Tudomány;mesterséges intelligencia;szupervízió;makroszkóp;nanolaboratórium;

2018-01-02 06:17:00

Öt technológia, ami megváltoztatja a világot

A technológiák, az együttműködés a mesterséges intelligenciákkal a legfényesebb jelei a fejlődésnek. De egyik módja a generációváltások átértelmezésének is.

Mi különbözteti meg a Baby Boomereket, vagyis a II. világháború után születetteket, a Generation X-et, az 1961 és 1981 között világra jötteket a Millennials-tól? Nemcsak más-más korban éltek, hanem mindegyik nemzedék új képességeket érlelt a modern technológiák kifejlesztésére. Ezzel kapcsolatban született az olasz Weconomy.it, a Logotel dizájn cég által létrehozott digitális-kulturális platform, amelyen szakértők vitatkoznak az emberek és technológiák együttműködéséről a különböző korszakokban, valamint arról, hogy a jövőben melyek lesznek alkalmasak a társadalom megváltoztatására. Pietro Leo, az IBM Italia vezérigazgatója a Weconomy.it-et használta fel A láthatóvá tett láthatatlan című tanulmányának közzétételére, amely megnevezi a jövőnket megváltoztató öt technológiát.

Mesterséges intelligencia

Ez lehetővé teszi mentális egészségünk értékelését egy virtuális sztetoszkóppal és képes lesz diagnózist felállítani beszédünk és kifejezésmódunk elemzése alapján.

Szupervízió

E technológiával a látható fényen túl is látunk az erre a célra készült eszközökkel. A szupervízióval elemezni lehet például egy táplálék elemeit, vagy megtudni, hogy egy gyógyszer nem hamisítvány-e.

Makroszkóp

Betekintést ad a Föld bonyolult szerkezetébe és jellemző rendszereibe. Ezáltal megismerhetünk egy komplex fizikai rendszert, annak variációival együtt.

Nanolaboratóriumok

Ezek olyan mikrochipek lesznek, amelyek elemezni tudják a testnedvekben áramló biológiai nanorészecskéket, például a DNS exonjait a különböző patológiák és fertőzések felfedezése céljából még a tünetek megjelenése előtt.

Intelligens érzékelők

Ezeknek különösen fontos szerep juthat a környezetvédelemben, mert a fény sebességével tudják kiszűrni a levegőben lévő szennyezéseket.