Orbán megrögzött futballmániájáról cikkezett a Guardian

Publikálás dátuma
2018.01.11 16:03
Fotó: Népszava
Fotó: /

A Guardian közölt cikket e címmel a magyar kormányfő labdarúgással kapcsolatos megszállottságáról. A lap szerint a felcsúti Pancho Aréna sokkal inkább székesegyház benyomását kelti, mintsem stadionét. A pálya 3800 fő befogadására képes, amely „kétszer annyi, mint ahányan a településen élnek”. Ugyan Puskás Ferencnek semmi köze sem volt Felcsúthoz, a csapat a magyar sztár nevét vette fel.

A stadiont amúgy sem a helyieknek találták ki, a parkolóhelyeket magyar oligarcháknak foglalták le. Külön hely jut „Csányi Sándornak, Magyarország leggazdagabb emberének, a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) elnökének, egy másik Garancsi Istvánnak, a Videoton elnökének és vállalkozó oligarcha társának, Szíjj Lászlónak”. Két további hely jut Mészáros Lőrincnek, Felcsút polgármesterének, a Puskás FC elnökének – teszi hozzá a brit lap – és persze egy helyet kap maga Orbán Viktor is, aki „gyermekkorának egy részét Felcsúton töltötte”.

A lap cikkében részletesen foglalkozik a magyar kormányfő politikai pályafutásával, pálfordulásával. Illetve azzal, hogyan vált a stadionok fejlesztése a kormány új koncepciójává. Megjegyzi, az MTK is az építkezések haszonélvezője lett. A Guardian megkérdezte Deutsch Tamást, az MTK elnökét is, aki a klub stadionját „focikastélynak” minősítette. Deutsch szerint hamisak azok a vádak, melyek szerint miért kell stadionépítésekre költeni a pénzt egy olyan országban, ahol a lakosság 40 százaléka a létminimum alatt él, mert „az oktatásra, egészségügyre, az infrastrukturális fejlesztésekre is sokat költünk”.

Szerző
2018.01.11 16:03

Lefestette a játszóteret, rendőrségi ügy lett belőle

Publikálás dátuma
2018.08.15 08:45
A kép illusztráció
Fotó: Shutterstock/
„Pénzt és munkát áldoztam rá, hogy szebb és biztonságosabb legyen” – mondta Bálint Róbert. Az önkormányzat ismeretlen tettes ellen tett feljelentést.
Ismeretlen tettes ellen tett feljelentést tett a fábiánsebestyéni önkormányzat, miután egy települési képviselő felújította a játszóteret, egészen pontosan lesmirglizte és újrafestette a faelemeket, illetve kicserélte a homokot – írja a Délmagyar. Bálint Róbert bevallotta, hogy ő volt a ,,bűnös”. Úgy fogalmazott:
„a következő testületi ülésen jött a feketeleves. A polgármester úr felháborodásának adott hangot. Minden képviselő elmondta erről a véleményét, ami ugyanaz volt, vagyis hogy bűncselekmény történt a játszótéren, mert nem lett bevizsgáltatva sem a homok, sem a festék... Én már ott bevallottam, hogy én voltam az „elkövető". Megszavazták, hogy feljelentenek, mivel nem kértem engedélyt, hogy az önkormányzat vagyonához nyúljak”
Hozzátette, hogy nem haragszik a képviselőtársaira, ők úgy gondolták, úgy volt jó a játszótér, ahogy volt, ő pedig másképp gondolta. Azt mondta, vállal minden felelősséget és következményt. A fábiáni férfi azóta a rendőrségen is elmondta, hogy ő vitt homokot a homokozóba és ő festette le a játékokat.
„Kislányommal gyakran járunk a játszótérre. A sportpálya melletti a kedvencünk. Pénzt és munkát áldoztam rá, hogy szebb és biztonságosabb legyen. Nem gondoltam, hogy ezért most járkálhatok a rendőrségre”
– fogalmazott.
A portál a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányságtól megtudta, hogy a Szentesi Rendőrkapitányság szabálysértési eljárás keretében vizsgálja az eset körülményeit. Kós György polgármester a megkeresésre közölte: rendőrségi szakban van a feljelentés, és bízik benne, hogy nem lesz belőle semmi különösebb ügy.
2018.08.15 08:45
Frissítve: 2018.08.15 08:45

Babos Tímea kikapott egy 16 évestől Cincinnatiben

Publikálás dátuma
2018.08.15 08:43
Illusztráció: AFP
Fotó: AFP/
Babos Tímea a nyitófordulóban kiesett egyesben a Cincinnatiben zajló keménypályás tenisztornán - írta az MTI.
 A világranglistán 41. magyar játékos a versenyeket szervező WTA hivatalos honlapjának beszámolója szerint két szettben, 1 óra 12 perces mérkőzésen kapott ki a rangsorban 173., mindössze tizenhat éves amerikai Amanda Anisimovától.
A fiatal amerikai 2016-ban döntős volt a juniorok között a Roland Garroson, tavaly pedig szettveszteség nélkül nyerte a korosztályos US Opent.
Babos a francia Kristina Mladenoviccsal párosban még érdekelt a viadalon, második kiemeltként csak a nyolcaddönőben kapcsolódnak be a tornába.
Eredmény: nők (2,9 millió dollár összdíjazás): ----------------------------------- 1. forduló (a 32 közé jutásért): Amanda Anisimova (amerikai)-Babos Tímea 6:3, 6:4
2018.08.15 08:43