Előfizetés

Fát és közlekedési táblát kidöntve menekült az autós a rendőrök elől

Fát és közlekedési táblát kidöntve balesetet szenvedett egy hamis rendszámmal ellátott autó Nagykanizsán, sofőrje és utasai megpróbáltak elmenekülni a rendőrök elől - erősítette meg az MTI információját a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Szerda este a nagykanizsai Platán soron akartak ellenőrizni a rendőrök egy személyautót, de a sofőr elhajtott előlük, néhány száz méter múlva azonban egy fenyőfát és egy közlekedési táblát kidöntve balesetet szenvedett. Az autó vezetője és két utasa a kocsiból kiszállva el akart futni, közben a sofőr a rendszámokat a kidöntött fa alá próbálta elrejteni. A rendőrök a közelben elfogták a menekülőket. Mint kiderült, a személyautón egy korábban forgalomból kivont jármű rendszáma volt felszerelve, ezért a sofőr ellen egyedi azonosító jel meghamisítása miatt indult eljárás.

Elege lett az életből egy 35 éves férfinak

Publikálás dátuma
2018.01.04. 08:52
Illusztráció/Shutterstock
Egy 35 éves férfit holtan találtak Malomárok utcai lakásában a mentők, megpróbálták, de az életét már nem lehetett megmenteni - írja a heol.hu. 

A lap egyik olvasója értesítette a szerkesztőséget, hogy szerdán este, a Malomárok utcában található élelmiszerüzlet mögötti tízemeletes épület egyik lakásában egy férfi felakasztotta magát. A helyszínre tűzoltók, mentők, rendőrök érkeztek. Nagy Csaba megyei katasztrófavédelmi szóvivő elmondása szerint, miután erőteljes kopogás után sem nyitottak ajtót, a lakásba először a tűzoltók hatoltak be, majd beengedték a mentőket, akik sikertelenül próbálták újraéleszteni a férfit. Végül átadták a terepet a rendőröknek, helyszínelőknek. 

Az okokról egyelőre nem szól a tájékoztatás.

Hazánkban még mindig kiugróan magas az öngyilkosságok száma, az EU-n belül minden évben benne vagyunk az első ötben, míg világviszonylatban az első háromban. Az öngyilkossági kísérletek száma a befejezett öngyilkosságok hatszorosára tehető.  A sötétbe vivő út -  A pszichiátria egyik legproblematikusabb területe az öngyilkosság. Nem önálló betegség, mégis talán az egyetlen olyan pszichiátriai vonatkozású esemény, ami a beteg halálával végződhet. A jelenség hátterének okaira számos elméletet dolgoztak ki a szakemberek. A suicidium az emberi fajra jellemző komplex reakcióminta. Egyes mentális betegségek hajlamosító tényezőt jelentenek, de a stresszek és a személyes kapcsolatok, a társadalmi hatások legalább ennyire meghatározóak.(webbeteg.hu)

Romló erkölcseink - Ismét cserbenhagyásos gázolót keresnek

Publikálás dátuma
2018.01.04. 08:29
Illusztráció/Shutterstock
Ha tragédiához mérten nem lenne nagyon profán, azt írnánk, "divat" lett lelépni a baleset helyszínéről, magára hagyva az esetleg még megmenthető, haldokló embertársunkat, aki így az egyik létező legembertelenebb és legmagányosabb véget szenvedi el. 

MTI hír: 

Halálra gázoltak egy férfit Sajóvámoson szerda este; a rendőrök nagy erőkkel keresik a gázolót, aki segítségnyújtás nélkül elhagyta a helyszínt - tájékoztatott a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság. A közlemény szerint a gázoló 18 óra körül Sajóvámoson, a Hunyadi úton haladt a járművel. A gyalogost a temető előtti útszakaszon ütötte el. Az 53 éves férfi olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen meghalt.  A helyszínelés idejére az érintett útszakaszt a rendőrség lezárta.