Előfizetés

Jósnőnek adta ki magát két férfi

Publikálás dátuma
2018.01.23. 09:38

Önbíráskodás miatt emeltek vádat két, élettársi kapcsolatban élő férfi ellen, mert jósnőnek kiadva magukat fenyegetéssel szereztek pénzt egy "ügyfelüktől" - tájékoztatta a Zala Megyei Főügyészség szóvivője kedden az MTI-t.

Az együtt élő nógrádi férfiak az egyik közösségi oldalon álnéven regisztrálva jósnőnek adták ki magukat, így kerültek kapcsolatba 2016 szeptemberében egy zalai férfival. Azt állították, hogy jövendőmondással és rontáslevétellel foglalkoznak, és mivel szerintük a sértetten és a családján átok van, 45 ezer forintért hajlandóak levenni a rontást, hogy "megakadályozzák a várható tragédiák bekövetkezését".

A vádlottak szerint ők elvégezték a rontáslevételt, a sértett azonban ennek ellenértékét nem fizette ki. A két "jósnő" telefonon és a közösségi oldalon többször is azzal fenyegetőzött, hogy "visszateszik" a családjára az átkot és "ravatalra kerül", ha nem fizet. Az elvégzett "szolgáltatás" és az ahhoz szükséges holmik ellenértékét, továbbá a szerintük időközben felmerült ügyvédi költséget követelték, összesen 80 ezer forintot. A sorozatos fenyegetés hatására a sértett átutalta a követelt összeget az elkövetők bankszámlájára, a pénz a nyomozás során nem térült meg.

A Zalaegerszegi Járási és Nyomozó Ügyészség a két nógrádi férfival szemben önbíráskodás bűntette miatt emelt vádat, pénzbüntetés kiszabását indítványozva.

Árokba sodródott egy autó Törtelnél

Árokba sodródott és oldalára borult egy személygépkocsi a Cegléd és Törtel közötti úton. A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a gépkocsi sofőrjét a mentők vizsgálják. Az érintett útszakaszon félpályán halad a forgalom.

Árokba hajtott két autó a 77-es úton

Letért az útról és árokba hajtott két személygépkocsi a 77-es főút 2-es kilométerénél, Nemesvámos határában. Az érintett útszakaszt lezárták - írja a katasztrófavédelem honlapján.