Jégkorong - Aranyérmes a DVTK Jegesmedvék

Publikálás dátuma
2018.01.20. 20:54
MTI Fotó: Vajda János
A DVTK Jegesmedvék csapata nyerte a jégkorong Magyar Kupát, miután a szombati döntőben 4-0-ra diadalmaskodott a vendég Újpest felett. A miskolci csapat 2015 után másodszor lett MK-győztes.

Magyar Kupa, döntő:

DVTK Jegesmedvék-Újpest 4-0 (2-0, 1-0, 1-0)
gól: Magosi (11., 12.), Galanisz (34.), Rantanen (45.)

Ugyan az MK alapszakaszát a címvédő MAC Budapest nyerte, ám a szerdai elődöntőben az Újpest jobbnak bizonyult nála, így a Ferencvárost kiejtő DVTK - mint előkelőbb kiemelt - lett a finálé pályaválasztója. A csapatokat telt ház, 2100 néző várta.
Az első játékrész derekán a hazaiak Magosi Bálint révén 1 perc 24 másodperc alatt kétszer is eredményesek voltak, majd kihagytak egy emberelőnyt. A felvonás többi részében egyenrangú ellenfélnek bizonyult az UTE.

A folytatásban gyorsan kétszer is létszámfölényhez jutottak a vendégek, ám nem tudtak faragni hátrányukból. Kiegészülve, Galanisz Nikandrosz - aki korábban két gólpasszt adott - szintén betalált, így egyre kilátástalanabb helyzetbe került az előzetesen esélytelenebbnek tartott Újpest.

A záró játékrész eleje sok kiállítást hozott, és ebből is a hazaiak kerültek ki jobban: a 45. percben Anssi Rantanen emberelőnyben nem hibázott. A hátralévő időben javarészt a büntetőpadokon volt forgalom, az újpesti Hegyi Ádám egymaga 14 percet "szorgoskodott össze".

A DVTK kedden újabb trófeát nyerhet, amennyiben az első alkalommal kiírt Visegrád Kupában diadalmaskodik a szlovák HK Nitrával szemben. Az első meccsen kétgólos előnyt szerzett a Jegesmedvék együttese.

Szerző
Témák
jégkorong DVTK

Hargitay: Hosszú Katinkának még öt éve van

Publikálás dátuma
2018.01.20. 17:52
Hargitay András FOTÓ: Molnár Ádám
Több potenciál van Shane Tusupban, mint Hosszú Katinkában, akinek pályafutása maximum öt évig tarthat, míg edző-férje akár 40 évig is tréningezhet úszókat – mondta a volt úszókapitány, Hargitay András a Borsnak.

Nem tudom elképzelni, hogy Katinka Shane-en kívül bárki mással ilyen eredményeket tudna produkálni. Legalábbis Magyarországon biztos nem. Hosszú karrierje szempontjából nélkülözhetetlen az amerikai tréner – mondta Hargitay a lapnak.

Az interjú így folytatódik:

- Hosszúnak vagy Magyarországnak nélkülözhetetlen Tusup?

- Az egész országnak. Én bedobnám a mély vízbe, és adnék neki esélyt, hogy más úszókkal is hasonló sikereket érjen el. Az új módszere szemmel láthatóan működik, még ha eddig „csak” Katinkával ért is el sikereket. 

- Elit úszót kellene kapnia?

Nem feltétlenül. Elsősorban arra gondolok, hogy a Katinka utáni években is alkalmaznám Tusupot. Persze ehhez kompromisszumokra van szükség. Vissza kell vennie a vehemenciájából, idomulnia kell a magyar úszótársadalomhoz. Ha ez sikerül, akkor eredményesebb lehet Katinkánál is.

- Arra céloz, hogy edzőként 30 évesen Shane fiatalnak számít, míg a 29 éves Hosszú már kifelé megy a sportból?

- Pontosan. Bármennyire fájó, maximum öt év van még Katinkában. Shane-ben akár negyvenévi edzősködés is.

Szerző

Orbán erőforrást lát a roma közösségben

Publikálás dátuma
2018.01.20. 13:56
MTI Fotó: Szigetváry Zsolt
A kormány erőforrást, nem pedig áldozatot lát a magyarországi roma közösségben - mondta Orbán Viktor miniszterelnök szombaton a Keresztény Roma Szakkollégiumi Hálózat hallgatói és alumnitalálkozóján, a Magyar Tudományos Akadémián.

"Nézőpontunk szerint a romák nem segélyen, tehát más adófizetők pénzén tengődő, magatehetetlen kisebbség (...), hanem olyan magyar állampolgárokról beszélünk, akiknek élhető jövőt, lehetőséget tudunk adni itt, a szülőföldjükön" - fogalmazott a kormányfő.

Orbán Viktor azt is hangsúlyozta, hogy Magyarországon ma csak két útja van a felemelkedésnek: a munka és a tanulás, ha pedig a kettő összekapcsolódik, az külön szerencse.

Szerző