Előfizetés

Tárgyalt Juhász Péter és Molnár Gyula

Egy nappal azután, hogy az MSZP elnöksége rábólintott Bangóné Borbély Ildikó csepeli egyéni választókörzetben való indulására, tárgyalóasztalhoz ült Molnár Gyula, az MSZP és Juhász Péter, az Együtt elnöke. A tárgyaláson lapunk információi szerint konkrétumokról még nem esett szó, abban azonban megállapodtak, hogy hamarosan ismét leülnek egyeztetni, de akkor már várhatóan Molnár Csaba, a Demokratikus Koalíció (DK) alelnöke is jelen lesz.

Mint ahogyan azt korábban megírtuk, az okozta a két párt közötti konfliktust, hogy a hétvégén kiszivárgott Bangóné csepeli indulásának híre. A körzetben 2014-ben Szabó Szabolcs, az Együtt politikusa nyert Németh Szilárd rezsibiztos ellen, ezért sokan – párttársain kívül a Dk-sok is - tényként kezelték, hogy 2018-ban újra megmérettetheti magát. Budai Bernadett lapunknak korábban azt nyilatkozta, hogy nem mondtak le a csepeli jelölés jogáról, azt azonban elismerte, hogy Kész Zoltán független veszprémi képviselő más elbírálás alá esik majd. - Kész Zoltán külön fejezet, mert ő elhozta a kétharmadot a Fidesztől. Nincs még végleges döntés erről, de van arra hajlandóság, hogy ugyanúgy függetlenként induljon az ellenzéki pártok támogatásával, mint korábban – mondta.

Összeomló "sürgősségi ellátás" - Azonnali megoldást követelnek

Publikálás dátuma
2018.01.09. 17:36
Illusztráció/AFP fotó
A Párbeszéd határozati javaslatot nyújt be az Országgyűlésnek, amelyben követeli a sürgősségi ellátással kapcsolatban felmerült problémák haladéktalan megoldását. A párt egy, Kanadában is működő besorolási rendszer kialakítását javasolja, valamint felkérik a kormányt egy új informatikai rendszer létrehozására - írja közleményében a Párbeszéd társelnöke, Szabó Tímea.

A sürgősségi ellátás hazánkban súlyos válságban van, az elmúlt hetekben halálesetekről és 12 órányi várakozásokról jöttek a hírek. A szakemberhiány miatt a sürgősségi osztályokon napi 13-15 órát dolgoznak, többségében nyugdíjaskorú orvosok, akik maguk végzik el az adminisztrációt is. A több hónapos, vagy akár több éves kórházi várólisták miatt pedig a háziorvosok gyakran a sürgősségire küldik a betegeket, hogy legyen esélyük arra, hogy hamarabb vizsgálják ki a panaszaikat. Miközben a kormány 20 milliárdot költött el az elmúlt években külföldi focicsapatok támogatására, addig hagyta lerohadni az egészségügyi szakellátást, elképesztő nyomás alá helyezve az ott dolgozó szakembereket. Emiatt gyakorlatilag életveszélyessé vált a betegellátás.

A Párbeszéd azonnali vizsgálatot követel a sürgősségi ellátás anomáliáival kapcsolatban, és javaslatot tett egy olyan besorolási rendszer kialakítására melynek értelmében a betegek ellátásának sürgőssége alapján látnák el a jövőben a pácienseket. Ehhez azonban új képzésekre van szükség, valamint fejleszteni  kell az informatikai rendszereket is, hogy ne fordulhasson elő többé az a létező gyakorlat, hogy egy adott beteg kivizsgálását a rosszul működő adminisztráció miatt elölről kelljen kezdeni - zárul a dokumentum.

Beismerte az adócsalást a Madrid-sztár

Publikálás dátuma
2018.01.09. 17:35
Könnyen el lehet hasalni (Fotó AFP/CURTO DE LA TORRE)
Luka Modric, a Real Madrid futballistája (a horvát válogatott játékosa) kedden a spanyol bíróságon elismerte az adócsalás vádját, és hogy elkerülje a börtönt, a bírósági tárgyalás előtt átutalt kamatokkal együtt közel egymillió eurót az adóhivatalnak - írja a 24.hu.

Az adóhivatal azért rendelt el vizsgálatot vele szemben, mert gyanússá vált a 2012-től 2014-ig leadott adóbevallása. Ebből Modric kifelejtette a reklámszerződésekből befolyt összegeket.

A vád szerint a Modric-házaspár Luxemburgban alapított céget, hogy elkerülje az adózást Spanyolországban. A horvát játékos a reklámszerződésekből befolyó bevételeit ide irányította át, mert Luxemburgban jóval kedvezőbbek az adózási feltételek. Az ügyészség szerint a házaspár több mint 870 ezer euró adó befizetését próbálta meg elkerülni.

A játékos ellen Horvátországban hamis tanúzás miatt folyik vizsgálat. A labdarúgót a horvát bíróság adócsalási és vesztegetési ügyben hallgatta meg. Az ügyészség szerint Modric megváltoztatta a vallomását, és ha elegendő bizonyíték gyűlik össze, vádat emelnek ellene.