Előfizetés

Pedofíliát propagáló szélsőjobbos a magyar kormányzati konferencián?

Publikálás dátuma
2017.12.29. 15:39
2017 december, Sydney - Tüntetés Milo Yiannopoulos ellen Fotó: SAEED KHAN / AFP
A kormány mondja le Milo Yiannopoulos részvételét a kormányzati konferencián! - szólít fel közleményében Gréczy Zsolt, a Demokratikus Koalíció szóvivője. 

A kormány január közepén Európa jövőjéről tervez konferenciát. A meghívott német, brit és francia szélsőjobboldaliak mellett a tervek szerint előadó lesz az az amerikai Milo Yiannopoulos is, aki nyíltan kiállt a pedofília mellett. Szerinte a fiatal fiúk és idősebb férfiak közötti nemi kapcsolat egy életre szóló élményt adó, végtelenül pozitív tapasztalat. Ez még az őt publicistaként foglalkoztató szélsőjobboldali Breitbart hírportálnál is annyira kiverte a biztosítékot, hogy kirúgták miatta. Őt hívta meg most a magyar kormány, hogy a magyar adófizetők pénzén beszélhessen egy konferencián és pedofíliát támogató nézeteit hangoztathassa. A Demokratikus Koalíció azt követeli a kormánytól, hogy mondja le a gyermekek megrontását támogató szélsőjobboldali meghívását a rendezvényre! Ne alázza meg a magyar gyermekeket és ne foglaljon állást a pedofília mellett ilyen emberek meghívásával! A DK tudni akarja, hogy ki hívta meg Yiannopoulost, és ki hagyta jóvá a meghívottak listáját, magyarán ki a felelős a pedofíliát támogató szélsőjobboldali meghívásáért - zárul a DK közleménye.

Milo Yiannopoulos - Fotó: SAEED KHAN / AFP

Milo Yiannopoulos - Fotó: SAEED KHAN / AFP

Mint a sajtó már hírt adott róla, a magyar kormány január 23-ától háromnapos konferenciát szervez a V4-ek meghívásával, hogy Európa jövőjéről cseréljenek eszmét. Az előzetes tervek szerint a hangzatos című eseményen a fent idézett Milo Yiannopoulos tartaná a nyitóelőadást. A Mérce írta: a A Nagy-Britanniában született férfi karrierje a Trump kampányfőnökeként is működő Steve Bannon lapjának, a Breitbartnak az emelkedésével indult meg a csúcs felé. A Breitbart és a körülötte működő szélsőjobboldali alt-right mozgalom kulcsszerepet játszott Donald Trump republikánus elnökjelöltté válásában, majd elnökválasztási kampányának egyik legerősebb támogatója is lett. Ahogy Trump csillaga emelkedett fölfelé, úgy nőtt a Breitbartnak és szerzőinek ismeretsége és népszerűsége is. A csúcson Milo is a jobboldali Fox News vagy akár a balosabb, liberálisabb média műsorainak meghívott vendége is volt. Egyetemi előadásai ellen többször is utcai harcokba torkolló tiltakozásokat rendeztek a radikális baloldali tüntetők.  

Trump az időjárásban is az igazát látja

Publikálás dátuma
2017.12.29. 14:54
FOTÓ: SAUL LOEB / AFP
Rekordhideg van Amerikában, az nem lehet, hogy nem neki van igaza - írja a hvg.hu.

Donald Trump amerikai elnök már régóta azt gondolja, a globális felmelegedés kamu, csak Kína találta ki, hogy az amerikai iparnak ártson, júniusban ki is lépett a párizsi klímaegyezményből.

Az Amerikában és Kanadában tomboló rekordhideg alapján Trump úgy véli, neki van igaza: a Twitter-oldalán azt írta, "a keleti parton ez lehet a valaha volt LEGHIDEGEBB szilveszter, talán jól jönne egy kevés a jó öreg Globális Felmelegedésből," amely ellen más országok DOLLÁRMILLIÁRDOKBÓL védekeznek.

"Öltözzenek fel" – tanácsolta végezetül Trump.

Kreml: oroszellenes hisztéria van az Egyesült Államokban

Publikálás dátuma
2017.12.29. 14:11
Dmitrij Peszkov FOTÓ: SERGEI KARPUKHIN / POOL / AFP
Az orosz-amerikai kapcsolatok állapota teljes joggal lehet az év fő csalódása - vélekedett Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője pénteken újságíróknak nyilatkozva.

Hozzáfűzte, hogy Washingtonnak a Moszkvával szemben képviselt álláspontja sajnálatos. Emlékeztetett rá, hogy Vlagyimir Putyin elnök több alkalommal is kifejezte Oroszország készségét arra, hogy a kölcsönös tisztelet és bizalom alapján kölcsönösen előnyös kapcsolatokat építsen ki minden országgal, köztük az európai országokkal és az Egyesült Államokkal is.
"De ahogy mondják, a tangót ketten táncolják" - mondta.

A szóvivő sajnálkozását fejezte ki amiatt is, hogy a levegőben lóg az ukrajnai rendezésről megkötött minszki megállapodások végrehajtása. Anélkül, hogy ezúttal is megnevezte volna Kijevet, azt hangoztatta, ismeretes Moszkva álláspontja, hogy "kinek a hibájából és kinek az ellenkezése miatt" van a késlekedés.

Peszkov úgy vélekedett, hogy az egyesült államokbeli "oroszellenes hisztéria", valamint az amerikai tisztségviselők és az Oroszország képviselői közötti állítólagos összejátszás ügyében folytatott nyomozás árt a kétoldalú viszonynak. A szóvivő Donald Trump amerikai elnöknek arra a kijelentésére reagált, amely szerint rossz fényt vet az Egyesült Államokra Robert Mueller különleges ügyész nyomozása a választási Trump-kamánystáb és az oroszok közötti feltételezett együttműködés ügyében, ezért azt jobb lenne mielőbb lezárni.

A szóvivő azt is elmondta, hogy Putyin elnök "hagyományosan" otthonában, családi és baráti körben köszönti majd az újévet.