Üdvhadseregünk

Soros hadserege... Soros hálózata... Ízlelgessük egy kicsit ezeket a szép kifejezéseket, amelyek mára a sajnos még mindig nem elég rémületesen hangzó "civil" szinonimáivá lettek a Fidesz-sajtóban. Ha egy pillanatra eltekintünk attól, hogy mindez velünk történik és végképp tönkreteszi azokat az éveket, amelyeket éppenséggel normálisan is leélhettünk volna, máris belénk hasít a kérdés: hát nem röhejes?! Hogy a fenébe van az, hogy létezik ember - mert bizonyára létezik, nem is egy -, aki komolyan veszi, hogy itt valami világméretű összeesküvés zajlik az Orbán-kormány ellenében jámbor jogvédők, lopás és korrupció ellen felkent jogászok, biciklis hajléktalanistápolók meg magányos menekült gyerekeket egy jobb jövőhöz juttatni igyekvő szociális szakértők részvételével?

A vád bornírtságát és a helyzet tragikomikumát mindennél jobban jól jellemzi, amit Misetics Bálint radikális szocmunkás mesélt a legutóbbi 168 órában. Hogy a kerületi önkormányzatok szakemberei gyakorta keresik meg a Város Mindenkié mozgalmat meg a magánadományokból működő Nyugodt Szív Alapítványt, hogy segítsenek fedelet találni egy-egy családnak, amelyet az utcára kerülés réme fenyeget. Igen, jól értik. Az állampolgári adókkal gazdálkodó, saját területükön tulajdonosként is jelen lévő helyhatóságok lelkiismeretes szakemberei tehetetlenségükben "Soros hálózatához" fordulnak, mert nem tudják nézni, hogy az állam büntető szegénypolitikája és a fővárosi hajléktalan-ellenes direktíva együttesen szétesésre, örökös számkivetettségre ítél bajba jutott családokat.

Értjük mi, hogy most ez az üresfejű gyűlölködés van kormányzás helyett, és a civil-mantra jutott becsület és igazmondás helyett is, de lassan kezdjük helyettük szégyellni magunkat. Mert ha hagy is valamilyen lenyomatot maga után ez a mi korunk, hát sajnos ez lesz az.

2018.01.16 07:09

A Dzsudzsák, a Vidi és az évi 1 milliárd

Publikálás dátuma
2018.08.20 12:30

Fotó: AFP/ Kisbenedek Attila
Dzsudzsák pénzkereseti lehetőségeit, a Vidi stratégiáját, illetve a focista képességeit tekintve valószínűleg nem igazol Fehérvárra a futballista.
Langymeleg hirlapi kacsának minősíti a 24.hu azt a sajtótalálgatást, miszerint Dzsudzsák Balázs a Vidihez igazolna. Emlékeztetőül: szombaton a ripost azt írta, hogy Dzsudzsák Balázs hajlandó lenne lemondani egy évnyi átlagos fizetésének – egy milliárd forint – a feléről, ha a Vidi le akarná igazolni. Sőt, a lap azt is írta, „információink szerint komolyra fordultak a tárgyalások ezért a havi cirka 48 millió forintért akár haza is jönne”. Kérdés: milyen erősítést jelentene Dzsudzsák a Vidinek, ha egyáltalán? Dzsudzsáknak nem a védekezés az erénye, ellenben a Vidi Európában kifejezetten a szervezett védekezésre és abból induló kontrákra épít. Így a bal lábas szélső csak akkor jelentene erősítést, ha a tíz évvel ezelőtti, éppen a PSV-be igazoló önmagát idézné, hiszen akkor még nemzetközi szinten is egyedülálló indulósebességgel bírt. A 31 éves Dzsudzsák azonban messze áll a 21 évestől. Sebessége megkopott, nemzetközi szinten például Sallai Roland jelenleg jobb nála a posztján. Hónapokig nem készült csapattal, információnk szerint három hete kapott lehetőséget egy hazai klubnál. Az edzettségi szintje kérdéses. Fizikai felépítése újabb hónapokat vesz igénybe, ezért a Vidinek ilyen drága játékost vásárolni badarság – hazai szintre a hamarosan záródó piacon sokkal olcsóbban kap jobbat. Ráadásul Dzsudzsák 31 évesen nem engedheti mag magának, hogy kispadra igazoljon, és alighanem sem ő, sem a menedzsmentje nem szeretne az elvárt fizetési szintből sokkal lejjebb adni. Ha még létre is jöhetne az üzlet, de Dzsudzsáknak addig még van négy éve, amit pénzzé tud tenni az arab, a kínai, vagy számára legjobb esetben az amerikai piacon. Úgyhogy a 24.hu szerint  Fehérváron nem foglalkoznak komolyan az üggyel.
2018.08.20 12:30

Olasz győzelem született a Tour de Hongrie-n

Publikálás dátuma
2018.08.19 16:11

Fotó: MTI/ Czeglédi Zsolt
Manuel Belletti nyerte a Tour de Hongrie országúti kerékpáros körversenyt, amelynek vasárnapi zárószakaszán a német Nikodemus Holler diadalmaskodott – írja az MTI. A 32 éves Belletti - aki 2010-ben szakaszt nyert a Giro d'Italián, amelyen idén öt etapon is az első tízben zárt - a Tour de Hongrie második olasz győztese, 1930-ban Vasco Bergamaschi ünnepelhetett. A pontverseny győztese – és így zöld trikós – is Belletti lett, a legjobb hegyimenőt illető piros mezt a lengyel Patryk Stosz érdemelte ki Valter Attila előtt, aki az összetett legelőkelőbb helyét elfoglaló magyarjának járó fehér trikót ölthette magára a 865 kilométer össztávú viadal végén.
2018.08.19 16:11