Cáfolja az MLSZ a szövetségi kapitányok tízmilliós havi fizetését

Publikálás dátuma
2017.12.28. 20:11

Cáfolt a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ), mindenki megnyugodhat, a válogatott szövetségi kapitányai nem kerestek csillagászati összegeket, ahogy azt a Sport Plusz állította. A hetilap szerint 2010 óta összesen 1 milliárd 254 millió forintért múlták alul egymást a szakemberek a nemzeti együttes kispadján. Az MLSZ azonban tisztázta a helyzetet, egyetlen szövetségi kapitány sem vitt haza havonta tízmillió forintnál többet. Ráadásul a szövetség azt is leszögezte, nem közpénzből fizette a trénereket, akik maradéktalanul eleget tettek a járulékfizetési kötelezettségeiknek. Már tényleg csak az a kérdés, hogy a kapitány kiválasztásánál mikor lesz szempont a jogkövető magatartás mellett a szakmai hozzáértés is? Sikerül-e találni olyan kapitányt, aki nemcsak az egészségügyi hozzájárulást és a nyugdíjelőleget fizeti be határidőre, hanem képes felkészíteni a válogatottat is egy selejtezőre, mondjuk Andorra ellen? Az MLSZ azt is kijelentette, hogy senki sem ült ingyen a nemzeti együttes kispadján. Dárdai Pál is kapott juttatást a válogatott mellett végzett munkájáért. Így legalább sikerül felmutatni valakit, aki nem érdemtelenül vett fel havonta valamivel kevesebb pénzt, mint tízmillió forintot.

Szerző

Nemanja hosszú távra tervez Chicagóban

Publikálás dátuma
2017.12.28. 12:32
FOTÓ: Molnár Ádám
Nikolics Nemanja, a magyar labdarúgó-válogatott csatára szívesen maradna a Chicago Fire csapatánál azt követően is, hogy két év múlva lejár a jelenlegi szerződése.

"Még két év van hátra a szerződésemből, és nagyon jól érzem magamat Amerikában. El tudnám képzelni, hogy hosszabb távon is Chicagóban játsszak, de ebben a klubnak is partnernek kell lennie" - nyilatkozta Topolyán az M1 aktuális csatornának a csatár, aki vasárnap, szilveszterkor ünnepli a harmincadik születésnapját. A vajdasági születésű játékos hozzátette, ha olyan ajánlat érkezik, amit érdemes lenne átgondolnia, a menedzserei szólni fognak.

Nikolics január 20-án utazik vissza az Egyesült Államokba, az új bajnoki idény pedig márciusban kezdődik.

Az észak-amerikai profiliga (MLS) alapszakaszának legutóbbi gólkirálya Topolyán megtekintette az épülő labdarúgó-akadémiát, autogramot osztott a fiataloknak. Egyikük azt kérdezte, átigazolna-e egy olyan kisebb spanyol csapathoz, mint például a Getafe vagy az Eibar.

"Mindenféleképpen átgondolnám, ha jönne egy ilyen lehetőség. A spanyol ligát nagyon szeretem nézni, mert támadó focit játszanak a csapatok" - mondta Nikolics.

Hangsúlyozta, a legfontosabb, hogy a játékos maga döntse el, hol akar futballozni, és megtalálja a motivációt, illetve a célokat az új csapatánál.

Szerző

A világbajnok kapus nélkül is menne

Publikálás dátuma
2017.12.28. 06:58
Fotó: AFP

Ottmar Hitzfeld kétszeres Bajnokok Ligája-győztes edző szerint a német labdarúgó-válogatott akkor is megvédheti címét a jövő nyári, oroszországi világbajnokságon, ha első számú kapusa, az utóbbi évben többször sérülések által hátráltatott Manuel Neuer nem játszhat. Noha Hitzfeld szerint Neuer a világ legjobb kapuvédője, „például a Barcelonában védő Marc-André ter Stegen miatt sincs szégyenkeznivaló.” A június 14. és 15. között rendezendő vb-n a németek Mexikóval, Svédországgal és a Dél-Koreával játszanak a csoportkörben.

Szerző