Éljen a megbonthatatlan... - Putyin újévi üdvözlete Orbánnak

Publikálás dátuma
2017.12.30. 15:01
AFP fotó
Még a jelenlegi, nem egyszerű nemzetközi helyzetben is sikerült biztosítani az orosz-magyar kapcsolatok konstruktív fejlesztését - idézte Vlagyimir Putyin orosz elnöknek az Orbán Viktor kormányfőhöz intézett újévi üdvözletét az MTI.

A Kreml honlapján szombaton ismertetett üdvözletben az orosz államfő hangsúlyozta, hogy számít a produktív közös munka folytatására a kölcsönösen előnyös kétoldalú együttműködés fejlesztése érdekében, amely mindkét ország népének és az egész európai kontinens érdekeit is szolgálja. Az orosz elnök a világ számos vezetőjének írt hasonló, újévi üdvözletet- teszi hozzá a távirati iroda. 

Szerző

Riasztották a Gripeneket egy utasszállító gép miatt

Riasztották a honvédség Gripen vadászgépeit szombat délelőtt, miután egy Boeing 748 típusú utasszállító repülőgép Magyarország légteréhez közeledve nem létesített kapcsolatot időben a polgári légi irányítással.

A Honvédelmi Minisztérium az MTI-hez eljuttatott közleményében ismertette: az Egyesült Államokból Bahreinbe tartó utasszállító 10 óra 29 perckor lépett be Szlovákia felől Magyarország légterébe. A repülőgép a repülési tervtől nem tért el, azonban csak a határ átlépése után vette fel a kapcsolatot a polgári légi irányítással, ezért riasztották a Gripen légvédelmi készültséget. A riasztás után a Gripenek visszatértek a kecskeméti repülőbázisra. A civil repülőgép Magyarország légteréből kilépve folytatta útját Bahrein felé - közölte a szaktárca.

Szerző

Két csecsemő is szamárköhögéssel került kórházba

Publikálás dátuma
2017.12.30. 13:30
Illusztráció/AFP fotó
A Magyarországon ritka fertőzést valószínűleg családtagjaiktól kaphatták el - írja az Index.

A két gyerek egy budapesti magánklinikán született, egyikük október 9-én, a másik december 4-én. Néhány nap után mindketten egészségesen hagyták el a magánintézményt, de a két csecsemő néhány hét múlva szamárköhögés tüneteivel került másik kórházba. A betegség lappangási ideje 7-10 nap. A tünetek az első szakaszban nem súlyosak: kb. két hétig éjszakai köhögés, orrfolyás, hőemelkedés és kötőhártya-gyulladás jelentkezik. A betegség második szakaszát azonban már fullasztó köhögési rohamok, sőt hányás jellemzi. Különösen veszélyeztetettek az újszülöttek, akiknél a megerőltető köhögési rohamok miatt köldök-és lágyéksérv vagy a szervezet kifáradása miatt légzéskimaradás jelentkezhet. ismerteti a portál. Az Index kérdésére a magánklinikán azt mondták: az egyik gyermek feltehetően saját édesanyjától kapta el a betegséget okozó baktériumot. 

Szerző