Elhatárolódnak Woody Allentől

Publikálás dátuma
2018.01.19. 06:49
Fotó: AFP

Több színész is eladományozta a Woody Allen legújabb filmje után kapott fizetését - írja a port.hu. A rendező új, A Rainy Day in New York című filmje egy 44 éves férfi és egy 15 éves lány szexuális viszonyáról szól. Woody Allen hírnevét megtépázta a szexuális zaklatási botránysorozat, legutóbb a fia, Ronan Farrow - akinek lényegében a Harvey Weinsteinről szóló cikkével indult a #metoo kampány - mondta el, hogy a saját gyerekkori élményei ösztönözték arra, hogy szembeszálljon a szexuális hatalomgyakorlással és kizsákmányolással. Allen ugyanis molesztálta nevelt lányát, Ronan testvérét, amikor Dylan Farrow mindössze hétéves volt. A rendező akkor megúszta, és érthetetlen, hogy még a jelenlegi körülmények között sem vonták felelősségre. A napokban több színész jótékonyságra ajánlotta fel az alakításáért kapott fizetését - ezzel egyúttal jelezték, hogy elhatárolódnak mind a filmtől, mind Allen személyétől.

Szerző

Kocsis Ágnes újra forgat

Publikálás dátuma
2018.01.19. 06:48

A Friss levegő és a Pál Adrienn író-rendezőjének új filmje Éden címmel készül Filmalap támogatással. A forgatás a hét elején kezdődött, a főszerepekben Lana Baric horvát színésznő és Daan Stuyven belga rocksztár lesz látható. Kocsis Ágnes harmadik mozifilmjében ismét egy női sorsra fókuszál. Egy különös szerelmi történet lesz, melynek főszereplője egy harmincas évei végén járó nő, aki gyakorlatilag mindenre allergiás, ezért teljes elszigeteltségben él.

Szerző

Fókuszban a dokumentumfilmek (videók)

Az idei legjobb európai dokumentumfilm a Communion/Az én vérem, és két Oscar-jelölt, I am not your negro / Nem vagyok a rabszolgád, Watani, my Homeland /, Hazám, Watani, valamint 7 Európa Filmdíjra jelölt film is szerepel a január 23-28-ig tartó Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál programjában.

A világ közel 30 országából érkező 50 különleges, fesztiváldíjas, Magyarországon először vetített alkotás közül válogathat az emberi sorsok, problémák és a társadalmi kérdések iránt érzékeny néző. A 2014-ben alapított fesztivál a világ legfrissebb nemzetközi sikereket elért, egész estés, kreatív dokumentumfilmjeinek magyarországi versenye és fóruma, és a filmek magyarországi premierje, ahol: 25 főből álló rangos nemzetközi zsűri, diákzsűri, valamint lelkes nyugdíjas filmrajongókból álló zsűri dönt a pénz és egyéb díjakról.

A fesztivál tiszteletbeli elnöke, Vekerdy Tamás pszichológus lesz.

Szerző