Beismerő vallomást tett a dortmundi robbantó

Publikálás dátuma
2018.01.08. 14:30
Pénzt remélt a robbantástól (Fotó: AFP/BERND THISSEN/DPA)
Beismerő vallomást tett Dortmundban a tartományi bíróságon a Borussia Dortmund (BVB) labdarúgócsapat ellen tavaly tavasszal elkövetett robbantásos merénylet vádlottja - adja hírül az MTI.

A német újságokban Sergej W. néven azonosított német-orosz kettős állampolgár azt vallotta, hogy nem tört a sportolók életére, a robbanószerkezeteket úgy helyezte el, hogy ne sérüljenek meg.

A 28 rendbeli gyilkossági kísérlettel vádolt férfi hangsúlyozta, hogy megbánta tettét.

Kiderült, hogy nyereségvágyból hajtotta végre a támadást, mert a robbantás előtt eladási opciót vásárolt 26 ezer euróért (8 millió forint) BVB-részvényekre. Arra spekulált, hogy a merénylet miatt gyengül az értékpapír árfolyama a frankfurti tőzsdén, és így 500 ezer euró haszonra tehet szert.

A vádlott 2017. április 11-én a német csapatot az AS Monaco elleni Bajnokok Ligája negyeddöntőre szállító autóbusz ellen hajtott végre robbantásos merényletet. A támadásban megsebesült Marc Bartra, a BVB védője és egy motoros rendőr. A mérkőzést elhalasztották.

Szerző

Nem sokáig örülhetett a lopott mobilnak - Videó

Publikálás dátuma
2018.01.08. 13:31
Forrás: police.hu

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Metrórendőrségi Osztály járőreit 2018. január 7-én hajnalban értesítették a Terézvárosi Térfigyelő Központ munkatársai, hogy egy férfi Budapest VI., Teréz körúti villamosmegállóban egy alvó fiatal kabátjából mobiltelefont lopott - írja a police.hu

A percek alatt kiérkező rendőrök személyleírás alapján igazoltatták a férfit, akinél megtalálták a telefont. A 49 éves füzesabonyi R. Pétert elfogták és előállították a Budapesti Rendőr-főkapitányság VI. kerületi Rendőrkapitányságára, ahol – őrizetbe vétele mellett – kifosztás bűntett miatt gyanúsítottként hallgatták ki. 

Szerző

Rabszolgatartó magyarok - 6 évig dolgoztatták a férfit

Publikálás dátuma
2018.01.08. 13:01
Képünk illusztráció (Fotó: Shutterstock)
Négy magyart tartóztattak le az angliai Oldhamben: egy szintén magyar férfit tartottak fogva hat éven keresztül rabszolgaként - írja a Manchester Evening News nyomán a zoom.hu.

A férfit decemberben szabadították ki, a rendőrség most közölte a részleteket. A Manchester közeli városban egy padláson kellett élnie az ötvenes éveiben járó embernek, akit fizetség nélkül dolgoztattak.

A fogságban tartott embert a rendőrök speciális, rabszolgaság elleni egységei szabadították ki. A nyomozók szerint az eset jól illeszkedik azon ügyek sorába, amelyekben külföldiek kizsákmányolják védtelen, kiszolgáltatott honfitársaikat.

A magyar férfit fogva tartói egy gazdaságban dolgoztatták, fémhulladékot is kellett gyűjtenie Oldham város Greenacres negyedében. Egy 22 éves és egy 60 éves férfit, egy 23 éves nőt, és még egy nőt vettek őrizetbe. Egyikük ingatlanjának padlásán tartották fogva a férfit. A kihallgatásuk után kiengedték őket. Mindannyian magyarok, és a modern rabszolgaság elleni jogszabályok alapján folyik ellenük eljárás.

A manchesteri esti hírlap az elfogásról közölt képeket Facebook-oldalán.

Szerző