Liberálisok: Ne vegyék át a Matolcsy-buszokat!

A Magyar Liberális Párt arra kéri a főváros vezetését, hogy ne vegyék át a műszaki problémáktól hemzsegő csuklós buszokat Matolcsy György unokatestvérétől. A járművek ugyanis nem felelnek meg a biztonsági előírásoknak. A Liberálisok elfogadhatatlannak tartják, hogy a BKV műszakilag hiányos buszokkal akarja megoldani a metrók pótlását a felújítás ideje alatt. A buszokat annak ellenére sem sikerült időben engedélyeztetni, hogy a beruházás lezártának határidejét már többszörösen kitolták - olvasható a párt közleményében.

A Liberálisok szerint felmerül a gyanú, hogy a budapesti utasok biztonságát azért kockáztatja a főváros vezetése, hogy a beruházást finanszírozó Mészáros Lőrinc és a jegybankelnök unokatestvére, Szemerey Tamás ne essen el a nyereségtől. A jegybank elnök rokonához, Szemereyhez köthető az a csehországi cég, amely a többségi tulajdont birtokolja a gyártással megbízott IEAG vállalatban.

Szerző
2018.01.21 11:53

Le kell bontani a kétfarkúak buszmegállóját Felcsúton

Publikálás dátuma
2018.08.19 21:10

Fotó: /
Bejelentés érkezett – indokolt a Magyar Közút, amely rájött, hogy tőle nem kértek engedélyt a hiánypótló kampánybuszmegállóhoz.
Három napon belül el kell bontania a Magyar Kétfarkú Kutyapártnak (MKKP) azt a buszmegállót, amelyet Felcsúton, a Fő utcán építettek az időközi polgármester-választás kampányában. Illetve buszmegálló korábban is volt, csak semmi nem védte a buszra várókat az időjárástól  ezt orvosolta Mészáros László polgármesterjelölt és csapata egy fából készült bódéval.  A Magyar Közút Nonprofit Zrt-nek azonban sem humorérzéke nincs, sem a felcsútiakra nem gondol. Egy, Kovács Gergő pártelnöknek címzett levélben azt írják: bejelentés érkezett hozzájuk az építményről, ők pedig megállapították, hogy tőlük annak elhelyezésére nem kértek, így nem is kaphattak engedélyt. Valahonnan azt is tudják, hogy az MKKP „helyezte el” az építményt a söröző előtt, ezért fordultak hozzájuk a felszólítással.  A kutyapárt azt közölte a Facebook-oldalán: „Először azért még megkérdezzük a felcsútiakat, hogy kell-e nekik. Aztán ha nem, akkor lehet pályázni: Melyik városnak kell buszmegálló?”
2018.08.19 21:10

Ezzel a hat számmal sok pénzt lehet nyerni

Publikálás dátuma
2018.08.19 17:46
Shutterstock fotó
Fotó: /
A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 33. héten megtartott hatos lottó számsorsoláson a következő számokat húzták ki: 15, 16, 17, 18, 27, 43. Hattalálatos szelvény nem volt; öttalálatos szelvény 14 darab, nyereményük egyenként 966 630 forint; négytalálatos szelvény 1 152 darab, nyereményük egyenként 11 745 forint; háromtalálatos szelvény 26 683 darab, nyereményük egyenként 1 970 forint. 
2018.08.19 17:46