaránt megtanulták a történelemből, hogy az identitás olyan, mint a szabadság: senkinek nem lesz több belőle, ha elveszi a másét - bölcselkedett az Országgyűlés elnöke a Magyarország és a Szlovén Köztársaság által 25 éve megkötött kisebbségvédelmi megállapodás évfordulója alkalmából rendezett konferencián.

Egyéb kincsek Kövér László gondolatvilágából: 

- Ez ( lásd fent - a szerk. ) a két ország nemzeti együttműködésének a nyílt titka, amelyet szívesen megosztanak bárkivel Európában, aki napjainkban fontosnak tartja az önazonosság és a szabadság egymással összefonódó kérdéseit.

Úgy is fogalmazhatnánk, Európában politikai értelemben tulajdonképpen mindenki kisebbségi, csak még sokan nem tudnak róla (...) a nemzetközi politikában nem a vélt vagy valós erőfölény alkalmazása, hanem az érdekek harmonizálása, a kölcsönös tiszteleten alapuló együttműködés az egyetlen út, amelyen tartós eredményeket lehet elérni. 

(olvasnivaló: Szijjártó "kifinomult diplomáciai érzékkel" ment neki Hollandia nagykövetének)

- Az együttműködésre egyre nagyobb szükségünk van és lesz, mert egyre erőteljesebbek azok a kísérletek, hogy szabadokból ismét rabokká tegyenek valamennyiünket, nemzeti közösségeket és kisebbségeket egyaránt.

- Vannak - nem kevesen és nem lebecsülendő erővel bírnak -, akik ki akarnak forgatni mindannyiunkat nemi, családi, vallási és nemzeti identitásunkból, el akarják törölni nemzeti államainkat annak érdekében, hogy korlátlanul alávethetőek és kifoszthatóak legyünk.

- Az elmúlt negyedszázad tapasztalata alapján a tévedés kockázata nélkül megállapíthatják, hogy Magyarország és a Szlovén Köztársaság kisebbségvédelmi együttműködése egész Európa számára példaértékű.

Szerző