Rabszolgatartó magyarok - 6 évig dolgoztatták a férfit

Publikálás dátuma
2018.01.08 13:01
Képünk illusztráció (Fotó: Shutterstock)
Fotó: /
Négy magyart tartóztattak le az angliai Oldhamben: egy szintén magyar férfit tartottak fogva hat éven keresztül rabszolgaként - írja a Manchester Evening News nyomán a zoom.hu.

A férfit decemberben szabadították ki, a rendőrség most közölte a részleteket. A Manchester közeli városban egy padláson kellett élnie az ötvenes éveiben járó embernek, akit fizetség nélkül dolgoztattak.

A fogságban tartott embert a rendőrök speciális, rabszolgaság elleni egységei szabadították ki. A nyomozók szerint az eset jól illeszkedik azon ügyek sorába, amelyekben külföldiek kizsákmányolják védtelen, kiszolgáltatott honfitársaikat.

A magyar férfit fogva tartói egy gazdaságban dolgoztatták, fémhulladékot is kellett gyűjtenie Oldham város Greenacres negyedében. Egy 22 éves és egy 60 éves férfit, egy 23 éves nőt, és még egy nőt vettek őrizetbe. Egyikük ingatlanjának padlásán tartották fogva a férfit. A kihallgatásuk után kiengedték őket. Mindannyian magyarok, és a modern rabszolgaság elleni jogszabályok alapján folyik ellenük eljárás.

A manchesteri esti hírlap az elfogásról közölt képeket Facebook-oldalán.

Szerző
2018.01.08 13:01

Két férfit állítottak elő a szombati tüntetés után a rendőrök

Publikálás dátuma
2019.01.20 13:32
Képünk illusztráció
Fotó: / Kállai Márton
Garázdaság és hivatalos személy elleni erőszak gyanúja miatt intézkedtek.
A szombati tüntetésen egy 37 éves dunakeszi férfi az Echo TV stábját szidalmazta, majd megpróbálta a munkáját végző, a rendezvényről tudósító operatőr kezében lévő kamerát kiütni – írja a police.hu. A rendőrség közleménye szerint a férfit a rendőrök előállították és garázdaság gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki. Arról is beszámolnak, hogy miután a gyűlés szervezője a rendezvényt befejezettnek nyilvánította, az arról távozók egy csoportja az úttesten haladt és akadályozta a Lánchíd forgalmát. „A rendőrség többször felhívta a csoport tagjainak figyelmét, hogy magatartásuk jogszabályba ütközik és saját testi épségüket is veszélyeztetik. A rendőrség a híd pesti hídfőjénél szemben intézkedett mindazokkal szemben, akik a felszólításnak nem tettek eleget” – teszik hozzá. A közlemény szerint a rendőri intézkedés során a csoport egyik tagja egy intézkedő rendőrt hátulról meglökött, aki a földre esett. Mint írják, a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható férfit azonosították a rendőrök és – nem messze az elkövetés helyétől – elfogták. Ezt követően hivatalos személy elleni erőszak bűntett gyanúja miatt állították elő.
2019.01.20 13:32

Láncfűrésszel vágta meg egy férfi a szomszédja arcát

Publikálás dátuma
2019.01.20 09:01

Fotó: police.hu/
Súlyos sérülést okozott, őrizetbe vették a rendőrök.
Láncfűrésszel sebesítette meg ismerősét egy 44 éves dunavecsei férfi, életveszélyt okozó testi sértés kísérletének gyanúja miatt őrizetbe vették a rendőrök – írja a police.hu. A nyomozás adatai szerint a gyanúsított pénteken, 15 óra körül az otthonában a vele azonos címen, de külön lakrészben lakó szomszédjának arcát vágta meg a láncfűrésszel. A férfi súlyos sérülést szenvedett, és a bántalmazás módja és az elkövetés eszköze miatt a gyanúsított még súlyosabb sérülést okozhatott volna szomszédjának. A nyomozók előterjesztést tettek a gyanúsított letartóztatásának indítványozására.
2019.01.20 09:01