Michelisz Norbertet cserben hagyta az autója

Publikálás dátuma
2017.12.01. 18:33
FOTÓ: ANTONIN VINCENT / DPPI Media / DPPI
A túraautó-világbajnoki (WTCC) címért küzdő magyar autóversenyző a szezon utolsó időmérőjén azért hajtott, hogy faragjon a vb-éllovas svéd Thed Björk  mögötti 6,5 pontos hátrányából, ezzel szemben Björknek 9,5-re nőtt az előnye - írja a Blikk.

Michelisz rendkívül peches volt, hiába nyerte meg mindkét szabadedzést csütörtökön, pénteken utolérte a technika ördöge: fékhiba miatt csak a tizenegyedik helyen végzett.

– Nem tudom, mi történt pontosan, a fékek mintha beragadtak volna a hatodik kanyar környékén, ezért nem tudtam jó időt menni – nyilatkozta.

A fordított rajtrácsos és a fő futamon összesen 55 pontot lehetett szerezni, matematikailag bőven maradt esélye Michelisznek a világbajnoki cím megszerzé­séhez.

Szerző

Észak-Korea nem lesz ott a téli olimpián?

Erősen kérdéses Észak-Korea részvétele a februári, phjongcshangi téli olimpián, ugyanis az egyedüliként kvótával rendelkező műkorcsolyapáros indulását nem igazolták vissza - írja a 24.hu.

Riom Tae Ok és Kim Dzsu Szik szeptemberben a németországi Oberstdorfban rendezett Nebelhorn Kupán vívta ki az olimpiai szereplés lehetőségét, ugyanakkor országuk sem az október 30-i, sem a november 30-i határidőig nem igazolta vissza részvételüket.

A nemzetközi szövetség (ISU) pénteken jelezte, eddig semmiféle visszajelzést nem kaptak, innentől kezdve pedig csak a Nemzetközi Olimpiai Bizottság engedélyezheti indulásukat speciális elbírálással.

A 2018-as téli olimpiának otthont adó Koreai Köztársaság, illetve a Koreai NDK között ismét rendkívül feszült a viszony, mivel utóbbi interkontinentális ballisztikus rakétát tesztelt, illetve szeptember elején minden korábbinál nagyobb kísérleti atomrobbantást hajtott végre.

Szerző

Futball vb - Megvolt a csoportsorsolás

Publikálás dátuma
2017.12.01. 18:18
FOTÓ: ANDREY GOLOVANOV / GES-SPORTFOTO / DPA
A házigazda Oroszország június 14-én a moszkvai Luzsnyiki Stadionban Szaúd-Arábiával találkozik a 2018-as labdarúgó-világbajnokság nyitómérkőzésén a Kremlben tartott pénteki csoportsorsolás alapján.

Az oroszokon és a szaúdiakon kívül Egyiptom és Uruguay került még az A csoportba. A címvédő német válogatott Mexikó, Svédország és a Koreai Köztársaság csapatával mérkőzik meg a csoportküzdelmek során.

A 2018-as világbajnokság csoportbeosztása:
A csoport: Oroszország, Szaúd-Arábia, Egyiptom, Uruguay
B csoport: Portugália, Spanyolország, Marokkó, Irán
C csoport: Franciaország, Ausztrália, Peru, Dánia
D csoport: Argentína, Izland, Horvátország, Nigéria
E csoport: Brazília, Svájc, Costa Rica, Szerbia
F csoport: Németország, Mexikó, Svédország, Koreai Köztársaság
G csoport: Belgium, Panama, Tunézia, Anglia
H csoport: Lengyelország, Szenegál, Kolumbia, Japán

Szerző