Előfizetés

Zárt tárgyalás – Bíróság elé áll a molesztáló bicskei igazgató

Publikálás dátuma
2017.12.03. 10:05
Shutterstock illusztráció.
Vélhetően zárt ajtók mögött zajlik hétfőn annak az igazgatónak a tárgyalása, akit azzal vádolnak, hogy a bicskei gyermekotthon több lakóját is szexuálisan zaklatta – írja a Bors.

Az ügyészség szerint a volt igazgató több rábízott fiatalt zaklatott szexuálisan. Az iskola igazgatójaként 26 éve tevékenykedő férfi két, még a 12. évét be nem töltött fiatallal folytatott szexuális kapcsolatot, a gyomorforgató viszony közel hat éven keresztül tartott. Fény derült arra is, hogy további három, 14 év alatti fiatallal is viszonyt kezdett, ez egyikük esetében közel nyolc, míg másiknál öt évig tartott.

A molesztált fiatalokon kívül megpróbált további gyerekeket is behálózni, sokak előtt szeméremsértő módon viselkedett. Azonban a vád szerint nem csak ő, de az iskola egy másik dolgozója is molesztálta a kicsiket, az ifjúságvédelmi asszisztensként dolgozó férfi is lefeküdt egy 14 év alatti diákkal, míg több, hasonló korú gyereket hatalmával és befolyásával vett rá a szexuális cselekményekre.

Egy fülhallgató miatt gyújtotta fel az autót (fotók)

Publikálás dátuma
2017.12.03. 09:57
Fotók: police.hu

A 60 éves budapesti G. István 2017. december 2-án 2 óra 30 perc körül Budapest XXII. kerületében, a Rózsakert utcában egy ott parkoló autót feltört, az abban talált fülhallgatót és láthatósági mellényt ellopta, majd miután kiszállt, felgyújtotta az autó hátsó ülését – írja a police.hu.

A kerületi járőrök rövid időn belül a helyszínre érkeztek, ahol a férfit elfogták és lopás, valamint rongálás bűncselekmények elkövetése miatt őrizetbe vették és előterjesztést tesznek előzetes letartóztatásának indítványozására.

Aknagránátot fogott a TEK - Videó

Publikálás dátuma
2017.12.03. 09:24
Fotó: police.hu

A Bátonyterenyei Rendőrkapitányság robbanóanyaggal vagy robbantószerrel visszaélés bűntett megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást egy 32 éves nemti férfi ellen.

A bátonyterenyei nyomozók olyan információk birtokába jutottak, hogy egy férfi, nemti lakóhelyén engedély nélkül tart robbanóanyagot. A Bátonyterenyei Rendőrkapitányság felkérésére a Terrorelhárítási Központ műveleti egységének munkatársai 2017. december 1-én a 32 éves férfit elfogták és a rendőrkapitányság épületébe előállították.

A rendőrök a megtartott házkutatás során megtaláltak és lefoglaltak egy darab aknavető gránátot illetve egy darab gránát gyújtószerkezetet – mely az elsődleges tűzszerész szaktanácsadói vélemény alapján robbanóanyagnak minősül –, továbbá lefoglaltak kézi fémkereső detektorokat, rozsdás szerszámokat, fémtárgyakat, agancsokat és lőszernek látszó tárgyakat.

A rendőrkapitányságra előállított férfit a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki. Ellene a további eljárást szakértők bevonásával folytatja a Bátonyterenyei Rendőrkapitányság.

Októberben megírtuk: előzetes letartóztatásba helyeztek egy miskolci férfit, akinek a lakásában a rendőrök működőképes aknavető gránátot és lőfegyvert találtak.

A férfi egy napon többször azzal fenyegette meg a lakásukban az élettársát és annak fiát, hogy megöli őket, majd másnap a sógornőjét bántalmazta. A sértettek feljelentést tettek, a rendőri intézkedés során a férfi lakásában egy engedély nélkül tartott éles lőfegyvert és egy szovjet gyártmányú működőképes aknavető gránátot találtak.