Rabszolgatartó magyarok - 6 évig dolgoztatták a férfit

Publikálás dátuma
2018.01.08 13:01
Képünk illusztráció (Fotó: Shutterstock)
Fotó: /
Négy magyart tartóztattak le az angliai Oldhamben: egy szintén magyar férfit tartottak fogva hat éven keresztül rabszolgaként - írja a Manchester Evening News nyomán a zoom.hu.

A férfit decemberben szabadították ki, a rendőrség most közölte a részleteket. A Manchester közeli városban egy padláson kellett élnie az ötvenes éveiben járó embernek, akit fizetség nélkül dolgoztattak.

A fogságban tartott embert a rendőrök speciális, rabszolgaság elleni egységei szabadították ki. A nyomozók szerint az eset jól illeszkedik azon ügyek sorába, amelyekben külföldiek kizsákmányolják védtelen, kiszolgáltatott honfitársaikat.

A magyar férfit fogva tartói egy gazdaságban dolgoztatták, fémhulladékot is kellett gyűjtenie Oldham város Greenacres negyedében. Egy 22 éves és egy 60 éves férfit, egy 23 éves nőt, és még egy nőt vettek őrizetbe. Egyikük ingatlanjának padlásán tartották fogva a férfit. A kihallgatásuk után kiengedték őket. Mindannyian magyarok, és a modern rabszolgaság elleni jogszabályok alapján folyik ellenük eljárás.

A manchesteri esti hírlap az elfogásról közölt képeket Facebook-oldalán.

Szerző
2018.01.08 13:01

Kalapáccsal verte volt barátnőjét a konyári férfi

Publikálás dátuma
2018.09.24 09:11
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock/
A terror miatt menekült el párjától a sértett, de a sok unszolás hatására visszatért hozzá: élete legrosszabb döntése volt.
Ököllel és szerszámmal ütötte, megkötözte korábbi élettársát egy konyári férfi, kevésen múlt, hogy nem okozott maradandó sérüléseket – derül ki a berettyófalui ügyészség vádiratából.
A bántalmazás még május 21-én történt, de sok hasonló eset előzte meg: a sértett három évig, egyre romló párkapcsolatban élt a vádlottal, végül úgy döntött, hogy elhagyja a férfit, és egy fővárosi ismerőséhez költözik. Korábbi élettársa nem törődött bele a szakításba: folyamatosan hívta, csábítgatta a nőt, aki az ígéretekben bízva végül mégis visszatért Konyárra.
Itt azonban újra elszabadult a pokol: a sértett visszatérése után egyre indulatosabbá váló vádlott kérdőre vonta volt barátnőjét, hogy kinél is járt a Pesten töltött napokban, aztán ököllel arcon vágta, majd a földön is taposta-rugdosta a sértettet. 
A nő az ágyra menekült, de a férfi ekkor sem állt le, kalapáccsal támadt az áldozatra, aki a fejére húzott takaróval próbálta magát úgy-ahogy megvédeni.
A vádlottnak ezután dolga akadt, de nem akarta elengedni áldozatát: szorosan megkötözte az asszonyt, száját is beragasztotta, és így indult el otthonról. A nőnek szerencsére sikerült kiszabadulnia kötelékéből, és a közelben lakó testvéréhez menekült. A sértett szerencséjére csak zúzódásos, nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett, de a járási ügyészség szerint támadója – tekintettel a bántalmazás módjára és eszközére – súlyos sérüléseket akart okozni. A vádhatóság ezért g személyi szabadság megsértése s súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat a konyári férfi ellen, akire börtönbüntetést kért az ügyben eljáró járásbíróságtól.
2018.09.24 09:11

Autó és HÉV ütközött Soroksáron

Publikálás dátuma
2018.09.24 08:34
Fotó: Tóth Gergő
Fotó: /
Vasúti átjáróban történt a baleset, a forgalmi akadály miatt pótlóbuszok járnak a vonalon.
Összeütközött egy személyautó és egy HÉV-szerelvény Budapest XXIII. kerületében, a millenniumtelepi vasúti átjárónál, a balesetben az első adatok szerint senki sem sérült meg. 
A műszaki mentés már elkezdődött, a fővárosi tűzoltók hamarosan elvonatják forgalmi akadályt képző autót – jelentette a katasztrófavédelem.
Az ütközés miatt ideiglenesen megállt a helyi vasúti közlekedés is: a BKK Facebook-bejegyzése szerint a Tököl és Közvágóhíd között közlekedő H6-os HÉV helyett a Közvágóhíd és Dunaharaszti külső között pótlóbusszal lehet utazni. 
2018.09.24 08:34