Keresik a gazdáját egy krokodilnak, aki az utcán sétafikált

Publikálás dátuma
2017.12.27. 11:00
Illusztráció/AFP fotó
Az ausztrál rendőrség keresi annak a krokodilnak a gazdáját, amelyet karácsonykor találtak Melbourne egy külvárosában, az utcán - számolt be róla szerdán a BBC News.

A rendőrök először azt hitték, a helybeliek csak egy nagyobbacska gyíkot láttak a városban sétálni, de amikor kiszálltak a helyszínre, egy méter hosszú édesvízi krokodillal találták szembe magukat, amely csöndben üldögélt egy külvárosi utcában.

A krokodil befogásához a rendőrök egy helyi kígyóbefogó segítségét kérték. A ragadozó megpróbált a közeli bokrok közé menekülni, de végül a farkánál fogva elkapták. Az állatot a vadvédelmi szolgálat gondjaira bízták. A hatóságok szerint a krokodilt háziállatként tarthatta valaki az otthonában. Victoria államban engedélyezik a krokodiltartást, ha az állat hossza nem haladja meg a 2,5 métert.

Szerző

Az AC Milan egykori focistája lehet Libéria új elnöke

Publikálás dátuma
2017.12.27. 10:26
A George Weah labdarúgó-ikon és a Demokratikus Változás Koalíció elnöke a 2017. december 26-i választásokon - Monrovia, Libéria.
Békésen zajlott a nyugat-afrikai ország elnökválasztás második fordulója, amelyben az egykori focista, George Weah és az egykori alelnök, Joseph Boakai mérkőzik meg az ország elnöki posztjáért. Ezt a pozíciót az afrikai kontinens első, és eddig egyetlen női elnöke, a Nobel-békedíjas Ellen Johnson Sirleaf töltötte be eddig - tudósít az Euronews. A sportolóból lett politikus szerint ő nem veszíthet.

Az első fordulóban még 20 jelölt volt, most már csak kettő. A jelenlegi alelnök, Joseph Boakai  útépítést és 50 ezer munkahelyet ígért a megválasztása utáni 150 napban, szerinte  a demokrácia próbája lesz a mostani választás. Sirleaf elnöksége alatt béke volt az országban, de jövendő utódjára hárul a feladat, hogy felszámolja a korrupciót és az írástudatlanságot, az ivóvíz- és áramhiányt.

Szerző

Minnesotára rekord hideggel köszöntött a karácsony

Publikálás dátuma
2017.12.27. 10:07
Wisconsin - AFP fotó
Egymás után dönti meg a rekordokat a fehér karácsony az Egyesült Államokban. A Nagy-tavak vidékén ritkán látott mennyiségű hó esett, az új rekord egyetlen nap alatt 86 cm. A legfrissebb időjárás-jelentések szerint ezzel nincs vége, további havazás várható a térségben az észak felől érkező áramlatok miatt. A legtöbb út járhatatlan - tudósít az Euronews.

Egy ott élő férfi a helyi televíziónak azt nyilatkozta, hogy a környékükön szinte alig van használható út, jobbnak látta az autóját leparkolni és azon gondolkodott, hogy inkább shnowboarddal kellene járnia, szerinte csak azzal lehetne. Minnesotában a hidegrekord dőlt meg. 1933 óta nem volt olyan hideg mint most, és nem elég, hogy mínusz 21 fokot mértek, még a szél is fúj, ami miatt mínusz 44-nek lehet érezni. Olyan területeken is havazott, ahol erre 1884 óta nem volt példa. A rekord hidegnek és a rekord hónak áldozatai is vannak. Egyre több a baleset, amelyekben többen meghaltak.

Az euronews videotudósítását itt megnézheti. 

Szerző