Rálőttek az Erdogant bíráló török focistára

Publikálás dátuma
2018.01.08. 14:44
Deniz Naki (Fotó AFP/Patrik Stollarz)
Az autópályán lőttek rá a Németországban született, de kurd származású focistára, Deniz Nakira - írja a Die Welt nyomán a 24.hu. A 28 éves sportoló az A4-es autópályán Düren közelében haladt, a lövéseket a mellé húzódó fekete autóból adták le.

- Összehúztam magam, és jobbra rántottam a kormányt a leállósáv felé. Féltettem az életem – nyilatkozta Naki a Die Weltnek. Az egyik lövés az autó oldalát érte, a másik a kereke közelében csapódott be.

A focista feljelentést tett a rendőrségben. Gyilkossági kísérletnek tekintik az ügyet, megkezdték a nyomozást. Naki előzőleg keményen bírálta a jelenlegi török elnököt, Recep Tayyip Erdogant, és úgy érzi, a támadás hátterében is az állhat, hogy többször felszólalt a kurdok ügyében.

Nakinak korábban bíróság elé kellett állnia, mert a közösségi oldalán a Kurd Munkáspártot éltető üzenetet posztolt, de végül felfüggesztett börtönbüntetéssel megúszta.

A csatár a St. Pauliban és a Padernbornban játszott, szerepelt több német korosztályos válogatottban, tagja volt a 2008-ban Eb-győztes U19-es csapatnak. (Ezen a magyar csapat Gulácsi Péterrel, Koman Vladimirrel és Németh Krisztiánnal a harmadik helyen végzett).

Naki jelenleg a török harmadosztályban szereplő kurd klub, az Amed Sportif Faliyetler játékosa, ahol ő a csapatkapitány.

Szerző

Bannon visszavonta állításait Trump fiáról

Publikálás dátuma
2018.01.08. 12:10
Egy éve még futott a szekér Bannon-nel (Fotó Afp/BRENDAN SMIALOWSKI)
Az amerikai elnök kirúgott tanácsadója azt mondta Michael Wolff botránykönyvében, hogy az elnök fia az oroszokkal tárgyalt a kampány idején. Vasárnapi közleményében már az áll, hogy ez félreértés, valójában az elnök volt kampányfőnökéről beszélt.

Az euronews.hu szerint Steve Bannon meggondolta magát, és visszavonulót fújt. Az amerikai elnök korábbi stratégiai tanácsadója - több napos késlekedéssel - félreértésnek nevezte, hogy ő valaha hazaárulással vádolta volna Donald Trump fiát.

Az augusztusban menesztett Bannon szavait a nemrég megjelent botránykönyv, a "Tűz és düh: Trump Fehér Háza belülről" című riportkötet idézi. A szerző, Michael Wolff szerint Bannon azt állította, hogy az ifjabb Trump az oroszokkal tárgyalt a választási kampány idején.

Steve Bannon közleményében az áll, hogy ő valójában Paul Manafortról beszélt, Donald Trump egykori kampányfőnökéről, aki ellen már vádat emelt az elnökválasztás orosz vonatkozásait vizsgáló különleges ügyész - igaz, nem ezért, hanem ukrajnai ügyletei miatt.

Szerző

Óriási bálnatetem az egyiptomi parton (fotó)

Publikálás dátuma
2018.01.08. 11:48
Shutterstock illusztráció
Többtonnás bálnatetemet mosott partra a víz Egyiptomban, Alexandriánál. A tetem csaknem 14 méter hosszú - adta hírül az Euronews.

"Egy 14 méteres trélerrel szállítják el, amelyet aztán eltemetnek, és egészen addig nem is nyúlnak hozzá a tengerbiológusok, amíg csak a csontváza nem marad. A vázat ugyanis meg akarják vizsgálni " - mondta az idegenforgalmi minisztérium államtitkára.

A bálnát szombat este sodorták ki a viharos hullámok a sekély vízbe, de az állat már korábban elpusztulhatott.

Halálát valószínűleg az okozta, hogy a Földközi-tengerbe úszott, ahol nincs elegendő plankton számára.


Szerző