Férfi kézilabda BL - Idegenben is esélyesebbek a magyarok

Publikálás dátuma
2017.11.25 06:51
Momir Ilic és a Veszprém boldoggá teheti a drukkereket Aalborgban.
A Telekom Veszprém és a MOL-Pick Szeged is esélyesként lép pályára idegenben a férfi kézilabda BL csoportkörének kilencedik fordulójában.

A veszprémiek fájdalmas, 29-24-es vereséget szenvedtek hazai pályán a PSG-től az előző körben, és mivel előtte Párizsban is kikaptak a francia sztáregylettől, a csoportban visszacsúsztak a harmadik helyre. Ebben a helyzetben az is roppant sovány vigasz, hogy az együttes válogatott átlövőjét, a párizsiaknak nyolc gólt dobó Lékai Mátét választották meg az európai szövetség honlapján a szurkolók a nyolcadik BL-játéknap legjobbjának. Lékai a maga 50 találatával hármas holtversenyben vezeti a BL góllövőlistáját a PSG-t erősítő Uwe Gensheimer és a Besiktasnál játszó Döne Ramazan társaságában.

A holnapi ellenfél, a dán Aalborg az elmúlt nyolc mérkőzéséből csak egyet nyert meg (32-30-ra a második fordulóban a Celje ellen), hétszer kikapott. Mégsem szabad lebecsülni a riválist, amely olyan nagycsapatok, mint a Kiel vagy a Kielce otthonából is csupán egygólos vereséggel távozott. A veszprémiek három héttel ezelőtt 30-24-re múlták felül az északiakat.

"Csak akkor nyerhetünk, ha az első perctől koncentráltan játszunk, és nem hibázunk annyit védekezésben, mint a PSG ellen tettük - jelentette ki Ljubomir Vranjes, a veszprémiek vezetőedzője. - Természetesen a győzelem a célunk, de ezért keményen meg kell dolgoznunk."

A szegediek az elmúlt hétvégén a játéknap legnagyobb meglepetését okozták a Barcelona elleni 31-28-as sikerrel. Ennek a győzelemnek is szerepe lehetett abban, hogy a szegediek teljes nyugalomban tudtak készülni a Kristianstad elleni idegenbeli találkozóra. A Tisza-partiak keretében mindenki egészséges. Az együttes komolyan veszi a skandináviai találkozót, amit az is igazol, hogy a szegediek már péntek este elutaztak a vasárnapi összecsapás helyszínére. Bár a két csapatot csak egy hely választja el egymástól - a Szeged ötödik, a Kristianstad hatodik -, a szakadék mégis nagyobb a csapatok között, mert a magyaroknak van öt pont előnyük.

A két csapat magyarországi találkozóján 36-27-re nyert a Pastor-legénység, amely eddig ötször találkozott a holnapi riválissal és minden eddigi meccset győzelemmel zárt. Ami jól bevált, azon kár lenne változtatni...

Magyar BL-menetrend

Férfi kézilabda Bajnokok Ligája, csoportkör, 9. forduló

Vasárnap

B csoport

Aalborg-Telekom Veszprém 16.50

A csoport

Kristianstad–MOL-Pick Szeged 19.00

Mindkét találkozót a Sport1 TV közvetíti élőben.

Ellenzéki demonstráció volt Kiskunhalason

Publikálás dátuma
2019.02.22 21:45
Képünk illusztráció
Fotó: Szabad Pécs
A tüntetők nem egy konkrét intézkedés miatt zárták le a városhoz közeli főút egyik sávját, hanem úgy általában az Orbán-kormány ténykedése miatt tiltakoztak.
Ellenzéki pártok és civilek demonstráltak Kiskunhalas közelében lezárva a félpályát a város melletti főút egy szakaszán - írja az atv.hu. A Kiskunmajsára vezető úton 200-250 méter hosszan állták el az autók délután. A tüntetők az akció okaként külön megemlítették rabszolgatörvénynek nevezett jogszabály, de hozzátették, ezúttal általában véve bírálták az Orbán-kormányt.

"Vidéken is hajlamosak az emberek arra, hogy kifejezzék az ellenvéleményüket a kormány azon politikájával szemben, amellyel azt bizonyítja napi mint nap, hogy egyáltalán nem érdekli az ellenzék véleménye." - mondta az ATV-nek Marton Imre, az MSZP elnökségi tagja. A tudósítás megjegyzi, a tüntetés miatt komoly torlódás nem alakult ki, atrocitás nem történt.

Orbán Viktor felmentette a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala elnökét

Publikálás dátuma
2019.02.22 19:22

Fotó: Orbán Viktor hivatalos Facebook oldala
Luszcz Viktor Stanislaw megbízatása március 14-ei hatállyal szűnik meg.
Felmentették a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala elnökét, az erről szóló miniszterelnöki határozat a Magyar Közlöny pénteki számában jelent meg - írja az MTI. Orbán Viktor rendelete szerint Luszcz Viktor Stanislaw megbízatása március 14-ei hatállyal szűnik meg.