Lekvár több mint egymillióért - Édes élet a KDNP-frakciónál

Publikálás dátuma
2018.01.18. 15:08
A mindig nagyon szigorú, és erkölcsi magaslatokról megnyilatkozó frakcióvezető úr, Harrach Péter - Népszava fotó
Valamennyi parlamenti frakció valamennyi, a közös pénzből fedezett 2017-es szerződését, ahogy a költekezéseikre vonatkozó adatokat is kikérte az Országgyűlés Hivatalától a 168 óra. Izgalmas olvasmány lett belőle. Kiderült egyebek mellett, hogy tavaly meglehetősen nagy lábon éltek az országgyűlési képviselőink. Köztük is annak a pártnak a (frakció) tagjai, amely ugyan formailag kormányon van, de a  közvélemény-kutatók által mérhetetlen támogatottságúnak számít.  

A jófajta borocskák

A 2016-ra vonatkozó adatokat még a Népszava kérte ki,  amelyekből kiderült: két éve a KDNP frakciója csaknem másfél millió forintért vásárolt italt. Magyarázatképp akkor a lapnak azt mondták, hogy abban az évben számos kisebb-nagyobb rendezvényt tartottak, „köztük sajtófogadásokat, sajtótájékoztatókat, a kárpátaljai, erdélyi és a felvidéki magyarokkal, valamint választópolgárokkal találkozókat", és hát a vendéglátás, ugye.

Idén már nem kényszerülnek efféle magyarázkodásra, ugyanis  tavaly már nem nevesítették szerződéseikben az alkoholtartalmú italokat. Az étvágy azonban nem csillapult:  a KDNP 17 képviselőt számláló frakciója összesen 4 millió 837 ezer 593 forintot költött el csak élelmiszer- és italvásárlására 2017-ben.

Az áldott jó (keresztény ) szív

Ajándékcsomagok és ásványvíz címen tavaly 10 szerződést is kötöttek, az Országgyűlésnek leadott számlák tanúsága szerint 9 millió 395 ezer 872 forint értékben. De a KDNP ajándékozási kedve itt nem állt meg - írja a 68 óra - 18, a Lekvárosház Kft.-től is vásárolt kétszer ajándékcsomagokat, 1 millió 201 ezer 339 forintért – igen, a cég nevéből és honlapjából következően ennyit fordítottak a kereszténydemokraták lekvárra –, de további ajándékkosár és –csomagbeszerzéseik is voltak 1 millió 863 ezer 850 forint értékben. De, hogy ne csak a test, a szellem is jóllakjon, könyveket is adtak ajándékba: négyszer rendeltek, összesen 883 ezer 172 forintért.

A teljes cikk itt olvasható.

Szerző

"Tiéd lesz egy láda fos" - Szabó Tímea közérdekű adatigénylést nyújt be

Publikálás dátuma
2018.01.18. 14:41
Kerényi Imre - Népszava fotó
Kerényi Imre polgármestereket, minisztereket, államtitkárokat kér, hogy fizessék be gyermekeiket és unokáikat a táborba, ahol megtanulhatják egyebek mellett a tunikaviselés és kardtartás szabályait, valamint bájos kis rigmusokkal is megismerkedhetnek - írta meg a 24.hu.

Ilyennel például: (ajánlja Kerényi)

A kéthetes turnus során minden diák megtanul néhány tréfás verset, néhány karéneket, néhány táncot és részt vesz néhány színpadi jelenet előadásában. Angyalként ezt éneklik majd: Született világ Megváltója, ördögként pedig így csúfolódnak: Bíró, pandur, lakatos, tiéd lesz egy láda fos.

Szabó Tímea a Párbeszéd társelnöke a közösségi portálon tudatta:  közérdekű adatigényléssel jár utána,  hogy mennyiért sikerült a leendő, gyerekeknek szóló tábor programját "megtervezni a Fidesz házi kultúrfelelősének és miniszteri megbízottjának." 

Gyerekenként negyedmillió forintba kerülő "keresztény szellemiségű" nyári tábort dobott ugyanis össze a miniszterek gyerekeinek, ahol a cikk címében látható dalt éneklik majd római tunikában, fakarddal, miközben a lányok néhány évszázaddal későbbi magyar népdalokat énekelnek körülöttük! Ezek komplett elmebetegek, esküszöm! Miközben a fél ország a felmérések szerint egyáltalán nem tud elmenni nyaralni, a szegénységben élő gyerekeknek jó, ha az ötöde eljut Erzsébet-táborba, Kerényi úgy gondolja, hogy itt pont talált egy negyedmillió forint/fős piaci rést a nyári tábor piacon. És ezeket az embereket hozza helyzetbe a Fidesz. Kíváncsian várom, mennyit kapott ezért Kerényi.

Szerző

"A Fidesz nyelvtanfolyamokon készít fel szavazásra ukránokat"

A Demokratikus Koalíció alelnöke szerint a Fidesz közpénzből támogatott ukrajnai nyelviskolákban készíti fel az ukránokat a magyar állampolgársági vizsgára, hogy áprilisban már a kormánypártra szavazhassanak.

Varju László csütörtöki, budapesti sajtótájékoztatóján egy tavaly novemberi Magyar Idők-cikkre hivatkozott, amiben arról írtak, hogy a korábbi években több ezer ukrán jelentkezett magyar nyelvtanfolyamokra. 2017 novemberéig 12 ezer 431 ember vett részt ezeken a tanfolyamokon, ezek az emberek soha nem éltek, dolgoztak vagy adóztak Magyarországon, az Orbán-kormány mégis "300 ezer forintos nyugdíjat és magyar állampolgárságot ad nekik, ha a Fideszre szavaznak". A határon túli magyarok tudnak magyarul, ezért a DK számára az a bizonyíték állításaira, hogy a Magyarországról is támogatott nyelvtanfolyamokkal ukránokat készítenek fel az állampolgársági eskütételre, hogy így szerezzenek új szavazókat - mondta a Demokratikus Koalíció alelnöke. (MTI)

Gyurcsány Ferenc egyébként hétfőn a Facebookra feltett egy videót, amelyet már több mint egymillióan láttak, és amelyben az ukrán határon tett látogatásáról számol be.

Szerző