Rémálommá vált a nyaralás - Meghalt egy magyar Thaiföldön

Publikálás dátuma
2018.01.23. 10:58
Illusztráció: Shutterstock
Súlyos ételmérgezés okozhatta egy magyar turista halálát a thaiföldi üdülőhely, Pattaya egyik luxusszállodájában - tudta meg a Bors.

Igazi rémálommá vált egy ötfős baráti társaság thaiföldi nyaralása. A négycsillagos szállodai vacsora után mindannyian rosszul lettek, egyikük a többszöri újraélesztést követően, a kórházba szállítás után nem sokkal meghalt. Az ok feltehetően ételmérgezés vagy ételallergia miatt bekövetkezett szívleállás - mondta el a lapnak a Külgazdasági és Külügyminisztérium Sajtó Főosztálya. A pontos indok a boncoláskor fog kiderülni, a szakvélemény elkészültéig a holttestet nem lehet hazahozni. A társaság többi tagja a vizsgálatok és a szükséges kezelések után elhagyhatta a bangkoki nemzetközi kórházat. Az orvosi vélemény megerősítette: mindannyian ételmérgezést kaptak. A nagykövetség információi szerint egy szervezett utazás keretében több magyar is nyaral abban a pattayai szállodában, közülük sokan szintén megbetegedtek a vacsorát követően.

Szerző

Népszabadság-film Berlinben

Publikálás dátuma
2018.01.23. 06:48
Készülődnek... - AFP fotó

Az idei Berlini Filmfesztivál párhuzamos programjában, a Kritikusok Hetén lesz Lichter Péter és Máté Bori két filmjének, a játékfilm hosszúságú The Rub-nak és a 2016. október 8. című rövidfilmnek a bemutatója. A 2016. október 8. című etűd a Népszabadság bezárásának állít emléket: a filmet a címben szereplő napon megjelent utolsó lapszám darabjaiból készítették.

A The Rub kísérleti játékfilm William Shakespeare Hamletjéből készült. Az állami támogatás nélkül készült alkotás főszereplő-narrátora Hajdu Szabolcs filmrendező volt, zeneszerzője pedig Horváth Ádám Márton. A filmet március 17-én mutatja be a budapesti Art+ Cinema.

Szerző

Több mint 22 ezren látták a Seuso-kincseket

Publikálás dátuma
2018.01.23. 06:47
Tizenkét év óta nem volt ennyire népszerű kiállítás Kaposváron Fotó: Radó Ferenc

Hatalmas sikerrel zárult a kaposvári Seuso-kiállítás. December 29-től az elmúlt vasárnapig 22 351-en látogatták meg a Rippl-Rónai múzeumban a legjelentősebb ismert késő római kori ötvösművészeti leletegyüttest, s ezzel a rendezvény a 2006-os Munkácsy-kiállítás óta a legnagyobb érdeklődést kiváltó tárlat lett a somogyi megyeszékhelyen.

Az állam által két részletben, több mint 13 milliárd forintért megvásárolt anyag január 30-tól Kecskeméten lesz látható. A Nemzeti Múzeum vándorkiállítása hat vidéki várost érint, eddig Székesfehérváron, Zalaegerszegen és Kaposváron láthatta a nagyérdemű az Orbán Viktor miniszterelnök által csak családi ezüstként emlegetett műkincseket. Melyeket az eredeti tervek szerint tavaly nyár óta a Nemzeti Múzeumban kellene bemutatni, ám mivel nem készültek el a különleges vitrinek, így a Seuso-kincseket országos körútra indították.

Szerző